Mam pytanie do wtajemniczonych.
Transformersi pochodzą z innej planety, więc się zastanawiam dlaczego mają budowe samochodów i innych pojazdów pochodzących z Ziemi?
To jak wyglądają naprawde? Jaką mają postac gdy mieszkają na swojej planecie i są zajęci własnymi sprawami, koszeniem ogródka itp
Przecież gdy w pierwszej części wylądowali na Ziemi byli pokazani jak wyglądają, że tak powiem bez ubrania....
Ty również odpowiedziałeś na jego pytanie, więc dlaczego masz do mnie o to pretensję?(oczywiście przenośnia). Wiem, że to prowokacja, ale każdy ma prawdo odpowiadać na to co chce...
Byłem ciekawy reakcji tego Pana. I nie, nie mam pretensji, nie odbieraj tak mojej wcześniejszej wypowiedzi.
''I nie, nie mam pretensji''
Dlatego napisałem, że w przenośni :) nie wiedziałem jak zastąpić to słowo...
I dlaczego gdy są samochodami to są mniejsze a jako roboty dużo większe. Są zbudowane z rozciągliwego metalu?
Czy ma to jakieś większe znaczenie?? Niedługo zapytasz dlaczego samochody mają koła itp.
No właśnie że ma, no bo skąd na innej planecie roboty o kształcie samochodów. Ciekawi mnie pochodzenie transformersów. Kim czy czym są?
Niecała minuta, korzystając z google i wikipedii.
Transformers, to popularna w fantastyce rasa inteligentnych, żyjących i do tego niezwykle zaawansowanych technicznie robotów, zamieszkująca planetę Cybertron. Posiadają one zdolność "transformacji", czyli przekształcania swoich ciał w inne formy np. pojazdy, zwierzęta czy przedmioty. Oprócz tego wiele Transformerów potrafi zmieniać swoją masę i rozmiary (co pozwala dużym osobnikom na przemianę w przedmioty mniejsze nawet od ludzi).
Cybertron zaś to ojczyzna wszystkich Transformerów, wyniszczona przez trwającą już przeszło 9 milionów lat wojnę domową między Autobotami a Decepticonami. Podobnie jak jej mieszkańcy, planeta jest w pełni mechanicznym tworem. Choć jest zamieszkiwana wyłącznie przez roboty, posiada atmosferę, która pozwala żyć na powierzchni rasom organicznym, takim jak ludzie.