PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181346
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

Michael Bay przyznał, że "Transformers: Zemsta upadłych" to ostatni wyreżyserowany przez niego film serii. Reżyser ogłosił, że żegna się z "Transformersami", ponieważ ma już "dosyć" wielkich superprodukcji.

Bay wyreżyserował pierwszych "Transformersów" w 2007 roku, dwa lata później do kin wchodzi sequel "Zemsta upadłych". Ale reżyser, który ma karierze więcej wysokobudżetowych filmów akcji ("Armageddon", "Wyspa"), ma dość ciągłej krytyki i zamierza odejść od podejmowanej przez siebie dotychczas tematyki.

"Nie ma nic prostszego, niż nakręcić artystyczny film w winiarni na południu Francji [prztyczek w kierunku Ridleya Scotta i jego Dobrego roku]. Ludzie nie maja jednak pojęcia, jak skomplikowana jest realizacja takiego filmu jak Transformers. Krytyka ma już wyrobione zdanie na temat takiego filmu zanim jeszcze go zobaczy" - powiedział Bay.

PS. Podziękujcie za to kretynom którzy między innymi na tym forum bluzgają na film przed pójściem do kina. :/

oski9997

"Krytyka ma już wyrobione zdanie na temat takiego filmu zanim jeszcze go zobaczy" święte słowa. Ale przecież każdy jedo film był miażdżony przez krytyke, może poza "Twierdzą" i 1 częścią "Bad Boysów" i wtedy tak nie mówił. Według mnie powinien zrobić to co napisał Muszyński w swoim artykule czyli pokazac środkowy palec krytyką bo widzowie itak kochają jego filmy, wyniki finansowe mówią same za siebie. Myśle żę jednak nakręci 3 część.

ocenił(a) film na 10
rekoj

Miejmy nadzieje że sie nie przejmie opiniami :)

ocenił(a) film na 6
oski9997

Krytycy i ich krytyka, krytyką, ale taki T2 (transformers 2) już wiadomo, że jest hitem i będzie miał widownie - bo można robić kino komercyjne dobrze jak Bay albo zrobić gniota jak Dragon Ball, Street Fighter etc.
Szkoda ja tam bym był chętny na trylogię

rekoj

to news z przed paru tyg za nim jeszcze nastąpiła premiera filmu gdziekolwiek.... poza tym to samo Bay mówił po premierze pierwszych transów wiec raczej nie ma sie czego obawiać...

dombek1

tzn przed premierą pierwszych transów*
za krótki <br/>
za krótki <br/>
za krótki <br/>

ocenił(a) film na 10
dombek1

Ta, choć gdyby ktoś tak bardzo poświęcił się jakiemuś filmowi jak Bay nad transformersami, a potem dostał takie opinie to chyba każdy by sie wkurzył i zastanowił się nad dalszym kręceniem trylogii.

ocenił(a) film na 3
oski9997

Uwielbiam ludzi, którzy boją się krytyki ;]

ocenił(a) film na 6
_Garret_Reza_

Na Baya sam Uwe Boll najezdzal ;). Ze niby on robi filmy dla rozrywki jak i on marymi ekranizacjami gier :).

Bedzie 3 na 100%. Bramka otwarta, fani sa, film jest hitem,itp.

ocenił(a) film na 8
D1RT

Przecież byl artykuł ze studio Paramount ogłosiło ze premiera T3 bedzie w 2012r., a M. Bay powiedzial ze chce odpocząc do wysokobudżetowych produkcji i najwcześniej w 2012 ;)

ocenił(a) film na 8
badboyxD

Paramount ogłosiło ze premiera T3 bedzie w 2011r*

pomyłka

ocenił(a) film na 10
badboyxD

Znalazłem jeszcze coś takiego:

Amerykański twórca wyznał, że jeśli wytwórnia będzie chciała zrealizować trzeci film serii "Transformers", będzie musiała poszukać innego reżysera.

