PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=602101}
7,9 131 tys. ocen
7,9 10 1 130722
7,4 101 krytyków
Top Gun: Maverick
powrót do forum filmu Top Gun: Maverick

Trzeba wyłączyć jakiekolwiek wymagania bo głupoty, absurdu i amerykańskiego patosu co nie miara, wtedy jest nawet śmiesznie. Na plus świetne zdjęcia w powietrzu.

mietek81

Nie jestem specjalistą, ale widać że to teorię nie poparte badaniami, tylko takie czyjeś naukowe domniemania. Na takiej samej podstawie można by domniemywać że kobitki są bardziej predysponowane np do akrobacji bo są średnio lżejsze, ale w praktyce mężczyzni potrafią skakać jak małpiszony, bo choć średnio więksi to mają inne atuty które ich predysponują, więc wychodzi na to samo ;) Podobnie może być tutaj, skupili się na jakiejś mało istotnej rzeczy w budowie, ale pominęli fakt że chłopy mają średnio lepsze predyspozycje psycho-cośtam. Zresztą ta maniera faworyzowania kobiet jest też w starszych produkcjach, to nie jest nic nowego, tylko teraz wylazło poza taką sferkę popularnonaukową czy filmową, gdzie tęż baby są często przepakowane.

ocenił(a) film na 3
CzesiuCzesiu

I jeszcze zażyć uspokajacze by przeżyć „aktorstwo” Cruise…

ocenił(a) film na 7
CzesiuCzesiu

już przy okazji pierwszej części sporo się mówiło o eksponowaniu "przyjaźni" męsko-męskiej xD

ocenił(a) film na 10
CzesiuCzesiu

Mnie bardziej od filmu bawi rozkminianie na czynniki pierwsze głupoty moich pryszczatych rodaków.
Przecież z takim rurkowatym podejściem my i tak nigdy nie jesteśmy w stanie nakręcić podobnego filmu. To jest ta smutna różnica.
BTW. Mega dobry film

CzesiuCzesiu

Oczywiście to tylko fikcja, ten film ma dać rozrywkę a nie być przewodnikiem po metodach szkolenia i walki lotnictwa. Tym niemniej wojna na Ukrainie pokazała że "druga armia świata" jest tak słaba że nie może pokonać nawet armii Ukrainy. Su-57 wciąż nie istnieje, ale nawet jak już wejdzie do produkcji seryjnej to i tak będzie dużo gorszy od amerykańskich myśliwców.

ocenił(a) film na 6
CzesiuCzesiu

dobrze powiedziane. fajnie nakrecony film o niczym. dialogi wokół konfliktu osobistego poziomem patosu pasowalyby do jakiejś sagi z życia liceum, nie elity armii. co kto lubi, ale mi sie nie miesci w głowie jak ten film może byc wsród najlepszych produkcji roku.

ocenił(a) film na 8
CzesiuCzesiu

Jak dla mnie film jest bardzo dobry, są oczywiście pewne przegięcia, jak ten "5th generation fighter". Czy oni nie wiedzą że to Su-57 Felon?

ocenił(a) film na 8
CzesiuCzesiu

Dobra zamknij pape