PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181343
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

Pierwsza część 10/10 ta niżej. "Żemsta upadłych" jest słabasza.Fani Transformerów powinni być bardziej zadowoleni bo tym razem maszyn jest duuuużo więcej i nie tylko w walce ale i w dialogach, fabule.Efekty kapitalne, muza też, humor też. Końcowy rozpiernicz na pustyni był za długi.Miałem nadzieję,że przeskoczął jeszcze w inną lokację. Najlepiej miasto :) Zabrakło mi sceny na miarę rozwałki Bumblebee przy muzyce Smashink Pumpkins z jedyneczki. Megan Fox jest beznadziejną aktorką ale równie świetnym efektem specjalnym.Były kilka wspaniałych scen. Najlepsza to pojedynek Optimusa z deceptykonami w lesie.Trzech na jednego. Nie jestem zawiedziony filmem.Strasznie mi sie podobał.Ale jeste częścią drugą i nie zmiażdzył mnie jak oryginał.Nie zaskoczył swoją wyjebistością.Kapitalne widowisko.Za brakło mi jedynie jednej czy dwóch scen z rozpierduchą i ostra muzyką w tle(The USed i Smashing Pumpkins).A tak film jest równie dobry co pierwszy. Bedziecie bardzo zadowoleni.

ocenił(a) film na 9
Wojtek_dpo

Gdzie oglądałeś skoro w Polsce nie było jeszcze Premiery??

ocenił(a) film na 8
Mlodzieniaszek

Za granicą.Strach pisać, bo zaraz mi pojadą za to :P

ocenił(a) film na 10
Wojtek_dpo

UWAGA, BĘDZIE SPOILER!!!

Zgadzam się z Wojtkiem. Megan najsłabsza ze wszystkich aktorów którzy występują w dwójce i wciąż jest na drugim planie, szkoda. Gdyby ją chociaż pobrudzili podczas walki ale tu rozpierducha na całego, Sam umiera brudny i popalony a Megan czyściutka i z pięknym makijażem. Przypomniał mi się zaraz "Titanic" i Kate pływająca na drzwiach, było podobnie:) Ale poza takimi drobnostkami to film mi się bardzo podobał i pójdę na niego za tydzień ponownie. Ocena 9/10

Ps.Hehehe, pewnie masz racje Wojtek:) Jak zwykle przy okazji wbiją nam szpile,że jesteśmy nieudacznikami na zmywaku za granicą:)

ocenił(a) film na 7
Owca

Witam wszystkich.Ja wczoraj właśnie obejrzałem 2 cześć transformersow i NIESTETY- jestem zawiedziony wieloma niedociągnięciami. Zgadzam się, z faktem ze Megan Fox zagrała wręcz lipnie. Nie wiem czy tylko mi się wydaje ale w pierwszej części miała zielone oczy a w 2giej jucz ma niebieskie. :-) spr sami.
Film naprawdę obfity w efekty specjalne i walkę wiec te osoby co nastawieni są na oglądanie tego nie będą zawiedzeni.Ja jestem zniesmaczony słabą akcja która wręcz skacze z 1 miejsca w 2gie.(to moja osobista opinia) Wiele niedociągnięć co sprawia iż po pierwszej części z kina wyszedlem wręcz oszołomiony i chęcią kupienia kolejnego biletu, po obejrzeniu drugiej nie jest tak samo a szkoda bo mieli cały dużo czasu na dopracowanie tej części czego nie zrobili. Nie będę opisywał filmu bo nie w tym sens.Obejrzycie to ocenicie wedle własnego gustu . Jak dla mnie 7.5 na 10 no może naciągane 8 :-)
Ps ja slyszalem ze w 2010 ma byc 3 czesc a nie w 2012 :-) ale z nikim sie nie spieram
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
kumi1980

Zgadzam sie z Kumi odnosnie fabuły.Raz jakas postać była by potem zniknąc nie wiadomo dlaczego. Np ten robocik co bzykał nogę Megan Fox.Nie trzymało się to kupy tak jak w jedynce.