"Po trzech i pół roku przebywania w tym świecie czuję, że mam już dość Transformersów. Potrzebuję nakręcić coś zupełnie innego, film, w którym nie będzie ani jednej eksplozji" - zdradził Bay.

ocenił(a) film na 6
oski9997

Dajcie spokój, trójka na pewno będzie, poza tym dwójka się właśnie tak kończy, jakby zapowiadała kolejną część, poza tym przed tym, jak powstała jeszcze dwójka, Bay na pytania, czy w drugiej części będzie Megatron, zawsze odpowiadał, że go na pewno nie będzie. Czyli możemy się spodziewać, że z pewnością będziemy mogli nacieszyć swoje oczy trzecią częścią Transów, a reżyser kit nam wciska specjalnie ;)

ocenił(a) film na 7
FanOfAkatsuki

I jak najbardziej jestem za Twoim zdaniem.
Dlaczego?
Informacja o tym, że jakoby "Transformers 3" miał nie powstać, była jedynie chwytem marketingowym. Podobnie było w przypadku pierwszej części.

oski9997

http://www.filmweb.pl/Michael+Bay+wcale+nie+rozstaje+się+z+%22Transformers%22,Ne ws,id=52370 i koniec tematu;)

ocenił(a) film na 7
rekoj

ale przecież nie tylko bay może nakręcić transformers 3

ocenił(a) film na 10
depp09

No właśnie.:/:/:/:/,ale najlepiej jakby Boy to nakręcił.

ocenił(a) film na 10
oski9997

sprostowanie *Bay :p:p:p:p;p;p;p;p;p;p;p;p

ocenił(a) film na 7
rekoj

ale przecież nie tylko bay może nakręcić transformers 3

ocenił(a) film na 10
depp09

niby nie, ale coś mi podpowiada, że jak narazie robie to przynajmniej dobrze:) niech sobie chłopak odpocznie i bierze sie do roboty bo nie mogę sie doczekać;)

ocenił(a) film na 7
depp09

ja znalazlem wypowiedz Bay-a "nie nakrece Transformers 3 poniewaz na filmweb.pl ludzie krytykuja moj film"- widzicie co narobiliscie <cry>

rekoj

nie ma co gdybać. Mam nadzieje, ze nikt inny nie wezmie sie za rezyserowanie tego filmu, bo bedzie tak jak z innymi produkcjami... Dla mnie ten film i poprzednia czesc jest ogromnym hitem! Ile wysilku trzeba wlozyc w realizacje takiego filmu, docenmy to! A na filmwebie krytycy za 5 groszy nie maja bladego pojecia o tym jak ciezko zrobic cos takiego, jeszcze z takimi mega dopasionymi efektami... Po prostu jest mi żal wyśmiewcow, bo co oni takiego dokonali ze maja prawo krytykowac zrealizowany z takim rozmachem i tak ciezki do wykonania w swojej tematyce film? h, z nerwow głubie sens...
Bay to sciemniarz, pewno bedzie kolejna czesc w jego rezyserii ;)

oski9997

Miejmy nadzieję, że ta plotka się potwierdzi. Trzymam kciuki.

s1mon

i robie bledy ortograficzne :D

s1mon

mam nadzieje, ze przestaniesz sie wypowiadac na temat Transformersow

kasiaaa7891

Aż tak Cię to boli, że mam inne zdanie? Ja nic nie mam do tego, że Ci się film podobał, po prostu mówię trudno i idę dalej. Wyluzuj trochę i nie traktuj tego tak osobiście.

s1mon

to Ty bys trochę wyluzował. Robisz podobnie jak ja, tylko mamy odmienne zdania. Jak Ci nie zależy to juz miałeś okazję się wypowiedzieć, więc już nie musisz gadac o tym jaki to film był kiepski, bo to juz sie nudne robi. Ja juz sobie ide, to byl moj ostatni post na temat Transformersow, bo to nie ma sensu :) po prostu mnie aż wczoraj poniosło, bo denerwuje mnie taka ignorancja...
Czesc

kasiaaa7891

Przepraszam ale w przeciwieństwie do niektórych wypowiadam się na temat. Tutaj temat dotyczy M. Baya i jego dalszego udziału w zapowiedzianym sequelu. I o tym jest moja notka, o niczym innym więc nie wiem o co Ci chodzi :) Pozdrawiam i miłego dnia życzę.

s1mon

ja już się kiedyś ostro wypowiedziałem na temat krytyków i widzę że muszę to powtórzyć to jest strona dla fanów filmu a nie dla tych debili wydzierają się jak im się film nie podoba. jak nie widziałeś to nie osądzaj zbyt wcześnie a jak obejrzałeś i ci się nie podobał to twoja sprawa bo fanów i tak jest więcej

wojtek_flejter

Jak na razie jedynym wydzierającym się debilem jesteś Ty sam. Olewam Cię bo głupoty piszesz. Gdzie jest napisane, że to strona dla fanów? To strona o filmie i forum dotyczące filmu. Stary zejdź mi z oczu i nie zawracaj gitary. Ja to wiem i Ty to wiesz, że umoczyłeś tym wpisem. Pozdro.