To nie jest kraj dla starych ludzi

No Country for Old Men
2007
7,6 248 tys. ocen
7,6 10 1 248355
8,3 67 krytyków
To nie jest kraj dla starych ludzi
powrót do forum filmu To nie jest kraj dla starych ludzi

ten film jest poprostu bardzo, kurwa dziwny 6/10

infrared118

Nie wiesz co powiedzieć? Powiedz, że jest on dziwny. Czy musisz mówić, że jest on KURWA dziwny?!

Pawcio_filmaniak

tak, jest on niesamowicie kurwa dziwny...

ocenił(a) film na 10
infrared118

przez to, że jest on niesamowicie kurwa dziwny, dla mnie jest też bardzo kurwa zajebisty...

ezi86

poniekąd sie zgadzam.. ..............................

ocenił(a) film na 10
infrared118

No, macie rację! Jest to film bardzo, kurwa, dziwny. Hej!

ocenił(a) film na 10
baca350

Właśnie zastanawiałem się, czy obejrzeć ten film, ale skoro twierdzicie, że jest bardzo kurwa dziwny to muszę go zobaczyć. Rozbudziliście moją ciekawość.

użytkownik usunięty
infrared118

jak zwykle dzieci sie wypowiadaja o kinie, dlub dalej w nosie moze wydlubiesz inne slowo niz dziwny, bezrozumku heheh

dokładnie, elokwencją nie grzeszę, więc wybacz mi że jestem taki trywialny i kolokwialny... dzięki za radę, podłubałem i okazało sie, ze jedyny epitet jaki nasuwa mi sie na mysl w związku z tymze filmem, to osobliwy... wiecej chyba nie zdołam juz wymyślec........

ocenił(a) film na 10
infrared118

Po pierwsze, "k..." było zupełnie zbędne.

Po drugie, co w nim dziwnego? Obca kultura, przypominająca bardziej nędzny film, agresywnie wdziera się w normalny świat, czyniąc go coraz bardziej nieciekawym miejscem do życia. Media niestety promują wśród młodzieży, w tym u nas, patologiczne zachowania. Coraz mniej osób chce być dobrym szeryfem, coraz więcej jest zafascynowanych gangami i uważa przemoc za coś ciekawego. Może jakby tytuł był, "To nie świat świat dla normalnych ludzi" to byś szybciej złapał. Tak czy siak następnym razem jak masz wątpliwości to najpierw pomyśl, jeszcze raz pomyśl, poczytaj opinię osób które zrozumiały, znowu pomysł, obejrzyj ponownie, znowu pomyśl i dopiero wtedy spróbuj oceniać.

ocenił(a) film na 9
KarolZet

Po prostu twórczość braci Coen jest dość specyficzna i tyle.

ocenił(a) film na 10
lew890

Brzmi to trochę jak banał. Jest mocno nastawiona na ludzi. Nawet jak jest to komedia, to pokazuje mroczne strony ludzkich zachowań lub po prostu ludzką głupotę.

ocenił(a) film na 7
infrared118

Też tak uważam. Powiem jednak, że mi się podobał - na swój 'dziwny' sposób ;). 7/10

ocenił(a) film na 8
infrared118

Zazwyczaj kulturę z domu się wynosi.

ocenił(a) film na 10
akediasuzu

najgorsze w Polakach jest to, że mają tendencję do udawania kogoś kim nie są, z Twojego domu wszystko wynieśliśmy, gdyż wystarczy tylko tam wejść i zostajesz wciągnięty w otchłań prostactwa... bądź pozdrowiony