To nie jest kraj dla starych ludzi

No Country for Old Men
2007
7,6 248 tys. ocen
7,6 10 1 248338
8,3 67 krytyków
To nie jest kraj dla starych ludzi
powrót do forum filmu To nie jest kraj dla starych ludzi

PRZECIĘTNY

użytkownik usunięty

Oczywiscie po tym poscie podniosa sie okrzyki tych forumowiczow uwazajacych sie za "intelektualistow" ale mysle ze wiecej ludzi ma podobne odczucia- ten film jest do bolu przecietny, najwieksza pomylka Akademi Filmowej, stracone dwe godziny i 5 zl za wypozyczenie...

ocenił(a) film na 10

Nie muszę się uważać za "intelektualistę", żeby ten film mi się podobał. Chociażby to, że akcja trzyma w napięciu przez cały okres filmu, atmosfera, kreacje aktorskie, mieszanie gatunków itp. i mógłbym się tak zagłębiać w interpretacje, ale jeśli nie uważasz się za kogoś godnego zrozumienia tego filmu to już Twoja strata. A Moi znajomi, którzy nie oglądają za wiele filmów byli nim zachwyceni. Odsyłam do świetnej recenzji: http://to.nie.jest.kraj.dla.starych.ludzi.filmweb.pl/f259289/To+nie+jest+kraj+dl a+starych+ludzi,2007/recenzje?review.id=6396

Zastanawia mnie dlaczego wszyscy użytkownicy krytykujący dobre filmy, muszą zaczynać od obrażania wszystkich którym dany film się podobał? Pisanie słowa "intelektualista" w cudzysłowiu, z góry zakłada, że wszyscy którzy ten film doceniają to debile którzy tylko myślą, że są mądrzy, a jedynym prawdziwym myślicielem i wszechwiedzącym geniuszem jest autor wątku. Oczywiście autor wątku jest tak wybitną jednostką, że obowiązek podawania argumentów go nie dotyczy i wszyscy powinni uwierzyć mu na słowo, że film jest do dupy. Jedno słowo: żałosne.

użytkownik usunięty
FinneganAwaken

Chyba troche sie zapędziłeś w swoich osądach. Dla mnie ten film jest po prostu przecietny chociaz nie zakladam ze innym nie moze sie podobac prawda? A co do slowa intelektualista w cudzysłowiu poszukaj sobie znaczenie tego właśnie znaku interpunkcyjnego zanim bedziesz sie gorączkował i wysnuwał swoje fantastyczne teorie.

użytkownik usunięty

dodam jeszcze ze absolutnie nie uwazam ludzi ktorym ten film sie podobal za pseudo-intelektualistow jak sam to okresliles choc i pewnie tacy sie wsrod nich znajda. Z gustami sie nie dyskutuje takze tymi filmowymi:) uwazam temat za zamkniety a urazonych przepraszam;)