PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=571114}

To

It
2017
6,7 183 tys. ocen
6,7 10 1 183184
6,9 79 krytyków
To
powrót do forum filmu To

1102 strony

ocenił(a) film na 9

czy da się przekazać w 2.15min ? Oczywiście,że nie i fani książki, im bliżej końca będą w konsternacji zastanawiać się przecież to nie tak było. Na szczęście końcówka odpowiada na wiele wątpliwości i można spać spokojnie.

Ogólnie, bardzo dobra ekranizacja powieści Kinga, i chociaż nie jest to moja ulubiona książka, to w dużym napięciu czekałem na ten film- nie zawiodłem się. Jest kilka pominiętych drobnych szczegółów, ale całość wypadnie pozytywnie.

Klown wymiata,czuć klimat Derry a ekipa świetnie odzwierciedlona. Znów na chwilę wróciłem do świata przedstawionego przez Kinga czytając te 1102 strony.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
ramzees

Jak dla mnie bardzo dobrze, że film nie jest sztywną kopią książki. Ekranizacja świetna. Czuć klimat i nieustanne napięcie potęgowane rewelacyjną muzyką. Jestem bardzo mile zaskoczony.

ocenił(a) film na 9
Sokrates

Jestem ciekaw czy w drugiej części zostanie pominięta,albo inaczej przedstawiona scena w kanałach? Pewnie wiesz o co chodzi :) Bardzo kontrowersyjna.

ocenił(a) film na 7
ramzees

Szczerze wątpię :) Ale zobaczymy :)

ocenił(a) film na 9
Sokrates

Może lepiej nawet nie. Po co słuchać potem te komentarze w kinie.Chyba,że od +18 ale, to nie przejdzie.

ocenił(a) film na 7
ramzees

W książce, w pewnym fragmebnciencie, w zbliżeniu brały udział nieporadne dzieci, co na wielkim ekranie mogłoby zostać uznane jako komiczne, albo co bardziej możliwe, jako nieprzyzwoite. Jestem przekonany, że takiej sceny nie zobaczymy, szybciej sceny z już dorosłymi bohaterami :) W takim przypadku, czemu nie.

ocenił(a) film na 8
Sokrates

Kto oglądał już film będzie wiedział jak rozwiązali kwestię z kanałami.
Tego na pewno nie będzie w drugiej części. W dodatku na necie jest masa informacji co scenarzyści zrobili aby wybrnąć z tego i nie zrazić widza :) Wystarczy chwilę poguglować.

ocenił(a) film na 8
ramzees

Książki nie czytałem, ale wiadomo już że powstanie druga część(w przyszłym roku?), w któwym zostaną przedstawione losy już dorosłych bohaterów gdy zło powraca.

ocenił(a) film na 7
UnKnowN_3

W książce również przedstawione zostały losy dorosłych bohaterów i można się radować, że nie postanowiono upchać całej książkowej fabuły do jednej produkcji, tylko podzielono ją na dwie części. Oby druga część była równie dobra!

ramzees

Fabuła może i momentami odbiega od książki, ale przy adaptacji to raczej normalne. Ważne, że styl S. Kinga, który naprawdę trudno przenieść na ekran, tutaj udało się uchwycić i zaprezentować ze szczegółami. Do tego ten "gęsty" jak na "przygodówkę" klimat, dzieciaki, które zagrały po prostu perfekcyjnie no i dialogi... Już nie mówiąc o samym Pennywisie <3