PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181346
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

Na część drugą Transformersów wybrałam się dlatego, że wspaniale oglądało mi się genialne efekty na dużym ekranie. Jednak rozczarowałam się. Tak dużo ich nagromadzono w 'Zemście', że zgubiono i treść filmu, i niezwykłość efektów specjalnych. Wyszła miazga. Szczegóły owszem - dopracowane, nie ma na co narzekać, jeśli chodzi o jakość. Jednak co za dużo to nie zdrowo. Liczyłam na coś więcej, niż wybuchową sieczkę

ocenił(a) film na 7
green_gherkin

Efekty w filmie są po prostu bezbłędne... W kinie miałem wrażenie, że brakuje pikseli, a ekran jest ucięty i rozmazany dlatego z wielką niecierpliwością czekam na wydanie Revenge Of The Fallen na Blu Ray. Jestem pewien, że nie będą tam miały miejsca takie proste błędy jak problemy z obrazem. Wszystkie szczegóły będą niezwykle i szczegółowo wyraźne przez co film będzie przyjemniejszy w odbiorze ;]

green_gherkin

@green_gherkin
Dokładnie to samo myślę o tym filmie, Bay spartolił coś, co udało mu się genialnie zrobić za pierwsyzm razem... zniszczył legendę Bayformersów ;/

green_gherkin

Raczej stworzył legende a nie zniszczył, film był dokładnie taki jaki miał być.

ocenił(a) film na 6
rekoj

Hell no, film nie umywa się do jedynki, stracił zupełnie klimat, jedynie walka w lesie jest dobra, reszta słaba, gdzie takie sceny jak lądowanie na pustyni helikopteru, Sam i Mikaela w Camaro, lądowanie Autobotów na Ziemi itd. itp.
Walka na pustyni o wiele słabsza od finału w mieście, ale to i tak dobry film....