PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99390}

To właśnie miłość

Love Actually
2003
7,5 269 tys. ocen
7,5 10 1 268708
7,4 60 krytyków
To właśnie miłość
powrót do forum filmu To właśnie miłość

Kupiłam sobie ostatnio na DVD i muszę przyznać, iż jest to chyba najlepsza komedia romantyczna jaką widziałam (i wcale nie chodzi mi tutaj o sceny PIKANTNE, wiecie co mam na myśli :) ). W tym filmie jest coś, czego nie ma w innych. Jest przede wszystkim morał, i to bardzo mądry - wszędzie można spotkać uczucie miłości. I to jakże zróżnicowanej miłości. Poczynając od najmłodszej - Sam z Joanne a skończywszy na premierze z sekretarką :-)
W "To właśnie miłość" możemy podziwiać 10 różnych wątków (miłosnych), oczywiście powiązanych ze sobą w najróżniejszy sposób. Są to także mądre (UCZĄCE CZEGOŚ) wątki jak np - miłość jaką darzy siostra do chorego psyhicznie brata... To według mnie było najbardziej wzruszające...
Na pochwałę zasługuje również wątek Alana Rickmana i Emmy Thompson, czyli w filmie Harry i Karen. Opowiada on o tym jak można coś spieprzyć w szczęśliwym związku, wdając się w "niewinne podarunki" dla koleżanki z pracy. Jednak na końcu wszystko się dobrze ułożyło, choć nie zawsze tak bywa.
Ten film na prawdę uczy - jak postępować, poświęcić się dla miłości i jak nie należy postępować. Polecam , bo warto!
Oto skromne zdanie szesnastolatki :P Pozdrawiam wszystkich, a w szczególności fanek (i fanów) Alana Rickmana :-)