PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99390}

To właśnie miłość

Love Actually
2003
7,5 269 tys. ocen
7,5 10 1 268708
7,4 60 krytyków
To właśnie miłość
powrót do forum filmu To właśnie miłość

Mój numer 2 (1 miejsce to "Szkoła Uczuć") na liście wszechczasów. Początkowo myślałem, że to kolejny romans bez pomysłu. Myliłem się. Film pokazuje różne odcienie miłości: od szczęśliwej, odwzajemnionej, poprzez rodzicielską i ojcowską, a także tą pierwszą, po osamotnioną, zdradliwą, fałszywą, oraz związane z nimi blaski i cienie. Niby banalne i proste historie, a jednak wspaniale poruszają najcieplejsze emocje. Film jest świetny i dla każdego- piękny, wzruszający, zaskakujący, urzekający, wesoły, pełen humoru, uczuć, słodkości, happy endów i happy epizodów, ale... przy tym nie przyprawia o mdłości. Dostarcza wielu wzruszeń i bawi. Oglądałem, śmiejąc i płacząc równocześnie. Do tego jeszcze świetna muzyka doskonale dopełniła nastroju. Po prostu mistrzostwo. Szkoda, że takie perełki pojawiają się sporadycznie.

ocenił(a) film na 10
dareczek1979

zgadzam się. film jest niezwykły. momentami wzrusza, bawi, zaskakuje, a przez cały czas jest pogodny i lekki. znakomicie pokazuje kontrasty miłości, w jak absurdalnych momentach może się narodzić, ile przetrzymać. film można obejrzeć dla poprawy nastroju, dla zabawy, poprostu zawsze i wszędzie. do tego znakomita obsada i muzyka dopasowana w najmniejszym calu. ideał.