PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181356
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

Witam. Czytałem wiele komentarzy krytykujących ten film i z nie którymi sie zgadzam. Jednak niektóre z tych argumentów tu wypisywanych to totalne bzdury co zaraz udowodnie. Najpierw chciałem powiedziec, że każdy człowiek musi sobie odpowiedzieć na pytanie czego oczekuje po filmie...??Na co chciał pójść i co zobaczyc..

Teraz wracam do tematu. Zagram kartami krytyków... A więc nie rozumiem jak można było nie skumac o co chodzi w filmie? Kto to oglądał cholera?? To juz wypadalo by sie chyba przyznac ze sie nie rozumie " ambitnego filmu" Te wszystkie nie scislości byly tam tak jasne,ale oczywiscie trzeba bylo uzyc wyobrazni....Ten film chyba byl swietnym sprawdzianem ludzkiej sposrzegawczosci i kojarzenia faktów... I rzecz ostatnia.... Przypuscmy ze Optimus spotyka Megatrona i walka jest wyrownania ( bo w filmie ponoć grubo przesadzili)...Toż to dla mnie jest chore! Jak Megatron mogl być dalej na rowni z Optimusem skoro tyle czasu byl nieaktywny ( Optimus caly czas sie rozwijal) nie mial tez wszyskich czesci oryginalnych, i byl czesciowo zniszczony. Zawsze zostawia sie granice...dla wyobrazni.......Fajny film...wybieram sie nie dlugo po raz 3:) Pozdrawiam!!

A tytul tematu byl tylko prowokacją:) ..

ocenił(a) film na 6
enoer11

Nastepny,ktory patrzy na film przez pryzmat fana.No rewelacja!!! Nie bede sie juz rozpisywal,bo po prostu szkoda mi czasu na was.Bylem w kinie i nawet nie wiecie,jak latwo bylo was rozpoznac...wy ogladajac to macie kisiel w majtach,zas czlowiek obiektywny (czyt.1 raz zetknal sie z Transami) patrzy z zainteresowaniem.

To teraz odpowiedz mi na pare sensownych pytan.

- Czego sie dowiedzielismy o nowych autobotach lub o tych co juz byli od 1?

- Po co w ogole w filmie zamieszczony zostal Devastator? Jaka role pelnil? Dla mnie wpasowanie robota,ktory odkurzy pustynie,powalczy chwile z robotami,wejdzie na piramide,po czym zostanie zabity,to dla mnie troszke strata czasu.Mogliby zamiast tego rozwinac historie postaci,lub zaglebic nas w cos.

- Czy opinia ludzi,ktorzy robia sobie mala analize po filmie,ma dla was jakies znaczenie?

- Czemu idziecie na przekor wiekszosci z nas "krytykow" i nie zgadzacie sie z nami,ze montaz byl kiepski.Walki nie byly czytelne i chaotyczne.Tylko fani rozpoznaja kto jest,po czyjej stronie.

- Czemu nie zauwazacie bledow,ktore wystepuja w filmie?Jestescie slepi?

ocenił(a) film na 10
tmsznwk

no to zaczynamy obalac twoje teorie tmsznwk

po pierwsze:

zaczelo sie od pierwszej czesci. wiadomo skad sie wzieli na ziemii i wiemy co tu robia. w drugiej czesci mamy dopowiedziane czemu deceptikony dalej atakuja ziemie i po co (krotka wzmianka do historii). jesli po tym co jest w filmie dalej nie rozumiesz o czym tn film i co sie dzieje z bohaterami to przykro mi z twojego powodu, naprawde...

po drugie:

efekty efekty i jeszcze raz efekty. devastator mial byc jednym wielkim pokazem efektow tak jak tego sobie zyczyli ludzie ( w tym ja idac na ten film. chciame efektow i mialem ichw pizdu). juz nie wspomne o odkurzeniu starej maszyny. to tak jakbys sie zpaytal po co w batmanie byly te wybuchy? przeciez joker mogl poderznac po prostu gardlo glownej bohaterce albo bohaterowi a nie wysadzac ich hektolitrami oleju czy co tam wogole bylo.

po trzecie:

w tym momencie ty robisz sobie analize po filmie kora wogole jest bez sensu i do dupy i wogole uwazasz ze najwieksze atuty filmu: chaos, efekty i szybka akcja sa jego wadami... to czego ty oczekiwales czlowieku po filmie akcji?? idz ogladnij sobie jakis melodramat moze ci sie spodoba...

po czwarte:

hmmm bo wiekszosc z was "krytykoiw" nie ma wogole pojecia o profesjonalnym krytykowaniu?? bo wasza milosc zycia to jakies thrillery badz melodramaty i to najczesciej ogladacie i potem od kazdego filmu oczekujecie tego samego??? po to sa gatunki zeby komentowac i oceniac z sensem a nie bo tak ma byc jak wy chcecie. chcecie tak oceniac?? oceniajcie inne filmy przy ktorych widnieje napis thriller lub inny syf... fiilmy akcji zostawcie milosnikom tych klimatow a wy skupcie sie na woich klimatach. proste?? wasze debilne komentarze typu chaos, brak fabuly smiesza mnie po prostu. film zostal stworzony wlasnie do czegos takiego...

po piate:

jakie bledy??? jak juz powiedzialem. gatunek: Akcja, Sci-Fi. wiec co ja mam oczekiwac od filmu?? wiele akcji oczywiscie i efektow. o to tutaj chodzi. i chyba po to zrobili takze pierwsza czesc zeby ja oigladnac i w drugiej czesci nie wracac do tego co bylo w pierwszej. proste prawda?? i jesli ktos widzial pierwsza czesc to nie musi byc ogolnie fanem transformersow. widziales pierwsza czesc to wiesz kto jest dobry a kto zly. skoro w drugiej czesci bylo mowione ze powstaje armia zlych to chyba znaczy ze ci nowi beda deceptikonami. prawda?? zreszta kolorystyka... masz sie za znawce i wogole a o kolorystyce nie myslisz... wszyscy zli mieli raczej czarne kolory itp natomiast autoboty mialy kolory raczej jasniejsze. nie wspomne o starym deceptikonie ktory przeszedl na strone autobotow...

pozdro dla inteligentnych

ocenił(a) film na 10
tmsznwk

"Nastepny ktory patrzy przez pryzmat fana" Tą wypowiedzią już sie wypusciłeś. Nie jestem żadnym fanem, choć serie znam. I chyba znowu nie zrozumialas wypowiedzi..napisalem ze rzeczywiscie zgadzam sie, że niektre komentarze krytykującą film sa sensowne. Jednak w wypowiedzi chodziło o co innego,ale widze ze nie zrozumiales ani tematu ani tego co napisalem..

1. Dowiedzielismy sie bardzo malo, oprocz tego ze walcza i poluja na wrogow, wiem co masz na mysli..i tez mi brakowalo tego zeby cos tam wiecej o nich bylo.

2 Rolą Devastatora bylo to aby skutecznie i szybko zniszczył Piramide...jedno z glupszych pytan jakie tu widzialem...ale jak powiedzialem film byl dobrym sprawdzianem spostrzegawczosci.

3. Opinia i analiza takich ludzi jak Ty ma znaczenie, i fajnie ze sie nia dzielisz. Ma znaczenie bo sam angazuje sie i odpisuje dzieląc sie swoimi wywoadami:)
4. ....tu nie chce komentowac bo to nie ma sensu..
5 ...byl problem z wyswietlaniem i wiele rzeczy nam umknelo..