ocenił(a) film na 8
Owca

To jest standard Owca.Ktoś się mnie ostatnio zapytał na jakimś forum gdzie widziałem jakiś tam film.Odpowiedziałem,że w Dublinie.Zostałem zmieszany z błotem.Odpowiedziałem komus na pytanie i wyszło,że jestem pustym polaczkiem, który sie "sra", cytuję,że jest za granicą.
Ktoś z PiSu za ich rządu powiedział,że tylko nieudacznicy wyjeżdząją do UK i Irlandii , bo nie potrafią znaleźć pracy.Teraz jakaś pani psycholog napisała,że tylko nieudacznicy wracają, bo tam nie moga znaleźć pracy.
Smutne.To,że jestem za granica nie znaczy, że jestem lepszy. To,że o tym pisze nie znaczy, że jestem pusty. Kazdy ma jakies życie.Po prostu nadarzyło się okazja to wyjechałem.

ocenił(a) film na 7
Wojtek_dpo

Wojtku trochę odbiegamy od prawidłowego tematu czyli 2 części transformersow ale ja np. ziomuś mieszkam od ponad 4 lat w Anglii. Tez mnie niejednokrotnie obrazano bo mieszkam za granica.
Słyszałem i czytałem o tej wypowiedzi tych baranów z PISU i tez mnie to mocna zabolało.
Wiesz na kogoś trzeba zwalić winę bo tak łatwiej wiec czemu nie na nas- emigrantów.
Nieudacznicy, biedota intelektualna i wiele innych obelg jakie ludzie z Polski nasi rodacy kierują pod naszym adresem.
Ciekaw jestem gdy takie osoby znalazły się w naszej sytuacji, która zmusiła nas do wyjechania.Ciekawe ilu chojraków odważyło by się na to co my zrobiliśmy??????
Studiowałem 2 kierunki jednocześnie lecz sytuacja życiowa zmusiła mnie do przerwania szkoły i podjęcia pracy by mnie nie eksmitowali z mieszkania, by zwyczajnie przeżyć od 1 go do 1go. Charowalem jak wól po 12 godzin dziennie zarabiając 1200 zl miesięcznie. Moj własny kraj w którym się urodziłem wychowałem nie zaoferował i nadal nie oferuje nam GODNYCH warunków życia.Co miałem robić gnić w tym syfie???? zacząć kraść????
Wyjechałem jak większość inteligencji a nie jak piszą głupków.Prawda jest fakt, ze poza granicami Polski jest większość młodzieży polskiej niżeli osób starszych. Mlodziezy po szkołach lub w trakcie którzy ukończyli uczelnie wyższe lub przerwali lecz studiowali a co za tym idzie zdali matury, egzaminy na uczelnie(które nie należna przecież do najłatwiejszych w naszym kraju) a potem dokonali decyzji i wyjechali.
Tych ludzi się uważna za biedotę intelektualna, z tych ludzi sie szydzi.
:-) no śmiechu warte i godne pożałowania dla tego imbecyla, który to wymyślił i nas tak nazwał.
Przepraszam wszystkich których uraziłem i sorki za długa litanie ale mnie poniosło :-)
Pozdrawiam Dublin :-) głowa do góry Wojtek

ocenił(a) film na 7
kumi1980

Nic dodac nic ujac.. :D

Pozdrawiam z Londynu...
(na emigracji 5lat)

