PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=571114}

To

It
2017
6,7 183 tys. ocen
6,7 10 1 183153
6,9 79 krytyków
To
powrót do forum filmu To

Jeśli temat już się pojawił niżej, to sorki.
Film fajny, nawet mi się podobał, chociaż średnio przepadam za horrorami, bo zwykle są strasznie przewidywalne. Jednakże, ilość "straszaków" lub "jump scare'ów" przypominała mi te typowe horrory, które na siłę próbują przestraszyć widza, waląc tego wszystkiego jak najwięcej.
Czy tak naprawdę było w książce?

ocenił(a) film na 4
kira16

straszakow w ksiazce bylo multum, ale klimat byl zdecydowanie bardziej gesty niz w nowej ekranizacji. Podobal mi sie nawet Pennywise, ale sposob realizacji jego atakow byl strasznie bezplciowy (trzesaca sie kamera, marnie wygladajace przyspieszenia i smiesznie zrobione zeby ktore dobrze wygladaly jedynie w scenie z "trupim swiatlem"). Z mlodych podobala mi sie Bev, Ben, Eddie i Richie (chociaz Seth Green bardziej mi pasowal do obrazu ksiazkowego), z kolei Stan byl masakrycznie drewniany, a Billa nigdy nie lubilem, ani w ksiazce ani w ekranizacjach. O ile dobrze pamietam w ksiazce Mike po raz pierwszy zobaczyl Pennywisa, kiedy atakowal go wielki ptak, a Richiego wilkolak, w tej ekranizacji rozwiazania byly zdecydowanie slabsze, poza tym wyglad mumii, trendowatego i zombiakow atakujacych Patricka byl tani. Niestety jako fan ksiazki i pierwszej ekranizacji jestem zawiedziony nowa wersja, a nadzieje mialem ogromne tym bardziej po zalewie dobrych recenzji