PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181338
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

-Ile w filmie będzie Autobotów i Deceptikonów ???Słyszałam,że 36 a w innym źródle że 46.
-Które z transformersów to bliźniaki????
-I który z transformersów to motocykl???

Tylko się nie śmiać bo moja wiedza na temat transformersów jest uboga,a chciałabym przed środą się premierą się przygotować.Może jeszcze jakieś pytanie będę mieć.

użytkownik usunięty
zuz_anna1_fw

46 Transformery (widać jest, z osiemnaście Transów ) , Motocykl to Arcee (laska ) , Bliżniaki jak to bliżniaki ( na pewno nie kaczory ) . Podział nie jest łatwy bo oprócz Autobotów i Decepticonów są jeszcze Constructiony ( Mix Master i reszta ) naprawiły Megatrona . Resztę dodadzą inni fani .

zuz_anna1_fw

Dziękuję bardzo.Kolejne pytanie:
-Oryginalny tytuł to Transformers: Revenge of the Fallen.Rozumiem więc że Fallen to transformer i że jest Deceptikonem.Napiszcie o nim coś więcej.A jeżeli się mylę to wyprowadzcie mnie z błędu.

zuz_anna1_fw

SPOILER (na wszelki wypadek, zeby kogos nie urazic:P)

Opieram sie na filmie:) Postaram sie malo spoilerowac, mam nadzieje, ze to, co napisze, bedzie mialo jakis sens... Fallen to jeden ze starozytnych transformerow (podobnie jak Optimus), ktory zbuntowal sie wobec pobratymcow (mial swoje cele, ambicje itd.:) Po tysiacach lat chce powrocic na Ziemie by dokonczyc taki pewien plan:P W tym celu ozywia - choc nie bezposrednio - Megatrona. No i potem wszyscy walcza:P

KONIEC SPOILERU

zuz_anna1_fw

i więc zapewne motor który "dosiada" Mikaela to Arcee.I mam jeszcze pytanie:Czym są bliźniaki??/(Samochodem,motocyklem)

ocenił(a) film na 6
zuz_anna1_fw

Nie,to był zwykły motor. Samochodami, nie pamiętam jakimi (model, bo marka to chyba Chevrolet).

ocenił(a) film na 10
zuz_anna1_fw

Na samym początku filmu bliźniaki składają sie w jeden pojazd jest to ice cream truck a następnie zmieniają się w Chevrolety jeden zielony i jeden czerwony. W filmie są 3 motory transformery jeden to napewno Arcee a drugi to Chromia a trzeci nie mam pojęcia.

zuz_anna1_fw

Znawca nie jestem, ale jako ze widzialem film moge sprobowac odpowiedziec na Twoje pytania:)

W sumie Transformerow w filmie jest, hmm... Caaaale mnostwo. Nie da rady zliczyc podczas jednego seansu, kto widzial ten wie, o czym mowie. Moglbym sie zaglebic i policzyc na glos, mniej wiecej z pamieci, ale byloby to spoilerowanie, wiec sobie daruje. Tylko w pierwszej sekwencji filmu, tej w Szanghaju, jest ich jakies 9-10, albo i wiecej.

Co do motocycklowych transformerow to uzytkownik przede mna podal jednego, a tam widzialem trzy motocykle-transformery (no chyba, ze to jeden, ale dzieli sie na trzy motocykle:P) Imion niestety nie znam, bo i chyba zadne, z tego co pamietam, nie pada. Nawet jesli pada, musialo zostac zagluszone przez jakies bum, albo bang:)

zuz_anna1_fw

Czy Wheelie to Autobot czy Deceptikon ???? I czy to ten sam mikroskopijny transformer co w pierwszym filmie?????

ocenił(a) film na 10
zuz_anna1_fw

Wheelie jest Deceptikonem i bardzo wulgarnym na dodatek ale później przechodzi na stronę Autobotów. Wheelie transformuje w zdalnie sterowany samochodzik

zuz_anna1_fw

Wheelie wpierw jest Deceptikonem (choc zagrozenie stanowi znikome:P), potem zmienia strone. Jesli piszac ten mikroskopijny transformer z pierwszego filmu masz na mysli tego malego, co dziamdzia i zamienia sie w magnetofon, a potem w komorke - to sa to inne roboty. Wheelie zamienia sie w samochod-zabawke pol-ciezarowke, taka sterowana na radia. I posluguje sie niezlym jezykiem jak na kategorie wiekowa 12 (przynajmniej w Anglii taka jest:P)

zuz_anna1_fw

Naprawdę dziękuje za te odpowiedzi.Wiedząc że w drugim filmie jest aż 46 transformersów chciałabym przynajmniej trochę pobieżnie poznać te najważniejsze.Coś mnie jeszcze zastanawia ???Na imdb w liście płac jest wypisany aktor który podkłada głos Jazzowi a on chyba został zniszczony w pierwszym filmie??????