a przy okazji.. filmu jeszcze nie widzialem :(

ocenił(a) film na 8
Goltor

Że tak napiszę coraz więcej się nas ujawnia :P
Ja niecałe dwa lata jestem po za Polską.W grudniu wracam na stałę.
Jak wyjeżdzałem to masa ludzi mówiła,że nie znajde pracy i wrócę.Pracę dostałem drugiego dnia.Brat załatwił rozmowę.Przeszedłem testy itp Praca była i jest nadal.Od razu ściągnąłem ziomka aby zrewanżować się losowi.Trzeba sobie pomagać.Oczywiście dałem argument do dojebania mi,że gdyby nie brat to bym leżał pod mostem. Po to jest rodzina. Po to są przyjaciele. Po to sa rodacy. Tylko Polacy wyjątek. W Irlandi kazda narodowość tworzy jedność. Hindusi, Azjaci, Irlandczycy etc wszyscy sie wspierają. Tylko Polacy noże w plecy wbijają. Na szczęście zagranica nas zmienia.Uczymy sie i dobrze.
I tak na koniec o PiSie.Kto jest za granica rozumie czym jest ta partia.Zamiast mysleć o rozwoju,budowaniu,perspektywach dla mlodych ludzi i otwieraniu się na świat to pierdolą kaczory,że będzie rozbiór Polski przez Unię. Tylko kłocić się chcą i rozliczać. Ja ma w dupie,że ktoś im kiedyś podłsuchy zakładał. Po kiego wała kolejne komisje? Niech się zajmą tym co teraz się dzieje, żeby kolejnych komisji nie było za 10 lat.
Tyle:P

ocenił(a) film na 7
Wojtek_dpo

hehehe.. o tym mozemy gadac w nieskonczonosc.. ale moze przeniesmy to na
inne forum ?

ocenił(a) film na 10
Owca

nienawidzę cię owca ^^ przypadkiem przeczytałem śmierdzący spoiler i ... mój świat legł w gruzach ^^
kur@#$a!
pozdrawiam :P

użytkownik usunięty
klocek999

Pan Owca ostrzegł nas przed spoilerem:D szkoda że mam słabą silną wolę i też przeczytałem:) Musimy kolego popracować nad samokontrolą:D

Owca

Dziwne, bo wg streszczenia na Wikipedii, Sam nie umiera tylko jest ranny, traci przytomność i ma wizje, ale dochodzi do siebie.

użytkownik usunięty
Wojtek_dpo

Zgadzam sie calkowicie. Po pierwszej scenie bylem w niebowziety. Scena na autostradzie byla cudowna. Pozniej majstersztyk w lesie. Myslalem, ze moze byc juz tylko lepiej. Niestety. Powrot na pustynie i ta sama spiewka. Przy czym w czesci pierwszej to nie przeszkadzalo, wrecz przeciwnie. Tutaj jest to wtorene i poprostu nudzi! Co do Megan Fox, przysiegam, ze juz nigdy nie pojde do kina na film z jej udzialem!

Byloby 8/10 ale za Fox 7/10

Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 3

W Zemscie Upadłych niektóre sceny walk, a w zaszadzie większość nie mają sobie równych, np scena w lesie to majstersztyk... No koparka opada poprostu. Dlatego pod względem batalistycznym dwójka jest dużo lepsza od jedynki, choć napewno nie jest takim zaskoczeniem jakie wywołała część pierwsza. Tym razem każdy wie na co idzie do kina:)

PS. Wojtek i Reszta: olać to co gadają o emigrantach, inaczej by śpiewali gdyby byli na naszym miejscu. Jeśli kiedyś staną przed koniecznością wyjazdu to zrozumieją co to znaczy i że pieniądze nigdzie nie spadają z nieba ani nie leżą na ulicy. Polaczki-cwaniaczki haha moje ulubione okeślenie:) Pozdrawiam

bob_Lazar

Nie mam nic do tych co chcą zarobić i wyjeżdżają na kilka miesięcy/lat. Nienawidzę tylko skurwieli co porzucają Polskę na stałe. (vide Podolski/Klose XD XD XD :)))))

użytkownik usunięty
Hagan

Ja tez porzucam Polske na stale. A skurwielem to jestes ty, imbecylu!

