PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181343
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

Film jak dla mnie fantastyczny i dam 10/10 ale jako fan transformersów czuje lekki niedosyt,a nawet troszkę większy.

Cały film był super,ale bardzo mnie boli to jak potraktowali najważniejsze postacie filmu.
Po pierwsze The FAllen,on powinien ich tam miażdzyć wszystkich,przynajmniej tak się zapowiadało,miał odegrać główną rolę w filmie,ale nic z tego.Tak samo zawiodłem się tym jak potraktowali wielkiego lorda Megatrona.Jego powrót miałbyć niszczący,a okazało się nieco inaczej.
Scena walki w lesie była genialna i to zaskoczenie gdy Optimus ginie.Ale na koniec filmu przesadzili,oczywiście super,że Jet Fire zrobił power link z Optimusem,ale przesadzili z jego siłą.Liczyłem,że na końcu zobaczę fantastyczną walkę Megatrona,FAllena i Optimusa.ALe nic z tego.Z optimusa zrobili mega koksa.FAllena rozwalił w sekundę bez walki i bez emocji,Megatrona też potraktował jak pośmiewisko.Trochę to razi,to są główni bohaterowi,oni mieli być potężni,miała być zemsta,miało być dramatycznie...
Jednak to co zrobili z Devastatorem to było przegięcie,liczyłem na to,że on tam zrobi rozpierduchę na maxa.Że tą cała armie rozniesie,a ci jebneli jakieś działko ze statku i po zabawie.Żeby zmarnować takie potencjały? O___________O
W ogóle wiele transformersów było w tle,ale niektóre były zrobione fantastycznie.StarScream był idealnie zrobiony,Soundvave był genialny chociaż,że dużo go nie widzieliśmy,ale za to jaki mroczny i klimatyczny.Ale np. praktycznie nie pokazali żadnego z constructionów w akcji,Rampage też długo nie powalczył,a był potencjał.
Pantera Ravage był fajny.
Scavenger ten w Szanghaju myślałem,że też dłużej pożyje i napsuje autobotom nerwów,ale tak nie było.
Z autobotów walczyli praktycznie tylko Bubmblebee,Optimus i Jet Fire.IronHide nie widoczny,a z Arcee parę akcji było fajnych.
A właśnie był bym zapomniał.Jet Fire był fenomenalny,ale zrobili go bardziej pod humor niż pod klimat.Brakowało mi go w walce,ale było dobrze.
Liczyłem też,że ten power link Optimusa i Jety Fire'a będzie duuużo bardziej efektowny :)
Ogólnie super dialogi między robotami,dobrze,że bardziej to rozwineli.
No ale cóż,Gdyby Devastatora zrobili jak należy w tej walce i dali emocjonującą walke Optimusa,FAllena i Megatrona to o nic bym sie nie czepiał.Zmarnowali potencjał wielu transformersów.
Walki były za krótkie,czemu oni tak łatwo się niszczyli?
Efekty ogólnie były fenomenalne,humor fantastyczny,fabuła była bardzo ciekawa i rozbudowana,wciągająca,a momentami zaskakująca.
Tak jak mówiłem,film fantastyczny,ale jako fan czuję lekki niedosyt.

ocenił(a) film na 2
Ajinur

A nie zdziwiło cię pojawienie się Blackouta i Bonecrushera? Skąd się oni wzięli do diaska?! I do tego te dziwne sceny z LongHaulem, Mixmasterem, Scraperem i Rampagiem (pojaiwają się osobno tuż po połączeniu w Devastatora). Co do Rampaga to nie jestem pewny czy w filmie był częścią Devastatora (powinien być!). Co się stało ze Skidem i Mudflapem? To są najbardziej nurtujące mnie pytania.

ocenił(a) film na 4
hexen2k7

z tego co poszperałem w necie to to nie był Blackout tylko niejaki GRINDOR (zbuowany z resztek blackouta - miał inny kolor i głowę). Bonecrusher (Yeah) faktycznie pojawił się w wersji pojazdu w momencie mobilizacji Decepticonów na pustyni.

Wielkie rozczarowanie Demolisherem - liczyłem na zaj...tą walkę a tu koniec z 5 sekund po tym co pokazali w trailerze (spadł z autostrady i sie popsuł :) - porażka! Sideways tak samo - świety design robota i tak szybko koniec.

Nie jestem super fanem transformersów, ale jak dla mnie to za dużo Decepticonów bez nazw. Scena mobilizacji z jedynki była świetna (Bonecrusher, Blackout, Starscream, Barricade i Brawl) - tego mi zabrakło.

Za dużo małych, głupich robotów. Akcję z laską przemilczę - horror i beznadzieja.

Powinno być więcej walk one on one.

Pozdrawiam zawiedzionych.

5/10

użytkownik usunięty
Ajinur

Brawo, kolejny idiota na filmwebie, oto właśnie przyczyna dlaczego mamy takie idiotyczne oceny filmów. "Jestem fanem transformers to dam 10, mimo że czuje niedosyt"

ŻAŁOSNE !!!

ocenił(a) film na 3

Właśnie, to jak czujesz niedosyt to czemu dałeś 10/10? To wbrew logice

ocenił(a) film na 10

dzizas.
spokojnie,nie placz,bedzie dobrze:)

ocenił(a) film na 10
ekwi

to wyzej to do pietrasa;)
i pewnie dal dlatego,ze jest fanem,ma sentyment do robicikow i mimo tego,ze jest kilka niedociagniec to film i tak byl dla niego genialny. jakos takos pewnie;)

ocenił(a) film na 9
Ajinur

A ja z czystym sumieniem wystawiam 10/10. Nie mam do niczego pretensji. Jak juz bym musial na sile szukac, to moze fallen za szybko przegral z Primem - ale to tylko, jak by mi pistolet do glowy przystawili :)

ocenił(a) film na 10
Shagohad

Ja też dałem 10:) Absolutnie rewelacyjny film i nie czepiam się pierdów
które można znaleźć w każdym filmie.