PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181346
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

Jestem za Terminatorem ( ocena 7/10)
Transformesr (5/10)

Te filmy mają jeszcze jedną rzecz wspólną (oprócz robotów) czasami jak jest jakaś super akcjia czy walka to oczy nie nadążają za nią (taka jest moja opinia)

Ale transformers wygrywa jeśli chodzi o zarobioną kasę( box office nr 1)

ocenił(a) film na 6
Dominfilmfan

Terminator mnie zawiódł i Transformers 2 też, lecz i tak T2 7/10(głównie za efekty i widowiskowość), TS 6,5, ale ta ocena może zmienić się kiedy wyjdzie dvd, bo tam będzie dużo wyciętych scen i alternatywna końcówka(podobno).

ocenił(a) film na 5
peesem

Jasne że "T:S", kurde nawet "Power Rangers" są lepsi:)
Finezja reżyserska Bay'a jest nie do zniesienia

ocenił(a) film na 2
Dude_

Najnowszy Terminator mi się spodobał. Do bycia naprawde dobrym filmem baaardzo dużo mu brakuje, ale przy "Transformers 2" wypada jak arcydzieło kina science-fiction. Dlaczego tak a nie inaczej możecie przeczytac w moich reckach:

Terminator: Ocalenie (7/10)
http://terminator.ocalenie.filmweb.pl/f186343/Terminator+Ocalenie,2009/recenzje? review.id=8171

Transformers: Zemsta Umadłych (2/10)
http://www.filmweb.pl/f442795/Transformers+Zemsta+upadłych,2009/recenzje?review. id=8168

użytkownik usunięty
JaszczurXP

T4 dostaje po tyłku od Transformers 2 (chociaż nie tak jak bym mógł oczekiwać), ale gdyby porównywać Transformers 1 z T3 to wynik byłby oczywisty...

ocenił(a) film na 2
JaszczurXP

"..Zemsta Umadłych.." :P
Sorry za literówki. Przez trzy ostatnie doby sypiam po 3 godziny na noc i to niestety widać ;)

ocenił(a) film na 4
Dominfilmfan

Oba filmy dużo poniżej moich oczekiwań, jednak wyżej oceniam Treminatora, przynajmniej nie ziewałem tak często z nudów, jak w przypadku Transformersów.

Adam500000

2 filmy cholernie podobały mi sie :)

Deadpool_

szczeze transformers jest 100x lepszy niz termiek lepsze efekty specjane oraz obsada

użytkownik usunięty
Dominfilmfan

Transformers 2 - 7,5/10
Terminatoir Salvation - 6/10

użytkownik usunięty

A jak dla mnie TF wygrywa, a dlaczego?

Bo TF to dobra komedia SF, a Terminator to kontynuacja kultowej serii - wobec każdego z tych filmów miałem inne wymagania i TF mimo wszystkich swoich wad bliżej było do spełnienia tych oczekiwań.

ocenił(a) film na 6
Dominfilmfan

Terminator 6/10
T ROTF 6/10
Jednak z tego pojedynku zwyciezko wychodzi Terminator ktory byl czyms nowym i mial jako tako prawo do bledow(ktorych i tak bylo mniej niz w nowych Transofmersach). ROTF przy tym samym rezyseze i wiekszym budzecie powinien byc lepszy od jedynki a nie gorszy... ehhh