PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181346
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

juz pomijajac fabule ktora wielu osobom sie nie spodobala (mnie rowniez) jak przy pierwszej czesci transformers, chcialbym zwrocic uwage na pare innych szczegolow. po pierwsze bardzo uderzylo we mnie zerzniecie motywu kobiety cyborga z terminatora 3 gdzie mielismy do czynienia z kristiana loken i tu rowniez podobny efekt, kolejna sprawa chcialbym zapytac moze ktos sie orientuje bo ja nei za bardzo zrozumialem dlaczego nagle w filmie pojawily sie dwa odłamki szescianu, kolejna kwestia to transformer skorpion ktory wyskoczyl nagle z piachu pod koneic i zaatakowal upadlego- gdzie sie podziewal przez caly film i dlaczego nagle stal sie tak jakby dobry. w opisie dystrybutora z tego co pamietam jest powiedziane ze z dna morza scorpinox wykrada cialo megatrona i je naprawia, czy dystrybutor nie widzial filmu ze pisze takie bzdury? i jeszcze ostatnia z rzeczy ktore pamietam na owa chwiel i ktora mnie nurtuje to to ze w 1 czesci byla wzmianka ze szescian wsadzony w piers transformera niszczy go, wiec pomijajac fakt ozywienia megatrona w 2 dlaczego zostal ozywiony odlamkiem szescianu wlasnie?

ocenił(a) film na 9
przebojowiec

jeszcze mam jedna uwage, nie wiem czy tylko mi i moim znajomym tak sie wydawalo ale dlaczego zrobili z megan fox totalnie glupia szmate w tym filmie? :P

ocenił(a) film na 8
przebojowiec

A to w 2 nie został ożywiony ze szczątków i iskrą innego robota?

ocenił(a) film na 9
przebojowiec

megatron zostal ozywiony nie odlamkiem szescianu ale tym sztyletem

ocenił(a) film na 1
grzesiek_bols

Jak oglądałeś ? Optimus sztyletem ozywiony a Megatron odłamkiem i częsciami "Małego".

ocenił(a) film na 9
jasszajer

optimus nie megatron - pomylilo mi sie;)

ocenił(a) film na 9
grzesiek_bols

ale jak sztylet jak sztylet byl pozniej w filmie a roboty wykradly z bazy wojskowej kawalek allsparku

grzesiek_bols

chyba chciales powiedziec optimus prime.

przebojowiec

scorpinox nie atakuje fallena tylko tego starego transformera odrzutowca.

ocenił(a) film na 9
pilek01

a no tak sory nie rozrozniel mprzez chwiel fallena od tego starego, a co do optimusa no to on zostal ozywiony jak napisales ssztyletem a megatron odlamkiem i do teog daze skad nagle dwa odlamki, jeden z bazy wojskowej a drugi u sama w domu

przebojowiec

co do ozywienia odlamkiem to jest jeszcze moja teoria :) bo caly allspark niszczyl transformera bo dawal za duzo mocy, bo to jest energia. To moze maly kawalek allsparka mial wystarczająco energi by ozywic megatrona. I jeszcze taka uwaga ze fragment od sama nadal istnieje.

ocenił(a) film na 9
pilek01

dla mnie to jakies glupie naciagane jest, za duzo tych deceptikonow ciagle spadaly z nieba a autobotow 5 razy mniej i ciagle nie kapuje z tymi dwoma odlamkami szescianu :P

pilek01

a tak w ogóle, to zdaje mi się czy pod koniec I części Bee odzyskał głos?? to czemu tu znów gada przez radio?? może mi coś umknęło...

ocenił(a) film na 9
Baja_17

bylo tak pod koniec 1 czesci, powiedzial do optimusa ze chce zostac z chlopcem a tu nagle juz nie mowi znowu ;]

Baja_17

przecież na początku filmu tam w garażu sam mówi do bee żeby przestał udawać że nie potrafi mówić.

ocenił(a) film na 7
Baja_17

Chciałem się zapytac, czy może ktoś zauważył czy Barricade był w tym filmie? Bo ja osobiście nie kojaże by chodźby na chwilę pokazał się na ekranie. Wie może ktoś co się z nim właściwie stało??

