PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181336
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

a) Za dużo armii - rozumiem, że Amerykanie chcą się pochwalić swoją siłą militarną, ale bez przesady;
b) Za mało starych, poczciwych Autobotów - Ratcheta i Ironhide'a. Jolta też było mało, za to za dużo kretyńskich bliźniaków, którzy tłuką się prawie w każdej scenie;
c) Trochę dziwi mnie fakt, że w końcowej bitwie przygotowania trwają bardzo długo, Autoboty sobie nie radzą, aż tu nagle Optimus wraca do życia i rozwala wszystkich w 30 sekund;
d) Słabo rozwinięty motyw fembotek - dlaczego reżyser potraktował je jako jednego robota, a nie trzy indywidua? Przecież to Chromia, Arcee i Elita-1, a Bay nazwał je po prostu Arcee. Mógł sobie to darować.
Tak czy inaczej, film mi się podobał, być może dlatego, że jestem wielką fanką Transformers. Mam tylko nadzieję, że w trzeciej części będzie więcej Ratcheta i Ironhide'a, bo to moi ulubieńcy :)

Avaritia

fakt, dużo armii, mało autobotów, bliźniacy też niewiadomo skąd. Film bardzo dobry, ale by był jeszcze lepszy idiotyczne"wstawki" typu ctągłe sprzeczki bliźniaków...