PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99390}

To właśnie miłość

Love Actually
2003
7,5 269 tys. ocen
7,5 10 1 268708
7,4 60 krytyków
To właśnie miłość
powrót do forum filmu To właśnie miłość

i jak na komedię prawie wogóle nie śmieszny

użytkownik usunięty
annica

A potrafisz choć trochę uzasadnić, co jest w nim głupiego? Czy po prostu tak sobie rzuciłaś?

to biedna jestes ze cie nie smieszyl, ja mysle ze to bbbb smieszny film

ocenił(a) film na 10
annica

dziewczynko,wiec co Cie smieszy? zarty tutaj są proste, oczywiste i zrozumiale... taki byl zamiar Tworcow tego filmu i mysle ze to im sie udalo!!

ocenił(a) film na 10
cooberka

moim zdaniem film rewelacyjny, chociaz malo ambitny;) ale takie filmy tez musza powstawac:D:D

użytkownik usunięty
cooberka

Może film nie jest jakoś szczególnie ambitny, ale na pewno ambitniejszy od innych komedii romantycznych. No i jaka obsada... :).

ocenił(a) film na 10

uwierz, ze jak na kom rom-a to jest wrecz przeeeeesmieeszny! :):):) wszystkie romanse nazywają się komedią bo 'tak lepiej wygląda' :):)

ALE Love Actually to jedna z moich ulubionych komedii romantycznych - są tu elementy komedii i romansu (bo niektórzy reżyserzy takich filmów o tym niestety zapominają :( )

POZDRO :):)

ocenił(a) film na 10
someone_

Ręka do góry kto sie nie wzruszył jak
- koleś wyznawał miłość tej blondynce przekładając kartki z tekstem a w tle grała kolenda?
- gdy oglądali kasete ze ślubu na której była sama blondyna
- rokmen mówi że grubas jest jego piep&^^%^ miłością życia

kto sie nie roześmiał jak:
- rokmen powiedział że bzykał Brytney Spears
- rokmen mówi "dzieci nie kupujcie narkotyków.... "
- jak mała ośmiorniczka wychodziła z samochodu
- miss Pączków 2002 :)
- przemówienie premiera

i wiele innych!! ten film jest tak pełny fantastycznych scen i niesamowitych postaci... THE BEŚCIAK !!

Arbor

Zgadzam się :) Ja się rozryczałam (to była komedia) jak on na tych kartkach to pisał i jak kasetę oglądali. A roześmiałam się prze ośmiorniczce i tańcu PREMIERA :)

sloniontko

LOVE ZCTUALLY RULEZZZZZ!!!!

ktoś tam napisał, że to jest mało ambitny film... ehhh... to jest właśnie ambitny film!! mało jest takich "komedii romantycznych" na których płaczę i wiem dlaczego, wiem że to nie jest jakiś shit...
ktoś tam w innym poście napisał, że jego ulubionym filmem jest "szkoła uczuć" ten film to jest dopiero beznadziejny - taki amerykański zlepek wszystkiego, co może widza wzruszyć, żeby jak wyjdzie z kina pomyślał "piękny fim, tak wzrusza" = to jest właśnie żerowanie na ludzkich uczucoach, żeby zbić kasę... nie wiem jak to dokładnie nazwać (amerykańskie myślenie)

co do love actually film jest GENIALNY!!!

DO WYLICZANKI DODAM:
kto się nie wzruszył jak:
- na ślubie cały kościół zaczął śpiewać "all you need is love"
- jak sarah przyszła do brata do zakładu i z nim spędziła święta
- karen po tym jak odkryła, że harry ją zdradza słucha w pokoju joni mitchell i wie że musi grać dobrą minę do złej gry bo ma jeszcze dzieci
- kiedy pokazali na końcu znów sceny z lotniska:) -) niesamowite:)
- pogrzeb i piosenka "goodby baby, baby goodbye..."
- i wiele wiele wiele innych, których teraz już nie pamiętam

kto się nie śmiał, albo przynajmnej nie uśmiechnąl tak szczerze, gdy zobaczył, jak:
- billy mack śpiewa
- sztywniak hugh grant tańczy:) kocham tę scenę:) "(I take you down, I take you down) yeah... marry..."
- nie mam siły wyliczać:)

czyli.... wszystko sprowadza się do tego, że film jest nieaamowity:)

dziękuję:]

ocenił(a) film na 10
freedom_n

Całkowicie się zgadzam. Święta racja :):)

ocenił(a) film na 10
freedom_n

Całkowicie się zgadzam. Święta racja :):):):)

ocenił(a) film na 10
annica

Hugh Grant tańczący po Downing Street 10 rządzi:) A oświadczyny po portugalsku są po prostu rewelacyjne:) No i kelner wyjeżdżający do USA z plecakiem pełnym kondomów:D

annica

nie znoszę komedii romantycznych, ale tę obejrzałam już 4 raz i nadał wywołał u mnie duże emocje; szczerze mówiąc nie wiem z czego to wynika, może z łatwego przekazu, może dlatego, że tacy aktorzy wystąpili, może przez to, że ten film jest niesamowicie spontaniczny? hmm... mogłabym tak długo wymieniać, ale nie chce mi się, narazie jestem w chwili zastoju, bo właśnie jestem po objrzeniu tego filmu i mój mózg musi odpocząć :)

ocenił(a) film na 10
Donka

Film nie jest głupi i jest po prostu prześmieszny.Można płakać i śmiać się jednocześnie,jeszcze nie oglądałam lepszego od To Właśnie Miłość:)

annica

mnie specjalnie nie śmieszył, humor był przereklamowany, i nie przypominam sobie żebym płakała w jakimś momencie. ale mimo to było w nim coś takiego, przez co wydał mi sie pikny ;) faktycznie mało ambitny, ale która komedia romantyczna jest ambitna?

