Powiedzcie mi kto zginał z deceptikonów i autobotów, a kto jeszcze żyje
bo już się pogubiłem w tym wszystkim ;p Megatron żyje ciągle? Za dużo
się działo żeby zaobserwować, a drugi raz do kina nie chce mi się iść
z Decepticonów to chyba nikt nie przeżył (został Maegatron, Starscream i Soundwave) a z Autobotów przeżyli wszyscy (no może oprócz Jetfire'a :) - troche bez sensu...
Jak dla mnie przeżył również Devastator.Widzieliście to co się działo? Dostał działkiem w ramie,rozdzieliło się tylko od niego i spadł na dół.To miało go zabić,takiego potwora? No troszkę bym się uśmiał jakby się okazało,że po czymś takim wielki Devastator ginie.
Według mnie mogło przeżyć sporo deceptów po tym nalocie z samolotów.Jakiś marny nalot i armii deceptów nie ma? Też troszkę śmieszne...
A tak poza tym to pewniaki jakie przeżyły to Soundvave,Megatron i Starscream.
Bez obaw większość tych decpetów z-martwych-wstanie w 3 części ;)
Aha po seansie ocena 8/10 nie bede wypisywał plusów i minusów bo zaraz rozgorzeje tu gorąca dyskusja (ale moge powiedzieć że gdyby nie koncowa czesc filmu to bym dał te 10 bez zadnych zachamowań).
Zginął ten niby tygrys. Bumblebee wyrwał mu kręgosłup. Te trzy ścigacze (drużyna autobotów) również nie przyżyły. Oczywiście Jetfire. Uważam, że Devastator nie przeżył. Te działko z pociskami powyżej 5 machów zrobiło swoje. Tylko powiedzcie mi dlaczego go później nie użyli. Nie mogli załadować? :)
czy wszystkie Transformerki nie przeżyły? nie jestem pewien. Arcee i jeszcze jedna z tych trzech oberwały, nie widziałem co się stało z tą trzecią. przy takiej zadymie nie wiele było widać kto z tych nowych został, ale na pewno bliźniaki i Jolt(który łączył Optimusa z kawałkami Jetfire'a). zostali też Ich Troje z pierwszej części.
z tych złych zostali chyba tylko Soundwave, Starscream i Megatron.
o, zapomniałem jeszcze o Doktorze i Wheeliem! xD
Devastatorowi oderwała się głowa podczas uderzenia o ziemię kiedy to spadł z piramidy. Myslę, ze zobaczymy go jeszcze w 3 części bo jakby nigdy nic constructiconów było więcej i hulały sobie beztrosko kiedy to Devastator był kompletny. Po 2 części już nic mnie nie zaskoczy, nawet gdy w kolejnym filmie zobaczę Fallena i inne uśmiercone decepticony ;]
to, że niewiadomo kto zginął, kto przezył najlepiej świadczy o ogólnym chaosie na ekranie, momentami naprawdę chyba bez scenariusza kręcili bo kupy wiele rzeczy się nie trzymało.... Bay chyba zbytnio się spieszył aby oddać film do kin... ucierpiał na tym końcowy produkt...
Decepticony zostały niemal całkowicie wycięte, na koniec zostali tylko mocno poturbowani Megatron i Starscream. Z Autobotów zginęły te "motorynki" (szkoda bo chociaż jedna mogła zostać), ponadto zastanawiam się co z bliźniakami, bo nawalali się z Devastatorem, potem inna scena, a potem już Devastator na piramidzie, a ich nigdzie nie widać. A no i jeszcze Ironhide'a gdzieś wcięło, nie wiem czy nie zginął razem z tymi moto-botami. Moim zdaniem na koniec powinny być pokazane wszystkie Autoboty, które przeżyły, a nie tylko Optimus to byłoby wszystko jasne.
IronHide przeżył raczej. tułał się ranny, przed bombardowaniem. w dodatku to chyba on rozkazał Joltowi, żeby połączył Prime'a z Jetem.
No to fajnie jak przeżył, ale połączeniem Optimusa z częściami od Jetfire'a kierował Ratchet.