Transformers 2 Zemsta Upadłych
Terminator Ocalenie
Dystrykt 9
2012
Zapowiedź
Jeśli pod względem Efektów specjalnych to na pewno:
1. Transformers: Zemsta Upadłych
2. Terminator: Ocalenie
3. Avatar
4. 2012
5. Harry Potter i Książę Półkrwi
Ciężko powiedzieć. Nie wiadomo jak będą wyglądały do końca efekty w
Uważam że będzie tak:
1. T.ROTF lub Avatar
2. T.S
3. 2012
4.Knowing i District 9
Po trailerze Avatara stwierdziłem, że film jest całkowicie komputerowy prócz aktorów. Może Madagaskar 2 też wliczymy w sonde ?
Transformers nie ma szans bo efekty nie są wcale lepsze niż w pierwszej części, baa nawet powiedziałbym że w niektórych momentach sztuczne. Terminator też odpada. Avatar i 2012 ,to będą filmy walczące o oscara. Z czego najbardziej stawiam na Avatara.
W transformers efekty są realistyczne. Roboty, które się ukazują wyglądają jakby na prawdę stały obok ludzi i zmieniały się w pojazdy. W Terminatorze i 2012 efekty także są realistyczne jakby to działo się na prawdę. Avatar... Nie mam pojęcia jaki to ma być przełom efektów jak na pierwszy rzut oka widać, że obok aktora stoi komputer, las jest komputerowy, maszyny również. Gdyby w Kung fu panda grał jakiś aktor też moglibyśmy go włączyć do tej sondy nie ? Co to mają być za efekty jak wszystko jest sztuczne i komputerowe ?
No jak dla mnie te tonące połacie Ziemi w 2012 są strasznie sztuczne... Tak
samo jak sceny z samolotem czy walącymi się szklanymi wieżowcami.
Jezu ..... Co niektórzy fani Transformersów na filmwebie pochlastają się skórką od salcesonu kiedy ich ukochany film nie dostanie oscara za efekty. Co do tematu ja stawiałbym na 2012. Zwiastun mnie powalił. Jednakże jeszcze tworcy nam pokaza sporo rzeczy do rozwalenia
1.Transformers 2 Zemsta Upadłych
2.2012(zapowiedź mnie powaliła)
3.Terminator 4
4.Zapowiedź
PS. Avatara i Dystrykt nie widziałem więc nie mogę ocenić;(
Ja się akurat nie pochlastam skórką od salcesonu bo Oscary dawno przestały mieć jakiekolwiek znaczenie poza prestiżem:)
czytałem ze zrozumieniem. i nie sprecyzowałem wcześniejszej wypowiedzi. chodzi mi o ocenianie efektów filmu. w ROTF(L)efekty raz są takie, że cud, miód, orzeszki(akcja z Alice w pokoju Sama i początek filmu), a niekiedy były gorsze. najpierw trzeba obejrzeć film w kinie, potem osądzać efekty
p.s. i niech nikt mi nie wyjeżdża, że nie oglądałem filmu w kinie -.-