PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181343
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

Poszedłem na Transformersów, gdyż okropnie mi się dłużyło czekanie w obcym mieście, a nic innego o tej godzinie nie leciało. Nastawiałem się na totalny badziew (jedynki nie oglądałem), ale w kinie fotele takie wygodne...;), więc powiedziałem trudno - i poszedłem.

I, szczerze mówiąc, byłem pozytywnie zaskoczony:)

Z góry zaznaczę, że fabuła jest, oczywiście, hm, niezbyt 'górnolotna', ot standardowy obrazek: źli chcą zniszczyć świat, dobrzy się bronią, itd. Czasam nielogiczności aż kłuły w oko, tak jak i przesadne banały.

Jednak - film oglądało się bardzo przyjemnie, trzymał w napięciu, akcja była wartka i 'hardkorowa'. Wszystko zaś nabierało niezwykłego uroku dzięki fenomenalnym efektom specjalnym, które nadawały filmowi wygląd pięknej, niczym nieograniczonej masakry:) Oczywiście, to głupia rozrywka, zastanowić to my się raczej nad niczym nie zatsanowimy, ale - już sam tytuł filmu mówi, co to za typ zabawy.

Jako film rozrywkowy - naprawdę świetny. Dobra zabawa, nie żałuje się pieniędzy wydanych na bilet:)

Natomiast, nie oszukujmy się, 'Transformers: Zemsta Upadłych' nie ma nic wspólnego z inteligencją, rozbudowaną fabułą i czymkolwiek poważnym. Ot, czysta masakra:)