PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181405
5,1 38 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

Więc tak, byłem dzisiaj na tym filmie i napiszę wady i zalety:

Zalety:
Trzymająca w napięciu akcja
Niesamowite efekty komputerowe
Świetna gra aktorów
Pomysł

Wady:
Za długi
Nierealistyczny (brak obrażeń po wszelkich skokach itp.)

Kto się zgodzi?

Ja dałem 9/10

ocenił(a) film na 8
EL_Saper

''Nierealistyczny''
Jak można wymagać od filmu Sci-Fi by był realistyczny o_O, ale tutaj wiem o co Ci chodzi. Np gdy Sam jego girl i Leo w samochodzie spadali w dół, to po uderzeniu nic im się nie stało...poduszki powietrzne zamortyzowały? bez przesady...

użytkownik usunięty
EL_Saper

zgadzam sie prawie w 100% prawie bo dla mnie ten film mógłby trwać nawet i całą wieczność :]

ocenił(a) film na 7

sprostuje tylko twoje wady ;]
Za długi ? hmmm zależy dla kogo ( dla prawdziwych fanów Transformers zdecydowanie mógłby być dłuższy ) dla mnie czym dłuższy tym lepszy... ;]
Nierealistyczny ? moze dlatego że to jest film Sci-Fi i nikt idąc do kina nie miał zamiaru oglądać filmu realistycznego skoro główną rolę pełnią tutaj super zaawansowane Transformery. Choć z tym że te skoki itp są nierealistyczne to się zgodzę ale miało być efektownie i było !!! ;] Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
EL_Saper

Za długi? Heh, za pierwszym razem, jak oglądałam, to mi się wydawał za krótki, co do zalet, ze wszystkimi się zgadzam, co do wad, z żadną, science fiction realistyczny? No nie za bardzo :)

ocenił(a) film na 9
EL_Saper

Co do gry aktorów to bym polemizował.
Wady:
--Panna megan to porażka. W pierwszej części jeszcze jeszcze,ale w drugiej części...I nie rozumiem dlaczego media tak ją lansują...Chyba kasy pare osób chce się zarobić.
Po drugie dzisiaj z irlandczykiem z pracy rozmawiałem o powodach którymi kieruja się twórcy filmów obsadzający zgrabne piękne laseczki w filmach 100% akcji. I on mi powiedział za tym wszystkim stoja pieniadze-więcej kobiet pójdzie do kina bo uzna taki film za "atrakcyjny" bo padnie tam pare razy słowo "kocham cię". Czyli o pare dolarów więcej w kieszeni producentów.
Całe to wymuszenone wyznanie Sama gdy został wskrzeszony przez przodków Optimusa chyba najlepiej obrazuje podejście rasowych twardzieli do głupich dupeczek na doczepke:P
--Drugą wadą wg mnie to brak tła w czasie niektórych scen. Odpowiedzialnosć za to ponoszą szpece od efektów specjalnych- ale jest to uzasadnione gdyż to wszystko kosztuje- jeden milion dolarów więcej na efekty specjalne oznacza jeden milion dolarów mniej w ogólnym zysku. Podobne wrażenie miałem w kilku scenach ataku klonów, władcy pierścieni czy ostatnio w nowym x-menie.

Co do zalet to zgodze się z tobą(oprócz gry aktorskiej która była taka sobie...) i dodam jeszcze
-muzyka
-zdjęcia
-3 genialnie zrobione sceny walki wyłacznie między transformerami- czego tak bardzo brakowało w pierwszej cześci.

9/10
pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
EL_Saper

w niedziele byłem w kinie , miałem wysokie wymagania do tego filmu i powiem szczerze film wgniótł mnie w fotel i przerósł moje oczekiwania !! na takie produkcje warto chodzić do kina ! daje 10\10 . W porównaniu z terminatorem to terminator wychodzi przy tym jak bollywoodzka produkcja z najniższej półki !!
wkurza mnie mnie jak nie którzy jadą po tym filmie nie tu ale na innych forach . Piszą że nie jest ambitny i takie tam . Ja też nie ograniczam się tylko do kina akcji bo lubię ambitne filmy. Ale ja chodze do kina na filmy akcji żeby poczuć tę moc głośników i dużego ekranu ! a inne filmy to oglądam na dvd . Pewnie nie jestem wyjątkiem .
pozdrawiam wszystkich

ocenił(a) film na 2
davidow1987

Widziałem film na pokazie przedpremierowym i zaraz po tym napisałem reckę filmu. Możecie ją sobie przeczytać w dziale recenzje, jesli chcecie, a jeżeli nie to w skrócie wymienię wady i zalety.

Zalety:
- Oprawa wizualna filmu.
- Dwie lub trzy fajne sceny

Wady:
- Tragiczna fabuła
- Masa idiotyzmów i nielogiczności
- Ciąg przyczynowo skutkowy: nie istnieje
- Żenujacy humor i mnóstwo równie żenujących scen
- Zero emocji
- Aktorstwo na niskim poziomie
- Brak naprawdę dobrych scen (w pierwszej częsci znalazło się kilka ciekawych scen, chociaż film również nie był zbyt dobry. Tu nie ma chyba ani jednej...)
- Infantylnośc w porażającym stężeniu
- Efekty specjalne, choć technicznie świetne, to nie mają w sobie takiej mocy jak te z "Zaginionego Świata", starszego od TF2 o... 12 lat. A wciąż wygląda lepiej niż TF2).

I te minusy można by wyliczać jeszcze długo...
2/10. Film tragiczny. Po jego obejrzeniu nagle pierwsza część zaczeła mi się jawić w dużo lepszych barwach.