zuz_anna1_fw

Pytam się o Jazza bo sądziłam że tylko Megatron zostaje ożywiony

ocenił(a) film na 10
zuz_anna1_fw

W tym filmie nie pojawia się Jazz, jest tam autobot o imieniu SIDESWIPE mówi on podobnym głosem jak Jazz ale nie jestem pewny czy to ten sam głos. Ponadto z transformersów z 1 częśći pojawia się BONECRUSHER, SCORPONOK.

zuz_anna1_fw

Niech Cie nie przeraza ilosc robotow. Znakomita wiekszosc to drugi plan i nawet nic mowi, wiec sie nie pogubisz.

zuz_anna1_fw

Mam jeszcze jedno pytanie:SPOILER Słyszałam że jedna z bohaterek Alice to transformer??? Prawda czy bzdura wierutna

ocenił(a) film na 10
zuz_anna1_fw

SPOILER Tak jest ona transformerem Deceptikonem zmienia się ona w ludzką postać pięknej studenki

ocenił(a) film na 2
piotrekst21

ja też mam jedno i jedyne pytanie na które chcę znać odpowiedź już teraz :) Czy ten wielki transformer z teaser jest częścią Devastatora? Jeśli nie, to oznacza że są w filmie dwa transformery zmieniające się w tę samą koparkę?

ocenił(a) film na 10
hexen2k7

Ten wielkolód zwany Demolisher nie jest częścią Devastatora!

zuz_anna1_fw

SPOILER

Let that be a secret:P Jakby powiedzial Simmons (ten z sekcji 7) - It's top secret. Don't tell my mom:D

KONIEC SPOILERU

zuz_anna1_fw

I jeszcze jedno pytanko dla osoby która film już widziała film: Czytałam,że w dwójce dla transformersów więcej jest poświęconego "czasu ekranowego" i związku z tym pytam się czy mój ulubiony transformer Bumblebee jest w całym filmie bo z tego co wiem SPOILER Sam zostawia Bumblebee w domu jadąc na studia.

zuz_anna1_fw

Gdyby Bay zostawil Bumblebee w domu fani by nie wybaczyli. Wiec nie musisz sie martwic:) Jest kilka zabawnych scen z nim w roli glownej.

ocenił(a) film na 10
zuz_anna1_fw

Bumblebee jest ciągle jednym z głównych bohaterów w filmie także nic się nie bój

zuz_anna1_fw

Dla tych co widzieli film !!!!!!Teraz może co o humans w filmie:
-Czy postać Mikaeli,Megan Fox jest trochę bardziej rozbudowana czy jest tylko tłem dla Sama????
-I czy w filmie są jakieś śmieszne gagi,sceny pomiędzy Samem a jego rodzicami.
I to już moje(obiecuję)ostatnie pytanie-I czy dwójka jest trochę bardziej dramatyczna,intensywana???????

ocenił(a) film na 10
zuz_anna1_fw

Jeżeli chodzi o śmieszne gagi to ta część rozbawia do łez a szczególnie relacje pomiedzy rodzicami a Samem. Transy trwają prawie 2 i pół godziny i nie ma szans aby się nudzić, moim zdaniem jest ona dramatyczna ale czy bardziej od 1... myśle że sama to ocenisz

zuz_anna1_fw

Humans w ogole malo w tym filmie (co jednych cieszy, drugich zasmuci:P) Mikaela jest juz tylko kompletnym tlem, ladnym obrazkiem na tle innych obrazkow. Na poczatku jeszcze cos robi konkretnego, potem tylko biega za Samem:P Natomiast rodzicow Sama wiele nie ma, za to na poczatku dostaja sporo scen humorystycznych(troche to ostrzejszy humor niz w jedynce).
W zasadzie dwojka jest bardziej dramatyczna, z uwagi na to, iz stawka o jaka toczy sie gra zyskala na wadze. Jest tez wiecej intensywnych scen, w porownaniu do np. pojmania Bumblebee z pierwszej czesci o wiele bardziej znaczacych. Ale, jak dla mnie, jedynka bardziej potrafila mi zagrac na uczuciach, mimo iz nie rozgrywaly sie tam tak wielkie dramaty jak w dwojce.

