Mój brat przyniósł od kumpla DVD z tym filmem, to sobie zerknęłam, kur... wyłączyłam po pierwszych 10 minutach. FILM W KTÓRYM GŁÓWNĄ ROLĘ GRAJĄ ZABAWKI!!! Ludzie dajcie spokój... Resztę filmu przewijałam tylko na sceny gdzie byli Shia i Megan których uwielbiam. Cała reszta to jakaś tandetna nawalanka rodem z kreskówek! Nawet mój tata który jest wielbicielem filmów akcji po pierwszej scenie stwierdził że tego się nie da oglądać.
hehe a Ty ile masz 16 lat? hehe a tak na serio takie filmy sie ogląda na duzym ekranie i są to bardizej filmy dla chłopców, bo to nie sa zabawki tylko jakieś mega roboty ktore rozpierdalają ziemie...i nawet fajnie to wygląda ;p
No, no 16 latka a już ją na kur...zbiera :) Wiadomo młode dziewczynki wolą bawić się laleczkami niż robotami, podobnie jest z filmami chłopcy wolą oglądać "Transformerów" na dużym ekranie a dziewczynki wolą oglądać "Nie ma to jak Hotel" na Disney Chanel.
A, i wiesz że tym swoim postem obraziłaś fanów filmów i tych mechanicznych zabawek? Ale co mi tam wybaczam ci, w końcu masz dopiero 16 latek ;)
Radze przed obejrzeniem jakiegokolwiek filmu rzucic okiem na fabule, przegladnac jakiegos trailerka itp. Film zostal zrobiony tak jak byl on zapowiadany, czyli typowa efektywna rozwalka. A to ze zadnemu smierdzielowi nie chce sie nic dowiedziec o filmie przed seansem tylko wypisywac jaki to byl daremny, denny, nudny i bez sensu ze tragedia. Inteligencja do kwadratu.. brak slow.
Brak słów, kiedy ktoś innych obraża. Tutaj można tylko pogratulować.
Za dużo z trailerów się nikt nie dowie. A czytać o fabule też nie ma co, bo to tylko psuje przyjemność poznania historii. I wątpie, żeby chodziło tu o lenistwo.
Poza tym, po żadnym trailerze nie mogłem domyśleć się, że będzie to upchane, w mniej więcej tym samym czasie, nie dość, że więcej efektów, to jeszcze bardziej rozwinięta fabuła. I ta rozwinięta fabuła polegała na tym, że posklejali, w sposób iście chaotyczny, wątki z innych filmów(już nawet biednego egiptu nie mogli zostawić w spokoju). I jakie były moje odczucia po filmie? Próba zrobienia filmu o wszystkim, plagiatując inne filmy. Polane wszystko zdecydowanie za gęstym(gęstym chyba z dwa-trzy razy bardziej niż w pierwszej części) sosem efektów specjalnych. Bez klimatu, bez większego sensu, chałaśliwie. Dla kogoś z epilepsją zabójstwo. Generalnie to nawet głowa mnie rozbolała.
Czy żałuję? Nie! Każde spotkanie ze znajomymi jest miłym doświadczeniem. No, chyba że byłby to pogrzeb. Mogę więc obiektywnie stwierdzić, że na tym filmie będziecie się lepiej bawić, jak na pogrzebie.
3,5/10
(szkoda, bo , choć pierwsza część nie była zanadto wyszukanym filmem, to miała solidnie poprowadzoną fabułę, i aż tak z akcją nie przesadziła-po prostu godne źródło rozrywki, nie migreny).
Hehe, jaką fabułę? Przecież ten film nie ma fabuły. Widzisz chłopie, ja się nastawiłem na mega rozwałkę, ale sieczki całkowicie ignorującej logikę nie zdzierżę.
Sorry, ale po tym co napisalaś- że warto tylko tylko przewijać do tego gdzie jest to kompletne beztalencie aktorskie Megan to już świadczy o Twoim poziomie i widać, że film nie dla Ciebie- ten film to głównie efekty i sceny z robotami, więc czego się spodziewalaś? Jakiegoś love story na tle samochodów..?
Ja byłam bardzo przeciwna filmowi dopóki nie obejrzałam w końcu i zabawa naprawde jest przednia:) Jutro mam zamiar po raz kolejny obejrzeć- skoro jest już nawet na vod:)