150 minut fajerwerków wybuchów strzelania dymu pyłu itd ;) Efekty specjalne które biją na głowę wszystko co widziałem w tym roku (dla porównania to co widziałem w Terminatorze to raczkujące przedszkole). Film rusza od samego poczatku z grubej rury i nie zwalnia nawet przez chwilę, no może z wyjątkiem drobnych przerywników podczas których mozna podziwiać urokliwe panie wystepujące w tym filmie:)Na wielki plus zasługuje również humor którego jest tu cała masa. Na prawdę można zrywać boki na niektórych scenach. Sama fabuła nie jest jakaś wyszukana, taka prosta bajeczka jak w poprzedniej części, ale wszystko to ogląda się bardzo przyjemnie, film się nie dłuży biorąć pod uwagę czas jego trwania. Myślę że ta część jest ciekawsza i nie ma w niej tego co bardzo drażniło mnie w jedynce czyli kretyńskiego zachowania głównego bohatera oraz sceny typu zabawa w chowanego itp. sami wiecie o co mi chodzi. Od strony wizualnej jest to mistrzostwo, wszystko jest dopracowanie co do najdrobniejszego detalu. Ja daje mocne 8/10 świetna bajka w którą włożono ogromną pracę i której to widać efekty na ekranie. Polecam wszystkim którym podobała się poprzednia część - ta jest zdecydowanie lepsza.