Oby też życie porzuciło ciebie. I oby również na stałe.

użytkownik usunięty
Hagan

U ciebie rozum juz to zrobil, jak widze.

ocenił(a) film na 10
Hagan

Hagan, trochę szacunku, ja nie jestem sku..lem ani nawet emigrantem. Jestem osobą która zmieniła miejsce pracy i zamieszkania w zjednoczonej Unii Europejskiej. Tyle w temacie.

użytkownik usunięty
Owca

Noż k*#wa ja pierd#le zajebiście OWCA ty h#ju zaje*#any to nie wiesz że jak sięna film czeka całe dwa lata to NIE DA SIĘ NIE CZYTAĆ SPOILERÓW??? To ja k*#wa po nocach nie śpie czas mi sie dłuży jak h#j a ty wypisujesz największą tajemnicę filmu. Dzięki że chociaż ostrzegłeś przed tym je#$nym spoilerem. Sory k*#wa za obrazę ale się wk*#wiłem a nie chce mi sie tego mazac poza tym zazdroszczę ci sukinsynu
POZDRO

Owca

EU to nie państwo, tylko grupa państw, między którymi są granice. I tak powinno zostać, żadnego jednoczenia, mam nadzieję że to się nie uda i UE rozpadnie się jak ścierwo trędowatego.

ocenił(a) film na 7
Hagan

Utwierdzasz mnie w przekonaniu ze jednak nie ma po co wracac...
Nawet nie ma o czym z Toba dyskutowwac bo nie rozumiesz najmniejszych
argumentow ludzi ktorzy wyjechali.
A odnosnie UE, lista zalet jest bardzo dluga i niestety wiekszosc Polakow
tego nie moze dostrzec. A szkoda.
Wszelkie inne nacje w Europie wyjezdzaja gdzie im sie podoba i na jak dlugo
chca. Tylko kochani Polacy w kraju pluja na nas za ten krok.

I przy okazji. EU to jest zjednoczenie panst miedzy ktorymi nie ma juz
granic. Chyba ze wolisz ustroj gdzie jedynym kierunkiem dla turystow byl
wschod?

Goltor

Nie to że nie ma granic, tylko nie ma kontroli na granicach. Granice są i mam nadzieje będą. Na prawo od Odry zawsze będzie mówiło po polsku, na lewo - po szwabsku. Ale ktoś kto kocha inny kraj niż własną ojczyznę - jest niewiele wart.

Wojtek_dpo

fajna jest ta scena jak optimus laczy sie z jetfire po jego smierci ogolnie film niezly ale spodziewalem sie czegos wiecej

lewandowski09

bart_1551 czemu tak płaczesz nie trzeba było czytać, poza tym jakos nie chce mi sie wierzyć ze owca oglądał ten film :P dowód

SPOILER (ostatnia scena z ROTF)

http://transformerslive.blogspot.com/2009/06/transformers-rotf-final-scene.html

mało widac ale mozna wyciągnąć jakies wnioski...

ocenił(a) film na 10
dombek1

ODPOWIADAM NA 2 OSTATNIE POSTY, ODPOWIEDŹ ZAWIEWRA RÓWNIEŻ NIEJAKO SPOILERA!!!

I tu się Dąbek mylisz:) Film widziałem dwa razy w angielskim kinie Odeon w Preston.

Bart i Dąbek, to ,że ktoś umiera nie oznacza, że umarł:) Zwłaszcza w filmie sf:) Ale się z Tobą zgadzam Bart, że nie powinno się opisywać filmu nawet pisząc "spoiler" bo i tak każdy przeczyta. Wiem, że teraz już za późno ale będę miał nauczkę na przyszłość.

ocenił(a) film na 8
Owca

No spoko luz kto chce to poczyta i koniec. A tak dzieląc się z wami z wrażeniami ''PO'' zryło mi beret, przeżarło gałki oczne co ja mówię mózg. Właśnie tego się spodziewałem. Nie rozumiem też bełkotu ludzi, którzy uwielbiają ambitne filmy i wypowiadają się o tego typu produkcjach...po jaką cholerę włażą na te forum skoro mają jeden cel- zmieszać film z błotem. Ja idę do kina się wyluzować, a nie po ciężkim dniu zastanawiać się o losach głównego bohatera itp. Trudno trzeba im to wybaczyć. Zapraszam do kin na Transformers, bo to co ujrzycie do 2 i pół godziny mega świetnej zabawy. Efekty porażają na tak dużym ekranie i przy takim nagłośnieniu. Ach...że też taki z ''Bay'ów'' nie nakręcił Dragon Ball (tak się powinno pisać osły z Ameryki)