Oglądałam pierwszą część Transformers i bardzo mi się spodobała - moze nie zachwyca fabułą, ale warto obejrzeć ten film choćby dla akcji i efektów specjalnych. Mam pytanie do tych z was, którzy oglądali drugą część: czy warto iść na nią do kina? Czy odbiega ona jakością od pierwszej części?
jeśli uważasz, że pierwszą cześć warto zobaczyć dla akcji i efektów, drugą pod tym względem powinnaś też polubić...^^
...ale w sumie, ja Ci nie polecam, ani nie odradzam... jeśli weszłaś na stronę tego filmu, znaczy to, że jesteś nim zainteresowana, masz jakiś swój powód żeby go zobaczyć - więc zobacz film!...^^
nie kieruj się zdaniem innych, masz swoje!... po obejrzeniu, zawiedziesz się lub nie, ale wyrobisz sobie swoją opinię o filmie.
jeśli się zdecydujesz zobaczyć film, życzę Ci miłego oglądania!... pozdrawiam!...^^
"Czy odbiega ona jakością od pierwszej części?"
Tak, różni się od części pierwszej, jest zdecydowanie gorszy pod każdym względem, na ekranie panuje chaos, nie wiadomo kto z kim walczy (w części pierwszej nie było z tym problemu),fabuła nie trzyma się kupy humor ,który nie pasuje do filmu oraz głubia scena końcowa (kto ją wymyślił?), moim zdaniem film zasługuje na 6/10, szkoda bo po świetnej części pierwszej i trailerom nastawiłem się na jeszcze lepszy film. Miałem do wyboru ten film albo Terminator:Ocalenie ale wybrałem Transformersów, teraz ci odradzam, szkoda kasy na taki chłam.
Ja sądziłem że pierwsza część jest słaba do momentu jak obejrzałem drugą część. Po tym seansie pierwsza część zaczeła mi się jawić w znacznie lepszych barwach. Teraz daję jej mocne 4/10/ Dwójce - słabe 2/10.
Dwójka jest po prostu tragiczna... chyba najgorszy film ostatniej dekady jak dla mnie. Nawet to, co teorytycznie jest jego największą zaletą - efekty specjalne - zostało w tym filmie upchnięte w takiej ilości że po kwadransie albo dwóch zaczynają straszliwie męczyć.
Ja sądziłem że pierwsza część jest słaba do momentu jak obejrzałem drugą część. Po tym seansie pierwsza część zaczeła mi się jawić w znacznie lepszych barwach. Teraz daję jej mocne 4/10/ Dwójce - słabe 2/10.
Dwójka jest po prostu tragiczna... chyba najgorszy film ostatniej dekady jak dla mnie. Nawet to, co teorytycznie jest jego największą zaletą - efekty specjalne - zostało w tym filmie upchnięte w takiej ilości że po kwadransie albo dwóch zaczynają straszliwie męczyć.