zuz_anna1_fw

uffffffff,kamień serca.Optimusa Primea i Bumblebee nigdy za wiele,oby jak najwięcej.Jeszcze jedno pytanko,choć obiecywałam,ale cuż:
-Czy wszystkie nowe transformersy w filmie mają normalne głosy czy któryś jest uszkodzony jak Bumblebee??/Czy Arcee mam kobiecy głos????(Wiem ,głupie pytanie)

ocenił(a) film na 10
zuz_anna1_fw

Nie przypominam sobie aby któryś z pozostałych transów miał problemy z głosem, a jeżeli chodzi o Arcee to tak ma ona kobiecy głos i jest seksowna ;-))

zuz_anna1_fw

A efekty specjalne????Powalają????Bo Michael Bay obiecywał w jakiś wywiadzie,że pod tym względem 2 będzie lepsza od 1.Czy Bay nadal pozostanie w moim rankingu jako mistrz od nawalanki

zuz_anna1_fw

Efekty to jedyna rzecz w tym filmie, o ktora nie trzeba sie martwic, ani ktorej nikt temu filmowi nie odmowi:) Efekty cudowne, ale nie maja juz tej swiezosci ktora niosla jedynka.

ocenił(a) film na 10
zuz_anna1_fw

Efekty specjalne powalają na kolana, dwójka jest zdecydowanie lepsza we wszystkich kategoriach, sumując Michael Bay nie zawiódł i obietnicy dotrzymał, mam nadzieję że zrobi trójkę choć ciężko bedzie pobić zemste upadłych

zuz_anna1_fw

Czyli Zemsta upadłych to typowo letni,popcornowy blocbuster(nie wiem czy dobrze napisała).i ogólnie w takiej kategori się Wam podobał???Bo chyba wszyscy wiedzą że Transformers to nie ocarowy film.Wkurza mnie gdy ktoś wypisuje błędy scenariusza,luki itp.

ocenił(a) film na 10
zuz_anna1_fw

Transformers 2 to doskonała rozrywka moim zdaniem tyle się tam dzieje że można przymknąć oko na niedociągnięcia jeżeli takowe istnieją. Byłem obejrzałem, świetnie się bawiłem i w tej chwili się zastanawiam czy nie pójść jeszcze raz i to zaraz

użytkownik usunięty
piotrekst21

Dokładnie , A na podsumowanie jeszcze trochę wiadomośći .
http://transformery.pl/readarticle.php?article_id=34.

zuz_anna1_fw

Tak, taki jest ten film. Pewnie zarobi wiecej od jedynki, ale lepszy, wg mnie, nie jest. Transformers byl niesamowity, bo posiadal czynnik swiezosci - transformacje robotow. Tutaj jest "tylko" wiecej. W zasadzie to film dla fanow, z tego wzgledu, ze komu nie przypadla do gustu pierwsza czesc, nie bedzie zawracal sobie glowy druga.
Natomiast mam szczera nadzieje, ze bedzie to film oscarowy;P - tzn. moze bedzie Oscar ze efekty?:)

ocenił(a) film na 10
davidfincherfan

co za bzdury niemoge.to co ty bys chcial niewiem.kazdy film taki jest spiderman...wladca pierscieni ...kolejna czesc wiadomo musi byc podobna,a wspidermanie 3 mialej cos...?bzdury niewiem co bys chcial napisz mi dlaczego ci sie nie podobal?bo nie rozumiem tego??

ocenił(a) film na 10
LOPLOPLOPLOPL

Luk nie napisał, że film mu się nie podobał tylko ,że nie jest to coś odkrywczego i ma rację. Film jest zajeb..ty ale tylko tyle. To tak jak ze Shrekiem, jedynka była świetna bo była to nowa konwencja bajki, nigdy wcześniej nie zrobiona i ludzi pozytywnie zszokowała. Dwójka była też super ale nic poza tym, po prostu dobra kontynuacja bajki,bez szoku:)

LOPLOPLOPLOPL

LOPLOPLOPLOPL: patrz wypowiedz Owcy:)

Owca: dzieki:) Myslimy dokladnie tak samo i lepiej bym LOPLOPLOPLOPL-owi nie odpowiedzial:)

ocenił(a) film na 10
davidfincherfan

no bo jest zajebista kontynuacja to co ty bys chcial cos nowego zeby np.sie ruchali czy o huj ci chodzi?w sumie jest taka scena ale zenada.

zuz_anna1_fw

bardzo dziekuję za wszystkie odpowiedzi.po seansie gdyby jeszcze czegoś nie kumała(fabuła filmu)to jeszcze napiszę i się Was zapytam

ocenił(a) film na 10
zuz_anna1_fw

Aha, Wheelie i jego relacje fizyczne z Michaelą (Megan) rozbawiły mnie do łez. Również wymiana zdań między nimi:) Aż dziw,że film jest od lat 12-stu ;) No i "twarze" bliźniaków też powalają:) Skojarzył mi się z nimi ten zwariowany gremlin z "Gremlins 2" :)

ocenił(a) film na 10
Owca

A mnie najbardziej zaskoczyły i rozbawiły metalowe JĄDRA Devastatora, jeżeli można je tak nazwać

ocenił(a) film na 10
piotrekst21

To fakt, scenka bardzo fajna, i to zawahanie agenta kiedy próbuje przekazać przez radio pod czym się znajduje :D