To smutne jak wielu ludzi(a raczej dzieci)daje temu filmowi 10.Ale z ciekawości,że może ze mną jest coś nie tak, sprawdziłem u kilkunastu osób które wystawiły temu "czemuś" maxa ulubione( i te które dostały 10) filmy.Okazało się że królują takie arcydzieła kina jak:
-Ace ventura
-Obcy kontra predator
-Szybcy i wściekli
-Piraci z Karaibów
-300
-Aniołki Charliego
Jednak zdecydowanie przeważa grupa której jedyny ulubiony film i jedyny oceniony film to Transformers:Zemsta Upadłych.
Z jednej strony sie ciesze,że wszystko ze mną ok i to nic dziwnego że film mi sie nie podobał,ale z drugiej strony ******* dostaje jak jakieś sezonowe gówno ma wyższą średnią od min. Gorączki,Pięknego Umysłu,Czlowieka w ogniu czy Taksówkarza.Dramat to mało powiedziane.Ale trzeba miec nadzieje,że dzieci które już przed filmem wiedziały pewnie co mu wystawic już ocene wystawiły i teraz średnia bedzie iśc tylko w dół,dół,dół...Czyli tam gdzie jest miejsce tego "arcydzieła".
tak smutne, na dodatek uważają ten film za dzieło kinematografii a jedna osoba z takimi filmami w ulubionych zwyzywała mnie, uważając że gówno sie znam na kinematografii.
Tak to smutne jak wielu ludzi nie potrafi odróżnić kina ambitnego, które itak zawsze ustępuje książce, od zwykłej rozrywki. A później zrzędzą tacy na fotum filmu którego nie trawią zamias pisać posty pod np. nie wiem pierwsze z brzegu takim "Frost/Nixon". No lae tam by ich mądrości nikt nie przeczytał.
Yep. To jak Ojciec Chrzestny ma 8 to taki transformers pod względem treści i tej "ambtitności" powinien mieć hmmmm -20??? Batman -15. Infantylne filmy Spielberga powinny mieć -30, bo gdzie im tam do dzieł Herzoga, które mają po 7. Wtedy byłoby ok. Bo skala powinna mieć pewnie z jebanych 100 ptk. Filmy rozrywkowe dostawały by 1-10, bo z miejsca są chujowe i dla nastolatków. A te ambitne, których się nie da oglądać 90-100??? A te dobre produkcje koło 80??? I wtedy by nikt mordy nie darł? Buahahahahaa kurwa litości ludzie.
Nie pojmuje jak film ze wszech miar zdystansowany, rozrywkowy jest besztany przez "znafców" za to, że nie jest ambitnym dziełem równym Felliniemu. Zrozumiałbym jeszcze, gdyby to wszystko było na 100% serio w filmie i w ogóle. Ale twórcy ewidentnie przez cały film robią sobie jaja, są gagi (różnej jakości) puszczają oczko do widza. Zupełnie jak z Crankiem. I jak tak czytam te forum to nie widzę konkretnych argumentów sprzeciw, oprócz trywialnych tekstów, że film jest gówniany bo rozrywkowy. Yeaaaaaa. Torque też jest rozrywkowym filmem, a chyba widać różnice w klasach. I dlatego ludzie wystawiają takie oceny a nie inne. OCENY SĄ ZA FILM, A NIE ZA PORÓWNANIE GO DO INNYCH. To nie Transformers ma wysoką, tylko te wszystkie dzieła Felliniego, Roselliniego, Wellsa itd. mają za niskie. Powinny mieć koło 9 Ot co.
Redgard, ogólnie na świecie film jest dość zgnojony i ocenę ma słabą bo 6 na imdb, więc niewiem gdzie to 9. U nas jak zwykle syf święci triumfy, tony plastiku, zero fabuły, okraszone w cudowną bombonierkę.
tarqun, czyli wg. ciebie za samą ambicję filmu mam mu dać 10? Ja jeśli mam ocenić film to uwzględniam wiele aspektów danego filmu.
Ciekawe ile obiektywnych użytkowników wystawiło 1/10? Kurwa, skoro ja
jestem dzieckiem (10/10) to Ci to muszą by jebanymi dziadkami...
A mi sie podobało,choć było kilka scen które spowodowały mimowolny ruch mojej ręki ktora uderzyła w moje czoło :) nastawiłem się na czystą rozrywkę;) nie ma tutaj gdzie szukać głębszego przekazu....ot fantastyczna rozwałka:) raz na jakiś czas można zobaczyc;) w kategorii filmów "wyłącz mózg i przetwórz obraz..." 9\10:)
Czemu ma być to smutne? Każdy ma swoje kryteria wg których ocenia filmy i innym ludziom nic do tego :P
Nikt np. nie będzie za mnie wybierał jakimi kryteriami mam oceniać filmy, to ja o tym decyduję jak mam oceniać filmy, bo to jest moja ocena jakiegoś filmu.
