PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181338
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

Film nie spełnił oczekiwań po obejrzeniu mogę śmiało powiedzieć że jak dla mnie zabrakło rozrywkowego duetu - Ironhide + Ratchet. Obaj są najciekawszymi postaciami w obu filmach. Ironhide zawsze ma ochotę coś rozpieprzyć a Ratchet to ogólnie fajny gość, tutaj potraktowano ich jak postacie trzecioplanowe - wciskając na siłę kretynów bliźniaków, gdyby rozwinąć wątek z Ironhidem i Ratchetem dostarczyliby więcej zabawy i na wyższym poziomie niż ci dwaj debile.
Oprócz tego zawiódł mnie marginalne potraktowanie Arcee.
No i brak Spectry - aż się prosiłby dać chłopakom na pustyni wsparcie Spectry - choć mogłoby to wyglądać jak z pierwszego filmu, jednak spectra na pewno ucieszyłaby nie tylko moje oko.
No i Starscream - w serialu to był gość - niby wierny ale jakby mógł to by wbił Megartonowi coś w plecy albo popchnął w przepaść a tutaj ?

Miejmy nadzieję że pan Bay wyciągnie wnioski i w trójce będzie scenariusz - zamiast kupy efektów specjalnych które momentami przysłoniły cały ekran.

ocenił(a) film na 8
Sonny_Crockett

ze wszystkim się zgadzam a od siebie dodam że brakowało mi jeszcze muzyki z jedynki przeszkadzał mi przesyt możliwości US.ARMY.( Pan Bay często się zachłystuje ameryką) noi efekty powiedział bym że momentami są niedopracowane. Noi nie zostało pokazane jak wskrzesili oprócz megatrona, bonecrushera i blockouta (ten pierwszy pojawia sie na końcu w egipcie) ale ogólnie spoko. trójce niech poświęcą więcej czasu i jądopracują. pozdro.

ocenił(a) film na 7
bolczyk

Blackouta nie wskrzeszono, to jest inny transformer ale wyleciała mi jego nazwa. Ogólnie nie podoba mi sie że niektóre transy sie powtarzały. Wiem ze w bajce tak bylo ale na pewno szlo wymyslec inne transy i mi by sie lepiej patrzyło jakby kazdy był inny, albo przynajmniej różniły sie kolorami :)

ocenił(a) film na 10
Sonny_Crockett

Unicrona.

ocenił(a) film na 7
Sonny_Crockett

Mi niczego nie brakowało,było dokładnie to czego się spodziewałem.A co do efektów,to żal mi osób które idąc na film z elementami S/F całą swoją uwagę skupiają tylko na efektach.To tak jakby oglądać film z klapkami na oczach,więc potem nie ma co się dziwić,że wiele osób nie zauważa w filmie oczywistych rzeczy.Dla mnie efekty w takich filmach to tylko dodatek dzięki któremu wiarygodnie można opowiedzieć daną historię.Nigdy w życiu nie wyszedłem z kina po filmie S/F gdzie moją pierwszą reakcją byłoby stwierdzenie w stylu -ale super efekty.O efektach myślę zawsze na szarym końcu dzięki czemu nigdy nie zaślepiają mi obrazu całości danego filmu.

ocenił(a) film na 8
FRODO33

Całkowicie popieram. Mi się film bardzo podobał.