annica

Ne masz pojęcia o emocjach i dobrym kinie pozostaje tylko współczucie. Zrobić dobrą komedię romatyczną, która była by prosta a jednicześnie tak dawała do myślenia jak ten film to sztuka ale widzę ,że trafił się amator kina "amerykńskiego" pewnie White Chicks są na twoim poziomie.;)

ocenił(a) film na 10
savo7

B R A W O :D

Film jest najlepszy :) Ile razy bym z przyjaciółmi nie spotykał sie na oglądanie filmu... ktoś zaproponuje ... " a może To właśnie miłość??", bez gadania płytka wędruje do czytnika :) jedyny film który widziałem 8 razy :)... nie nie liczmy Szklanej Pułapki... ale to leci w każde święta na TVP1 :D więc sie nie liczy :)

ocenił(a) film na 10
annica

czuję się absoultnie zmiażdżona stwierdzeniem, że to beznadziejny film. Ja lepszej komedii rom nie widziałam w życiu mym, a było ich całkiem sporo. Inteligentny humor, genialna obsada [przede wszystkim Firth, Thompson i Rickman], fajna muzyka. I w nim jest właściwie wszystko - można się wzruszyć [najbardziej scena po otwieraniu prezentów Karen i Joni Mitchell], pośmiać - tak, taniec Hugh Granta rządzi :D, 'lobster' w jasełkach i ten taki uszaty w chórkach na przedstawieniu ;) Świetny film.

ocenił(a) film na 10
trifle

Aha! Jeszcze jedna fajna scena - jak Jamie chce złapać taksówkę, już prawie wsiada, ale pani jakaś podchodzi i on po dżentelmeńsku jej jeszcze drzwi otwiera, a potem podskakuje jak małe wkurzone dziecko :D

użytkownik usunięty
trifle

I oczywiście karkołowmny skok Jamiego do wody, poprzedzony stwierdzeniem "Oh God, she's in" :D.

ocenił(a) film na 9

nie cierpie komedii romantycznych, wiekszosc ma taka denna fabule ze az strach... malo ktora jest ciekawa i choc troche smieszna... za pierwszym razem Love Actually mi sie nie podobalo, za drugim... cos wspanialego :) i tyle na ten temat, do tej pory nawet jak jakas koedyja romantyczna mi sie nawet pdoobała to i tak szybko wylatywala mi z glowy ot odfajkowane... next please... a do tej moge wracac caly czas :) i zawsze bedzie najlepsza kom. romantyczna jaka ogladalem dopoki bedzie wyglądac tak:... ups a nie, to film on sie nei zestarzeje i nie spruchnieje :)

annica

chyba już jest po 19 stej a dzieci jeszcze nie spia?

arty_one

tak...w tym filmie bardzo brytyjski humor zostal pokazany w bardzo amerykanskim stylu i to jest super. Ja na tym filmie poprpstu caly czas bylem usmiechniety... jest fantastyczny :).

ocenił(a) film na 10
annica

dodając do wiliczanki: ja uwielbiam jak Colin Firth usiłuje zaśpiewać fragment piosenki w samochodzie :) coś cudownego!

Tuska_3

Jedna osoba palnęła jedno, mało ambitne zdanie i dyskusja murowana :)

Film jak na komedię romantyczną jest fantastyczny :) Drażnić może jedynie, to że tak szybko się zakochiwali ;)
Sceny z parą grającą film erotyczny były rewelacyjne (żadko kiedy spotka się taki żart w komedii romantycznej) :)
Do tego rozbroiła mnie scena w samochodzie, kiedy przebrane (nawet nie wiem za co) chyba ośmiorniczkę dziecko siedzi sztywno, nieruchomo a później usiłuje wyjść :D
Przyznam, że raz się wzruszyłam ;) I to od razu na początku - kiedy przyjaciele śpiewają Młodej Parze "All You Need Is Love" :)
A scena, kiedy wyznaje miłość poprzez wypisane kartki jest po prostu słodka :)
Chociażby dla tych scen warto zobaczyć ten film :)

ocenił(a) film na 10
marta313

do wyliczanki dodaje to, jak na pogrzebie liam neeson (nie pamietam imienia bohatera :D) mowi, zejego zona mowila zeby przyprowadzil na randke Klaudie Schiffer,a na koncu filmu,spotyka swoja przyszla dziewczyne,ktora gra Klaudia Schiffer :D

ocenił(a) film na 10
McDreamy

no i scena z rowanem atkinsonem"prontissimo!" :D

ocenił(a) film na 10
marta313

Właśnie jeszcze dobre było, to z tą para grającą w filmie erotycznym(powiedzmy:) jak już wspomniała 'marta13', myślałam, że padę ze śmiechu:D 'scena łóżkowa" a oni o polityce rozmawiają,heh,albo on ma głowę między jej nogami i mówi ,że jest nieśmiały,:D:D:D
Super filmik-rozbrajający:]

ocenił(a) film na 10
Viva_La_South_Park

o tak to jak jej mowil ze jest niesmialy tez bylo boskie :D
Albo jeszcze scena z karlem i tą blondyną jak po imprezie idą do jej domu a ona go na chwile przeprasza idzie za drzwi i zaczyna sie cieszyc :D:D:D:D

ocenił(a) film na 10
McDreamy

hehe:] nom, to też dobre było....no i Billy dawał czadu:P

ocenił(a) film na 9
Viva_La_South_Park

film jest super ..... koniec ..... jak ktos twierzi ze ten film jest beznadziejny to chyba chyba cos ma nie tak z glowa