Jako mały szkrab pochłaniałem komiksy i seriale animowane jeden za drugim. Wyjątkiem były zawsze transformersy - nie podobają mi się akcje w stylu SF wole realizm. Wczoraj się przełamałem i zrobiłem sobie wieczór z oby dwiema częściami filmu. I [o dziwo] jestem oczarowany. Mamy fabułę, co prawda strasznie uboga ale jest. Ale prawdziwą perełką jest akcja i sceny batalistyczne. Przysięgam od czasu "Matrixa" nie siedziałem przed telewizorem z rozdziawioną gębą i co chwile gadając do siebie "o kurwa...". Sceny batalistyczne w drugiej części? Perełka, perełka i jeszcze raz perełka.
Gra aktorska? LaBeouf trzyma poziom, Fox jest jednocześnie plusem i minusem filmu. Plusem bo faktycznie jest kobietą na której miło zawiesić jest oko [żadnego filmu z nią wcześniej nie oglądałem wiec nie wiem], a minus, bo zdania, że nie potrafi grać, są prawda. i to właśnie za nią każda część ma -1 pkt.
A ja nigdy nie bawiłem sie trans, jakoś bajek nie ogladałem, komiksów nie czytałem, a obydwa filmy zrobiły taką rozpierdalanke ze oczywiście jestem na PLUS !!! Świetne kino akcji, Akcja nie zwalnia tempa przez ponad 2h !
Bardzo dużym plusem jest dźwięk, w systemie DTS od pierwszych sekund robi NIESAMOWITE wrażenie !!!