Tak czytając wasze negatywne całkowicie komentarze i recenzje wytykające głownie wady które dla większości są zaletami Jestem ciekaw skąd wy się bierzecie :D bez obrazy .
Większość wiedziała na co idzie bo nie wszyscy szli w dzień premiery ,a już tego samego dnia było można przeczytać o wszystkich wadach …
Narzekacie na brak fabuły ,znikomy scenariusz , grę aktorską , za dużo efektów , ale znając historie można było tego się spodziewać ;]
Gdyby fabuła była rozbudowana ludzie przyczepiliby się do tego ze jest za bardzo skomplikowana jak na taki film dla nastolatków , gdyby scenariusz był rozbudowany czepialibyście się tego że jest nie dopracowany denny itp. Gry aktorskiej się czepiacie - chyba było można się spodziewać tego przecież wielcy aktorzy to nie są . Fox miała tylko przyciągnąć facetów i miała być dziewczyna głównego bohatera czego wy od niej chcecie swoje zadanie spełniła w 120% :D
Za dużo efektów itp. Bay jest specjalistą w takim kinie, sam zapowiadał czego będzie można spodziewać .
To jest kino letnie na wakacje dla ludzi którzy chcą się zabawić na filmie akcji i to dosłownie gdzie akcja toczy się cały czas … chcecie rozbudowanego scenariusza i zawiłej fabuły to obejrzyjcie sobie jakiś film psychologiczny albo film który dostał Oskara czyli film tworzony pod bardziej wyrafinowana publiczność ( dla ludzi którzy uważają się za krytyków filmowych którzy znajda błąd w nawet dopracowanym filmie )
A co do humoru jak dla mnie był świetny prosty świński taki jest najlepszy bez jakiegoś drugiego przekazu taki humor bawi ludzi i dlatego taki został zastosowany ale każdy lubi co innego wiec …
Ja osobiście wiedziałem na co idę , dostałem to co chciałem i z chęcią bym poszedł jeszcze raz gdybym kina nie miał trochę dalej :/
Nie będę wytykał tylko ludziom , bo kilka elementów w filmie można by było poprawić , jak np.:
Megatron i Starscream wyglądali podobnie gdzie w trakcie walki nie było można ich odróżnić , jak na taka rozpierduche walka Prima z Fallenem była dosyć krotka , za mało JetFira ( czy jakos tak ;] ) , walki mogłyby być troche " bardziej czytelne " ale to chyba przes to ze za bardzo podobne były roboty .