Dla jednych wyznacznikiem arcydzieła będą filmy pokroju Szybcy i Wściekli a dla innych Taksówkarz i trzeba się z tym pogodzić ;)
O gustach podobno się nie dyskutuje :P
Film w swojej kategorii jest jednym z lepszych, czyli kategorii efekciarskich filmów w których nie liczy się fabuła scenariusz dialogi. Fani Woodego Allena na pewno będą zawiedzeni filmem, tylko pytanie czy się wybiorą na to do kina?
Jedni ludzie lubią wyrafinowane filmy z głębią a inni widowiskowe wybuchy, pościgi i strzelaniny. Ale dlaczego jedni obrażają drugich ze to debile i dzieci i nie wiadomo co.
Nie podoba się daj 1 jeśli się spodobało to daj to co uważasz za słuszną ocenę,
Ja osobiście lubię pościgi i strzelaniny ale czasem lubię też obejrzeć film z głębią
kurwa co wy tylko o tych ambitnych filmach jak jakieś mózgi j!!
jak by robili wszystkie takie ambitne jak chcecie to byście zbankrutowali na biletach !!! czy nie możecie pojąć że nie tylko ambitne filmy są dobre !!!!
nie obrażajcie innych że są dzieci jak im się film podobał ja mam 22 lata i podobał mi się film, bo takie teraz potrzebne są filmy akcji !! Pisza tu o człowieku w ognią że "ambitny" owszem film rewelacja ,ale ja nie widzę ambitności w gościu co sam wykończył wszystkich porywaczy postrzelony na dodatek, niektórzy są tu na prawdę dziećmi bo nie wiedzą co to są ambitne filmy ,a strugają omnibusów i jacy to oni są dorośli!! Normalnie żenada
Jeżeli ktoś się spodziewał po T.ROTF głębi i ambicji jak w Łowcy Jeleni czy
Czasie Apokalipsy (Też robionego tylko i wyłącznie dla kasy) no to sorry...
To oznacza że ktoś taki jest dzieckiem i to dzieckiem o niskim IQ.
Nikt się tego nie spodziewał, po prostu film jest durniejszy niż spójna jedynka.
Oceniamy tutaj film względem jego gatunku, skoro ludzie uważają, że to gniot, to znaczy, żę wg nich film nie spełnił podstawowej swojej funkcji rozrywkowej, czyt. wynudził ich. Filmy, które wymieniłeś nijak mają się do transformersów, przykłady to istna kula w płot, jak masz wymieniać, wymień przynajmniej filmy podobne gatunkowo, a arcydzieła. Terminator 2, Alien, The Dark Knight? są to filmy czysto rozrywkowe, a arcydzieła, czym T2 nie jest.
spójna jedynka, dobre :)
raczej prosta (żeby nie powiedzieć prostacka), więc jak ma być "niespójna"? Tu jest to samo - banalny scenariusz i powtórka z rozrywki...
Nie spodziewałem sie po tym filmie żadnej większej głębi i mądrości.Ale każdy film,nawet ten rozrywkowy powinien miec jakąkolwiek klase.Transformersi jej nie mają,co udowodniły wieloma scenami.Okazuje sie że dla przygniatającej większości dobre kino rozrywkowe to są fajerwerki i wybuchy bez najmniejszego ładu i składu przez 2,5 godziny.I to wystarczy żeby film był hitem i wszyscy mu dawali 10.
A to że wszystkie filmy są robione dla kasy to oczywista oczywistośc...
Aha-lubie kino rozrywkowe bo nie jestem masochistą,żeby oglądac tylko melodramaty i filmy psychologiczne.Ale lubie jeśli film ma jakikolwiek sens i coś sobą reprezentuje...
No właśnie, oczywista oczywistość wiec przestańcie pieprzyc że
Transforemrsy są robione tylko i wyłącznie dla kasy.
a co wierzysz, że paramount robi je dla dzieci albo dla oskara, czytaj dla zabawy? a w św mikołaja też wierzysz?
Nie wierze, chodzi mi o te teksty w stylu: "To czysta komercha". I dlatego mowie że o każdym filmie można tak powiedzieć. Wiec to jest ostatnia rzecz
o jaką bym się czepiał filmu.
przyjacielu! Nie czaje Twojej bani (z tym dlaczego, dlaczego). No to pora
na wyjaśnienia: sam dałem 9/10 bo według mnie arcydzieło jeszcze nie
powstało. Zrozum ludzi a i Ty będziesz zrozumiany. Wygląda na to że dla
niektórych filmy dla tak zwanych "mas" mogą być arcydziełem. Nie lubisz
takich ludzi to ich nie krytykuj. Zresztą założę się że to nie jest Twój
zawód. Każdy ma swoje zdanie i każdy ma prawo dać 10/10 nawet dla takiego
filmu jakim jest "Bride of the Monster" (jedna z największych klap
Hollywood. Nic stary nie zmienisz z tym że będziesz pisał, że ci ludzie są
tacy a ci co dadzą mniej są ekstra bo zagłosowali tak jak Ty. Nie wytępisz
tego a jeśli przyjemność sprawia Ci dawanie niższych not proszę bardzo...
Nie zmieni to jednak faktu, że ludzie którzy pracowali nad tym filmem
zasługują na godny szacunek za humor którego brakuje w wielu "pseudo
komediach" i oczywiście ukłony za efekty.