Szczerze mówiąc mam mieszane uczucia co do drugiej części. Chyba najbardziej udeżył mnie bardziej sztuczny wygląd robotów, zbliżeń albo akcji (np. ta w lesie - okropnie sztuczna i komputerowa. W pierwszej cześći własnie wydaje mi się, że było pod tym względem dużo lepiej. Minus to też za dużo akcji, cały czas się coś działo aż można było dostać oczoplonsu. Film mi sie podobał ale liczyłem na więcej. Niepocieszony jestem troszkę;)
całkowicie się z Tobą nie zgadzam ;]
Akcji było dużo ale walk robotów mogło być więcej ;]
Dla mnie wszystko było przejrzyste i dokładne... Komputerowe ? hahaha Najbardziej realistyczne efekty jakie w życiu widziałem a roboty wyglądają idealnie jakby na prawdę tam były ! Dziwne masz spostrzeżenia ;]
Wlasnie,ze dupa, rendering najdokladniejszy byl wtedy kiedy postaci byly statyczne i praktycznie sie nie poruszaly, natomiast w szybkim ruchu roboty przewaznie wygladaly lipnie i nierealistycznie (tutaj celowo zawsze stosuje sie blur -zamazanie oraz przyspiesza ruchy). Generalnie ta grafika to jeszcze nie jest to, to dokladnie widac, za pare lat bedzie to wiadomo...przezytek. Zgodze sie ze dobrze to wygladalo gdy roboty byly w lekkim ruchu, ale to jest zupelnie normalne, np kobieta pseudo terminator byla beznadziejnie zanimowane. Gdyby tak wszystko robic dokladnie zajelo by im to wieki aby zrenderowac perfekcyjnie kazdy ruch i kadr. Ale nikt nie bedzie mi mowil, ze to wygladalo wszystko tak wyrenderowane jak w realu :)
obydwa filmy ocenilem na 10,juz wyjasniam dlaczego.
druga czesc miala wiecej akcji oraz mimo wszystko ciekawsza fabule chociaz wiem ze fabula w takich filmach najwazniejsza nie jest oraz bylo wiecej pojedynkow robotow.w pierwszej czesci moglismy za to blizej poznac transformery a w drugiej nie bardzo bylo wiadomo kto jest kto.
Dla mnie obydwie czesci naleza do najlepszych tytulow w swoim gatunku jednak mam nadzieje ze 3 czesc przebije dotychczasowe
Mi się podobał chociaż trochę się pogubiłam co do deceptikonów - przez pewien czas nie wiedziałam który jest głównym złym tym Upadłym, który to Megatron itd... xD