Jaki jest wasz ulubiony robot w Transformers 2??
Mój to Ironhide wśród autobotów i Starscream wśród deceptyconów...
Kuchenny! Mojego PHILIPSA nic nie pobije, nawet żadna kobieta nie dała mi tyle jedzenia co on...
Ja z Autobotów też najbardziej polubiłem Ironhide, duzy twardziel z pokaznymi canonami, no i tez w niezly samochodzik sie zmienail :)
Jesli zas chodzi o Decepticonow to SoundWave, sentyment z serialu animowanego ofc pierwowzoru czyli G1 :). pozdrawiam
Ulubiony? Chyba widać po avatarze: Megatron:) Szkoda że w drugiej części
tak z deka lamił.
A autobot? Bumblebee, od pierwszej części go lubię:) A w drugiej odwrotnie
niż Megs; zaczął ostro wymiatać:)
No jasne że Optimus Prime - był tak dobry że, zabity i tak powrócił.
a Decept: The Fallen - nawet Megatron sie go cykał xD
ale jak Prime wrucił to sie wszyscy cieszyli, a jak Megatron to niezabardzo bo jest o wiele mniej lubiany niż Prime
W filmie ulubionymi robotami są:
- Bumblebee, po stronie autobotów (zręczny i dość szybki, dodatkowo fajne odzywki)
- Po stronie Deceptikonów: Upadły (fajnie się teleportuje)
W grze:
- Po stronie Autobotów: Ironhide (siła ognia wręcz powalająca)
- Po stronie Deceptikonów: Galvatron (mimo że ciężki w sterowaniu po transformacji w helikopter to jednak można nim zrobić niezłą rozwałkę)
Jak oglądałem kreskówkę to zawsze najbardziej lubiłem Megatona, ale Optimus Prime też był ciekawą postacią. A już sceny z nimi dwoma kompletnie wymiatały.
A w filmie też byli okej. W pierwszej cześci, bo druga nawet pod tym względem leży (Megatron pojawił się, coś powiedział, zniknał, coś rozwalił potem znowu zniknąl i tak skończył sie jego czas ekranowy :
Moimi ulubionymi to tak:
Autoboty:
-Bumblebee
-Optimus Prime
A po stronie Deceptikonów:
-Ten staruszek (nie pamietam jak się nazywał, ale był zajebisty. Miałem brechty z niego jak się obudził i nie wiedział co się dzieje xD i dobrze zrobił oddając swoją iskrę Optimusowi :) )
-To autko małe :D Najlepsze jak ruchał nogę Mikaeli hah :D "Chce być autobotem" hah :D
Autoboty:
Bee
Prime
Hide
Decepty:
Megatron
Starscream
Upadły
(i ten odkurzacz co tak wsysał xd ) :D
zauwarzyliście pewnie że bumbelbee w 1 był przeciętnym wojownikiem a tu w 2 stał się po Optimusie najsilniejszym autobotem...
BEE na prezydenta... a właśnie jak myślicie kto został by przywódcą autobotów gdyby w 3 Optimus zginął??
Pewnie tak jak to miało miejsce w dwojce - Ironhide. Ratchet sie jego pytał w sprawie opuszczenia ziemi, mysle ze Ironhide bylby dowódcą po Optimusie.
Autoboty to oczywiście Bee, od 1 jest moim faworytem, ze względu na jego głęboko zakorzenione człowieczeństwo i świetne teksty i klimat, jak by nie było jest robotem w kadrze tzn jedna z najważniejszych postaci. Bez niego by nie było 2 części TF. Scena przy ognisku 1h 12min wymiata. Wiecie ta the sacrefice was.... etc. po prostu bomba. Dla takich momentów warto iść na TF. No a drugi bocik to Optimus choćby za jego głos i co zrobił dla ludzkości.
Ulubione Decepty?
-brak informacji na ten temat ; )
No nie mów że żaden Decept Ci nie przypasował:P Nawet jeden, jedyny malutki
Decepcikonik?:P
hmmm Jetfire lokuje w autobotach mimo że był na początku deceptem - spoko koleś ; )
A jeśli chodzi o decepta to dał bym głos na pierwszego ginacego co mówił o tym że updali powstana ; P
/bez odbioru
Ulubieni no cóż mam dylemat wszystkich transformerów lubię ale ok najbardziej lubię:
Autoboty:
Optimus prime
Optimus prime i Jetfire (kombinacja)
Bumblebee
Wheelie (ten mały co ruchał nogę michaeli)
Jetfire
Deceptikony:
Fallen
Megatron
Devastator
Starscream
mi najbardziej podobał się megatron- miał super alt/mode cybertroński czołg , fajny design,potężne działo.pozatym fajny był również starscream a także niezły był też soundvave to ten który przemieniał się w satelite, pozatym grindor też był dobry szkoda tylko że miał taką małą rolę.żaden autobot nie przypadł mi do gustu w ogóle wol decepticonów
Jeśli chodzi o Autoboty
Na pierwszym miejscu:
- Ironhide - za wygląd, poczucie humoru i działka, jako GMC 4500 prezentuje się znakomicie a jako robot jest jeszcze lepszy.
- Ratchet - ciekawie wygląda jako Hummwve. Uwarzam że to całkiem fajny gość jak na robota
- Bumblebee - za młodzieńcze zachowanie. "Oliwienie" Simmonsa albo początkowa scena w II. Ale jak trzeba ładuje działa i się nie cofa.
