Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 182 tys. ocen
7,1 10 1 181717
4,9 28 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

przyznam, że mi się spodobał - rewelacja. Efekty 11/10, scenariusz trochę przekombinowany ale cóż (tu nie on był najwazniejszy), ale było naprawdę parę swietnych scen i nie chodzi mi o same efekty ale o cos hmm... głębszego ;P Moment kiedy zabijają Optimusa (forrest war), moment kiedy BlackBird przekazuje swoje czesci Optimusowi, czy kiedy "ginie" Sam były wg mnie fajne.

matpeter666

I głębokie!

ocenił(a) film na 2
MR_ciachciach

"Scenariusz troche przekombinowany"
Współczuje ci jeśli ten "scenariusz" uważasz za przekombinowany.W takim razie przy filmach typu."Siedem" czy "Przeczucie" gubisz sie po 5 min.A doszukanie sie w tym "filmie" czegoś głębszego to idiotyzm roku.

zwierzakus

Chyba Pan powyżej nie zrozumiał, o co chodzi.

ocenił(a) film na 2
MR_ciachciach

To oświec mnie co źle zrozumiałem w tym zdaniu: "scenariusz trochę przekombinowany ale cóż (tu nie on był najwazniejszy), ale było naprawdę parę swietnych scen i nie chodzi mi o same efekty ale o cos hmm... głębszego ;P" ?

zwierzakus

Scenariusz trochę przekombinowany. Myślisz, że w "Siedem" jest przekombinowany? No nie sądze. Bo to efekt tego, że film, który ma trzy razy więcej efektów specjalnych chce mieć w dodatku bardziej złożoną fabułę. I to w mniej więcej tym samym czasie. A efektem jest ogólny chaos, rozpiź...aj i wszechobecny brak spójności. Jednym słowem, przekombinowali. A przekombinowanie to nie jest zaleta. W "Siedem" wszystko jest spójne i logiczne. A w TF2 raczej nie. Ale w końcu nie o to chodzi, nie. Film ma być jednym wielkim efektem specjalnym. A że efekty były na prawdę dobre, dałem AŻ 4/10.

ocenił(a) film na 2
MR_ciachciach

Problem jest taki,że ten film nie chce miec żadnej fabuły.Dla mnie w tym filmie nic nie jest przekombinowane-to jest po prostu pokaz fajerwerków bez najmniejszego sensu i spójności.Jest prosty jak budowa cepa.
Ale dobra nie mam zamiaru sie kłócić o takie pierdoły-widocznie mamy troche inne pojęcie "przekombinowania".
A co do twojej oceny-to i tak jest wg.mnie za wysoka;)