Witam,
zarezerowalem bilety w multikinie ale okazuje sie ze sa dwa zakonczenia.
Fajnie w ogole ze ktokolwiek na stronie multikina wysilil sie aby opisac ze sa jakiekolwiek roznice bo jedno ponoc skupia sie bardziej na bohaterze a drugie na maszynach. Wie ktos cos? Bo z tego wszystkiego odechcialo mi sie isc na to do kina://
w multikinie we wro jest sa jakby dwa seanse w roznych godzinach. niczym sie nnie roznia. Dopiero jak wchodze do rezerwacji biletow przy tytule pojawia sie K1 a w drugim seansie K2. Zaciekawiony wyczytalem w recenzji o tym ze faktycznie sa dwa zakonczenia.
No rzeczywiście są dwa seanse w multikinie (to ty też z Wrocka :D), ale pech chciał, że byłam dwa razy w tej samej sali, więc trudno mi jest stwierdzić różnicę :)
o matko jedyna - czy słyszeliście o czyms takim jak LICZBA KOPII filmu
gdy sieć kinowa przewiduje że film wzbudzi zainteresowanie to kupuja dwie kopie fimlu i puszczają w dwóch różnych salach z przesunięciem o godzinę - w ten sposób mają szansę uzyskać maksymalne zyski w ciągu tygodnia premierowego
thengel, czytaj dokladnie zanim cokolwiek napiszesz. Wlasnie o to mi chodzi ze niekiedy zdarza sie tak ze maja wiecej kopii i puszczaja w roznych godzinach ale zdziwil mnie fakt ze przy rezerwacji biletow przy tytule w jednym seansie jest K1 a przy drugim K2. Poszperalem na necie i co? tu cytat z jednej z recenzji filmu:
"Film ma dwa zakończenia - człowiecze i autobotowe – o jedno zdecydowanie za dużo...". i o to sie rozchodzi, mogliby cos o tym napisac.
czytam dokładnie dlatego odpowiedź była do osoby wyżej a nie do Ciebie
K1 i K2 może być oznaczeniem kopii
pokazujesz mi fragment recenzji, który można odczytywać jak kto chce
- Ty odbierasz jako dwa RÓŻNE zakończenia filmu
- ja odczytuję, podkreślam - tylko z tego zdania - że film zawiera W SOBIE dwa zakończenia, że reżyser nie zdecydował się na jakieś zdecydowane zamknięcie historii tylko trochę tego trochę tego - i co, można tak to zinterpretować?
wytwórnie czy producenci nie mają interesu w tym żeby wypuszczać film w dwóch wersjach na ten sam rynek, dwa zakończenia mogą się zdarzyć tylko gdy film trafia na różne rynki np USA jedna wersja a dla reszty świata druga
jeśli producenci a raczej reżyserzy mają inne zakończenie, którego nie udało im się przepchnąć do pierwszej wersji to powstaje następny produkt z postaci dvd "wersja reżyserska" lub poprostu dodatki do filmu
Omg XD Rozwaliłes mnie :D Gdybys jeszcze nie pokazywal tego cytatu to bym pomyslal ze umiesz czytac po polsku ale musiałes postawic na swoim xD
Oczywcie ze K to kopia... 'Uwielbialem' pytania klientów typu: A co to jest MagadaK2? I czym to sie rózni od Madagaskaru 2? XD
A to z 2 roznymi zakonczeniami to mistrzostwo swiata... proponuje wrócic do szkoly na jakies czytanie ze zrozumieniem - widac ze zaczeły sie wakacje :D
Heh, faktycznie ladnie sie przymotalem. Zainteresowaly mnie te oznaczenia i zmylila recenzja na ktora rzucilem okiem nie wczytujac sie dokladniej. Swoja droga Geohound moglbys sobie darowac glupie komantarze.
Od wielu lat nie mialem wakacji a dodawszy do tego faktu pazernosc rezyserow/producentow to faktycznie nie zdziwiloby mnie, gdyby chceli napchac kieszenie pieniedzmi ciekawskich fanow, ktorzy pofatygowaliby sie do kina dwukrotnie. Na dodatek recenzentka popelnila blad logiczny, bo film ma tylko 1 zakonczenie, co najwyzej mogla napisac, ze zakonczenie historii jest ukazane z dwoch perspektych - czlowieka i autobota, co zmienia kompletnie sens wypowiedzi.