- Jetfire - jako krecha był całkiem fajny a w filmie też prezentował się całkiem nieźle, te przecieki i skrzypienia - szkoda tylko że nie napierdzielał ta lachą. Ale wiadomo emeryt.
- Arcee - chyba sentyment z dzieciństwa, pamiętam że fajnie działała w jednym komiksie.
Decepticony
Na pierwszym miejscu nie kto inny
- Starscream - pamiętam go z krechy, taki cwaniaczek który tylko czeka na okazję do przejęcia władzy. W filmach też był niezły te indywidualne malowania w II dodały mu indywidualnego wyglądu i dobrze.
- Megatron - wygląd jaki mu nadali w filmie według mnie na plus (gdyby się zmieniał w coś ziemskiego dużo by stracił).
- Soundwave - po prostu lubię tę postać
- Freenzy - taki trochę przygłup ale można się było pośmiać
bez wątpienia megatron - potężny , miał także super alt/mode cybertroński czołg, pozatym jego ręka zmieniała się w fajne działo ( jednym strzałem potężnie uszkodził optimusa )
fajny był także starscream - szybki i w miarę silny a także przebiegły
podobał mi się też soundvave- to ten który zmieniał się w sateltę
grindor- również mi się podobał szkoda tylko że zagrał tak małą rolę
wśród autobotów tak naprawdę żaden nie przypadł mi do gustu ( no może tylko trochę ironhide - ze względu na uzbrojenie) wogóle wolę decepticony
A u mnie
Autoboty:
Jolt-fajnie się preznentował szkoda że był pokazywany sekundowo w 3 części chciałbym żeby miał wienkszą rolę.
Optimus Prime-mój ulubiony ze względu na szlachetność,siłe,odwagę i fajny głos.
Bumblebee-za jego fajne teksty fajny wygląd ciekawe uzbrojenie i wogle za wszystko.
Sideswipe-fajne noże i super się prezentuje i ciekawie walczy.
Arcee,Chromia,Flareup-za fajne brnie i super wyglądy również jak w przypadku Jolta były strasznie mało pokazywane.
Wheelie-fajny humor i dobry w robieniu sobie jaj wogle jest super.
Decepticony:
Fallen-uzosobienie zła potrafi dać w kość jest mroczny i ciekawy.
Megatron:wygląd ma super uzbrojenie genialne siła super i zamienia sie w czołg.
Strascream-ciekawy,silny,umie walczyć ale i jest mądry.
Soundwave-super mroczny silny wogle w filmie odgrywa ciekawą rolę.
Ravage-ten kotek jest silny , uzbrojony i mega szybki za to go lubię.
Wszystkie Constructicony (Long Haul,Mixmaster,Rampage,Overload,Hightower,Scrapper,Scavenger) za ciekawy wygląd i super kolory oraz siłę.
bumbelbee i Optimus Prime moje ulubione jak dla mnie film jak i pierwsza cześć i druga jest bardzo dobra ! polecam :D 10/10 jestem fanem Transformersow
ulubiony autobot hm raczej prime
deceptikon: zdecydowanie od zawsze najbardziej lubilem starscreama oraz soundwave zaluje ze tego drugiego nie uswiadczylem w walce. chcialbym jeszcze shockwave w deceptach moze w 3 czesci bedzie sapał do megatrona
Autoboty:
Sideswipe (Corvette Stingray Concept)
Jetfire (SR-71 Blackbird)
Decepticony:
Rampage (co tu napisać)
Robot mojego wymysłu:
Rampage (Dodge Viper) - działałby po stronie autobotów ;D
Dlaczego Rampage? Podoba mi się ta nazwa dla robota, dlaczego Viper? Kocham
to auto ;D to tyle
Najbardziej mi szkoda Jezz-a z pierwszej części ze taki smutny był jego epizod. Ale w końcu nie mogło być tak żeby prawie wszystkie Decepki padły i ani 1 Autobot.
A z innych robocików to:
Autoboty:
1. Bumblebee zdecydowanie taki z niego równy gość jednym słowem
2. Opitimus za świetny głos i jakby to najtrafniej ująć Matkowanie światu i innym robotom. W końcu szefu :)
3. Sideswipe szybki skubaniec i oryginalny styl walki :-)
Deceptikony:
1. Starscreem za zmiane w F-22 :-) i taki buntowniczy charakter
2. Soundwave jego głos w tych scenach w kosmosie na dobrych głośnikach sprawia że włosy stają dęba na głowie :-)
3. Ravage jedyny nie zmieniający się w pojazd. Takiego Kiciusia obronnego to bym chciał mieć:-)
Ulubiony Autobot:
Faktycznie trudny wybór, bo bardzo polubiłem wszystkie, ale jakbym miał wybrać dwa to byłby to Bumbelbee oraz Ironhade. Dalej Optimus, Ratchet no i Jez (z powodu krótgkego wątku w filmie)
Ulubiony Deceptikon:
Każdy Autobot wie, że najlepszy Decepticon to martwy Deceptikon, ale jakbym miał znowu wybierać to byłby to Starcsreem i Megatron.
wg mnie wymiata Optimus Prime dlatego ze koles podladajacy glos sie nie zmienil od pamietnych kreskowek z lat 80`. a decepticony to chyba starscream ..chocaiz barricade byl niezly
wśród autobotów moją uwagę zwróciły te motocyklowe laski. szkoda że tak mało je pokazywali.
wśród deceptikonów zaintrygował mnie ten transformers satelita.
te robociki kuchenne też były fajne:)