PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181343
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

Wg mnie:

Jedynka:
- fabuła ok
- zabawny
- świetne efekty specjalne

Dwójka:
- niedopracowana fabuła
- humor średni
- zajebiste efekty specjalne

ocenił(a) film na 10

humor to sprawa osobista, każdy ma inne poczucie humoru - jak dla mnie w obu częściach humor dawał radę a duet Leo-Simmons rozłożył mnie na łopatki w Zemście Upadłych :D

Osobiście traktuję obie części na równi.

ocenił(a) film na 7

Ja na obu częściach bawiłem się znakomicie i gdy tylko moja prywatna kolekcja DVD uzupełni się i o tą pozycję to z pewnością wrażenia będę równie znakomite jak w kinie.Na pewno będę wiele razy wracał do obu filmów.

ocenił(a) film na 10

Ja osobiście uważam że dwójka była lepsza, gdyż w takim filmie jak ten nie zwracam uwagi na fabułę, ważne żeby było dużo rozwałki i jeszcze więcej efektów specjalnych.
Humor w obu częściach bym świetny, ale w dwójce trochę lepszy.

ocenił(a) film na 4
dzieciol1992

Cóż, oba filmy prezentują raczej podobny poziom. T1 był całkiem sympatyczny, a po T2 spodziewałem się raczej czegoś więcej. W jedynce miałem wrażenie, że więcej kręci się wokół robotów, a w dwójce już nie bardzo. Po prostu stanowili zmechanizowane tło. Oczekiwałem jakichś zabawnych rozmów między autobotami, a tu dupa.:| Do jedynki np. nie dorzucili Acree, bo nie było czasu na wyjaśnianie jej obecności, że robot-kobieta, etc., a w 2 lipa, pojawiła się w kilku scenach i tyle. Chyba nawet słowa nie powiedziała.:/
No, ale teraz ponarzekam na 1 względem 2.:P Walki przede wszystkim.:D Prime naparzał się z decepticonami, aż miło.:) Blachy odpadały, uszczelki wypadały, po prostu sieczka na maksa.:D

ocenił(a) film na 7

a ja powiem tak. Obie części są fajne. Ale najlepsza z tego wszystkiego to jest i tak muzyka :)

Ta cały czas po głowie chodzi mi "New Divide" :)