ocenił(a) film na 9
Baja_17

O Matko. Oglądać proszę film uważnie :) Tak były dwa odłamki, ale wiadomo było tylko o jednym (czyli tym w bazie), drugi Sam znalazł "przypadkowo" w swojej bluzie, którą miał w I cz. w ostatniej walce. Tak Megatron został ożywiony tym odłamkiem ale nie dosłownie. Został ożywiony iskrą czyli tym co ten odłamek może wydobyć z siebie. Widać to dobrze było w I cz. jak i w drugiej kiedy to w domu Państwa Witwicky wychodzi kuchnia :) (ożywiona właśnie tym impulsem). Optimus został ożywiony "ostrzem". Jedynie można zadać pytanie dlaczego, drugiego kawałka nie przeznaczyli na Optimusa ?? jednak, ktoś powie, że nie wiedzieli. To ja odpowiem, że mieli małego Deceptikona, którego Megan torturowała to mogli się spytać jak ożywili Megatrona (ogólnie nawet nikt się tym nie zainteresował w filmie). Ale może nie pomyśleli i ożywili "dziadka". Ale poszli i tak dobrą drogą bo dzięki temu dowiedzieli się gdzie jest ostrze i tego, że niestety Optiums to Optimus. Jego ta kostka by nie wskrzesiła. Dlatego mieli 100% szczęscie w swoich wyborach losu. Ahhh szkoda, że w życiu nie jest tak pięknie. Ale i tak film oceniam na 9/10.

btw: nie uważam, że z Megan zrobili totalnie głupią szmatę, wręcz przeciwnie, tryskała seksapilem, a że może w niektórych scenach była zbyt ucharakteryzowana to się nie pamięta :). Przecież tego nie może zabraknąć w filmie. Nawet i troche seksu było - ze strony "Mojo" i jego kumpla :)

ocenił(a) film na 10
przebojowiec

Panowie, nie sztylet, tylko matryca przywództwa(The Matrix of Leadership).

ocenił(a) film na 9
Letadlo

a tam matryca ;] dla mnie fabula byla i tak naciagana ostro i pogmatwana

ocenił(a) film na 9
Letadlo

The Matrix of Leadership to jest to wszystko co było potrzebne Deceptikonom do przetrwania, czyli "machina", "włócznia", którą posiadał "Upadły" oraz "ostrze", które zostało przed nim schowane ;)

ocenił(a) film na 8
przebojowiec

Co do sześcianu: jeden kawałek przechowywali w bazie wojskowej, a drugi wypadł z bluzy Sama, którą ten rzekomo miał na sobie zabijając Megatrona. Ten pierwszy wykradły decepticony, drugi mam Mikaela (nadal);) Co do nagle pojawiających się transformersów to tak samo było z Ratchet, nie zauważyłem go w całym filmie, a w Egipcie był ;)

ocenił(a) film na 9
Lupus_10

szacun dla was za znajomosc imion transformerow ja ogarniam tylko z 5 imion :P a czy ktos wie o co chodzi w opisie dystrybutora z tym scorpinoxem? ;]

przebojowiec

mama pytanie.... co było po napisach końcowych ?? jakas zapowiedz 3 czy co?

użytkownik usunięty
o_O_3

Przecież drugi odłamek (ten co miała Mikaela) został użyty do ożywienia jetfire'a w muzeum .

ocenił(a) film na 8
przebojowiec

ja mam też "pytania" ale i również sugestie xp chce wiedzieć co o tym myślicie.

1. w 1 walka wyglądała mniej więcej tak - Megatron klepie Optimusa, a ten z kolei bierze to dzielnie na klate. w 2 natomiast jedzie go jak chce (nie licząc końcówki-może się zagapił xp) wyzywając przy okazji ob kupy złomu itp.

[ moja teoria - troche go poturbował w 1 lecąc, i obijając go o budynki, i w 2 był "zaprotezowany" częściami innych po allsparkowym zgonie, ale to chyba nie wytłumaczenie? powinien dalej kosić :) ]

2. ta ostatnia walka - PrimeJet vs Fallen wydawała mi się "niedorobiona" graficznie, może to brak czasu

[ więc...uważam iż film robiony z takim nakładem i zamachem nie może być niedopracowany, a autorzy Bay itp nie dali by do kina niedokończonego filmu, ewentualnie przenieśliby premiere. Może chodziło o coś w stylu "kurz syf itp" więc mniej widać... ]

3. i 3 głupie XP ale wheelie jak każdy transformer powinien mieć broń, mimo, że był zwiadowcą (skoro odkurzacz i mikrofalówka miały to on też powinien no :)

CO O TYM MYŚLICIE?