PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181343
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

1 częścią byłem zachwycony jak większość z was. Oglądałem, oglądam i będę oglądał w nieskończoność :) Dlatego na 2 część czekałem z wielką niecierpliwością. Obejrzałem, choć seans miałem trochę zepsuty z powodu popier****nych bachorów które wybrały się na film z jeb*aną kolonią. Wracam do filmu. Zemsta upadłych była inna niż sobie wyobrażałem. Może problem jest tu że powstał za szybko? 2 lata po premierze jedynki to może za krótki czas? Tak ja uważam. Bay powinien na spokojnie go nakręcić, efekty były by lepiej dopracowane przez speców, a także scenariusz. Teraz może powtórzyć się ten błąd, gdyż pogłoski mówią że premiera jest na 2011 rok zaplanowana.
Film mi się cholernie podobał, ale może większość nie przekonał, bo kręcony był w pośpiechu? Gdyby premiera była za rok, to nie było by tych błędów. Nie jestem wymagającym widzem. Wiem na co idę do kina, gdy idę na Horror, chce się bać ;d Gdy idę na Transformers chce się bawić, i widzieć zapierającą dech w piersiach akcję. I tak było tym razem.
10/10 Bay jest i będzie mistrzem w kina akcji!
Ale to tylko moje skromne zdanie.

ocenił(a) film na 7
Snajper_21

Zgadzam się ;] Każdy film, który powstał mógłby być jeszcze lepszy, zawsze jest jakiś dialog lub scena którą dało by się zrobić lepiej. Najwięcej czasu przy Transformers zajmują efekty specjalne i walki są bardzo czasochłonne aby wyglądało to realistycznie. Gdyby poświecili temu filmowi jeszcze z rok na pewno był by spójniejszy scenariusz i mniej błędów. Film zrobił to co miał zrobić. Momentami rozśmieszył, zaskoczył i co najważniejsze w nim było wywołał orgię audiowizualną. Pozdrawiam ;]

RhineHorn

Orgie wizualna? 4/10

Nie bolala Cie glowa?
Rozumiem, ze cos moze byc dynamicznie zrobione ale "to" trwa niemal 2.5 godziny.
Zgadza sie, scenariusz nie dopracowany - ale nikt chyba obecnie nie ma wiecej kasy na FX niz Bay. Albo on sie pomylil, albo spece, albo niestety taka moda zeby wszystko tak montowac. Nie widac nic tylko trzask/prask i tak 10 min., nastepnie madry/glupi - jak kto woli, tekst slicznej Megan.
Film mial byc przyjemnoscia dla oka, niestety w moim mniemaniu nie jest.
Jest natomiast swietny dziwek i efekty dziwkowe i za to 4 gwiazdki.

ocenił(a) film na 1
fryty

Film dla matołów jak długo można oglądać chodzące klocki lego i lampy.
Trzeba mieć dziury w mózgu żeby wymyślić takie gówno.