PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99390}

To właśnie miłość

Love Actually
2003
7,5 269 tys. ocen
7,5 10 1 268706
7,4 60 krytyków
To właśnie miłość
powrót do forum filmu To właśnie miłość

Miałem wrażenie, że scenarzysta chciał upchnąć wszystkie "romantyczne" pomysły w jedną kupę. Niestety to mu nie wyszło. Film nie jest tak zabawny, jak inne filmy tego typu.

ocenił(a) film na 7
Jerycho

a ja myślę zupełnie inaczej.... zazwyczaj filmy romantyczne w pewnym momencie, gdzieś tak po środku zaczynają sie nudzić ... A oglądając ten film na prawdę nie można było się nudzić, bo był wielowątkowy, opowiadał o kilku miłościach, z których każda była inna, a tak samo cudowna. To jest wspaniały film :)

ocenił(a) film na 7
Jerycho

a ja myślę zupełnie inaczej.... zazwyczaj filmy romantyczne w pewnym momencie, gdzieś tak po środku zaczynają sie nudzić ... A oglądając ten film na prawdę nie można było się nudzić, bo był wielowątkowy, opowiadał o kilku miłościach, z których każda była inna, a tak samo cudowna. To jest wspaniały film :)

ocenił(a) film na 9
Jerycho

to jaka według ciebie komedia romantyczna jest dobra?

ocenił(a) film na 6
__Magda__

Nothing Hill, Słodki Listopad, hmm no i może jeszcze...Uciekająca Panna Młoda...

ocenił(a) film na 9
Jerycho

To są dobre filmy też je lubie... ale mam całkiem inne zdanie o To własnie miłośc...

Jerycho

Zgadzam sie z tobą... do 80-tej minuty film był super ale potem zaczęło robić się chaotycznie i nieskładnie właśnie przez znaczny nadmiar wątków... Jednak biorąc pod uwagę, że to pierwszy utwór tego reżysera to można mu to wybaczyć bo pomysł był niezły nawet, ale jak na początkującego artystę zbyt ciężki co dało się zauważyć w filmie...
Dla ciekawostki dodam, że Lucia Moniz (aktorka odgrywająca rolę
portugalskiej sprzątaczki u pisarza) jest piosenkarką i robi całkiem fajną muzykę... Pozdro dla miłośników kina :P

ocenił(a) film na 9
marshall_2

A mnie się podobało bardzo. Dawno nie widziałam tak smacznego filmiku. ;))