PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=571114}

To

It
2017
6,7 183 tys. ocen
6,7 10 1 183184
6,9 79 krytyków
To
powrót do forum filmu To

Zastawiam czy film TO można traktować trochę z przymrużeniem oka .Jak na Horrror to wszystko kończy się dobrze nikt prawie nie
ucierpiał a bardziej nadajdł się strachu tak ja .Oglądając film .Każda scena pojawienia się klauna sprawiała że moje mięsnie napinały
się do ostaczności .To film którym stawiamy czoło naszemu strachowi tego czego się boimy i przedczym uciekamy .To znakomicie
sprawdza się jako horror ,ale też jako kino familijne .Dzieckiaki które wyglądają jak frajerzy tak siebie nazywają a tak naprawde
jest w nich siła daje radę groznym psycho huliganom . To można nazwać dla mnie trochę absurdalnym horrorem .Chociaż lepiej pasuje
określenie Gęsia skórka z tego serialu .Ale czy to te określenie czy nie .To lepiej tego klauna nie spotkać .7/10

ocenił(a) film na 9
kinoman1985

Powiem tak. Prosto. Nie często zdarza mi się obejrzeć dobry horror. Staram się żadnego nie przegapić ale ostatnimi czasy robię to by się pośmiać lub ocenić fabułę. Ciężko jest mnie przestraszyć. A bać się lubię. Dlatego ubolewam nad wieloma tworami klasy B. Ostatnio przestraszyć się mogłem tylko przy filmach z Alienem, ale to i tak tylko mały dreszczyk. Zaś TO, po prostu dobra robota... Nie wiem czego bardziej się bałem, tego jak wyłaził taki olbrzymi z ekranu, czy jak wysuną swoją koszmarną szczękę. Ten film był tak genialny że obejrze go jeszcze przynajmniej 10 razy.