PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181346
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

Oglądałam pierwszą część Transformers i bardzo mi się spodobała - moze nie zachwyca fabułą, ale warto obejrzeć ten film choćby dla akcji i efektów specjalnych. Mam pytanie do tych z was, którzy oglądali drugą część: czy warto iść na nią do kina? Czy odbiega ona jakością od pierwszej części?

vampirowa

jeśli uważasz, że pierwszą cześć warto zobaczyć dla akcji i efektów, drugą pod tym względem powinnaś też polubić...^^

...ale w sumie, ja Ci nie polecam, ani nie odradzam... jeśli weszłaś na stronę tego filmu, znaczy to, że jesteś nim zainteresowana, masz jakiś swój powód żeby go zobaczyć - więc zobacz film!...^^

nie kieruj się zdaniem innych, masz swoje!... po obejrzeniu, zawiedziesz się lub nie, ale wyrobisz sobie swoją opinię o filmie.

jeśli się zdecydujesz zobaczyć film, życzę Ci miłego oglądania!... pozdrawiam!...^^

ocenił(a) film na 4
vampirowa

"Czy odbiega ona jakością od pierwszej części?"
Tak, różni się od części pierwszej, jest zdecydowanie gorszy pod każdym względem, na ekranie panuje chaos, nie wiadomo kto z kim walczy (w części pierwszej nie było z tym problemu),fabuła nie trzyma się kupy humor ,który nie pasuje do filmu oraz głubia scena końcowa (kto ją wymyślił?), moim zdaniem film zasługuje na 6/10, szkoda bo po świetnej części pierwszej i trailerom nastawiłem się na jeszcze lepszy film. Miałem do wyboru ten film albo Terminator:Ocalenie ale wybrałem Transformersów, teraz ci odradzam, szkoda kasy na taki chłam.

ocenił(a) film na 2
Husky84

Ja sądziłem że pierwsza część jest słaba do momentu jak obejrzałem drugą część. Po tym seansie pierwsza część zaczeła mi się jawić w znacznie lepszych barwach. Teraz daję jej mocne 4/10/ Dwójce - słabe 2/10.
Dwójka jest po prostu tragiczna... chyba najgorszy film ostatniej dekady jak dla mnie. Nawet to, co teorytycznie jest jego największą zaletą - efekty specjalne - zostało w tym filmie upchnięte w takiej ilości że po kwadransie albo dwóch zaczynają straszliwie męczyć.

ocenił(a) film na 2
Husky84

Ja sądziłem że pierwsza część jest słaba do momentu jak obejrzałem drugą część. Po tym seansie pierwsza część zaczeła mi się jawić w znacznie lepszych barwach. Teraz daję jej mocne 4/10/ Dwójce - słabe 2/10.
Dwójka jest po prostu tragiczna... chyba najgorszy film ostatniej dekady jak dla mnie. Nawet to, co teorytycznie jest jego największą zaletą - efekty specjalne - zostało w tym filmie upchnięte w takiej ilości że po kwadransie albo dwóch zaczynają straszliwie męczyć.

ocenił(a) film na 4
vampirowa

Jeszcze jedno, na największym i najbardziej wiarygodnym portalu filmowym na świecie www.imdb.com Transformers:Zemsta Upadłych ma średnią ocenę 6,5 gdzie część pierwsza ma 7,4.