To nie jest kraj dla starych ludzi

No Country for Old Men
2007
7,6 248 tys. ocen
7,6 10 1 248338
8,3 67 krytyków
To nie jest kraj dla starych ludzi
powrót do forum filmu To nie jest kraj dla starych ludzi

dlaczego na siłe udajecie że film jest bardzo dobry??? stracona kasa za bilet do kina; głupi, bez fabuły. to nie obraz , gdzie mamy podziwiać Bóg wie co. To fil - ma sie podobać, zapaść w pamięć. ten film to totalne gówno. 0/10.

ocenił(a) film na 9
Pansatyros1

Polecam mniej ambitne kino.

ocenił(a) film na 8
Pansatyros1

Takie jak "Czas surferów" synku.
4 Oskary, 2 złote globy , 21 inne nagrody, 24 nominacje to jest dla ciebie gówno ? żałosny jesteś synek. Gówno to ty oceniałeś.

ocenił(a) film na 9
mt_one

Prowokacja , a film WYKURWISTY

ocenił(a) film na 5
adamno25

Pansatyros1 - ludzie tak postępują, bo statuetki Oskarów przysłaniają im mózgi. Ten film to gniot nad gnioty i aż nie mogę uwierzyć, że takie dno dostało tyle nagród, czyżby wszyscy zidiocieli?

ocenił(a) film na 10
kyle_reese

I tu się tragicznie mylisz...

ocenił(a) film na 5
Grifter

hmmm ja po po prostu nie lubię filmów o tej tematyce i gdybym przeczytał opis to zaznaczyłbym 'nie chce zobaczyć' (oglądałem tak bez czytania opisu bo na mnie też ten DESZCZ nagrody zrobiły wrażenie),
film trzyma w napięciu, jest z dobrym aktorstwem i oryginalnie kręcony - tak w niepowtarzalnym stylu braci Cohen, to na pewno daje mu na plus jednak ma też kilka bardzo naciąganych momentów co mnie mocno wkurzyło... stąd ta moja powyższa zbyt ostra i krzywdząca reakcja (bezpośrednio po seansie). Ja po prostu takiego kina nie lubię, podobnie jak horrorów - unikam szerokim łukiem. Nadal uważam, że scenariusz jest niedopracowany a te nagrody dla niego są mocno przesadzone.

użytkownik usunięty
Pansatyros1

A nie przyszło ci do głowy, że ludzie nie udają, że film jest bardzo dobry, tylko naprawdę uważają, że jest bardzo dobry? Jaki ty masz głupi tok myślenia w ogóle - nie podobał ci się film z jakiegoś tam powodu (bo argumentów nie podałeś), więc ci się wydaje, że nikomu się nie podobał, a jak ktoś mówi co innego, to udaje, bo przecież tylko twój osąd jest jedynie słuszny. Jest taki jeden prezes pewnej partii, który myśli mniej więcej podobnie ;)

ocenił(a) film na 10

Heh, porównanie polityczne jak najbardziej trafne.

użytkownik usunięty
G8kejn

Ćśśś... bo ktoś jeszcze krzyż narysuje z kresek i sleszy, i nie będzie można go usunąć ;)

Pansatyros1

No tak... film się nie podobał albo nie zrozumiał... i od razu zły na cały świat, ludzi od idiotów wyzywa...