PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181336
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

Ulubiony robot

użytkownik usunięty

Jaki jest wasz ulubiony robot w Transformers 2??
Mój to Ironhide wśród autobotów i Starscream wśród deceptyconów...

Moim bliźniacy a wśród decypków ten mały (autko)

ocenił(a) film na 4
Kampos_2

Kuchenny! Mojego PHILIPSA nic nie pobije, nawet żadna kobieta nie dała mi tyle jedzenia co on...

ocenił(a) film na 8

Ja z Autobotów też najbardziej polubiłem Ironhide, duzy twardziel z pokaznymi canonami, no i tez w niezly samochodzik sie zmienail :)
Jesli zas chodzi o Decepticonow to SoundWave, sentyment z serialu animowanego ofc pierwowzoru czyli G1 :). pozdrawiam

ocenił(a) film na 10

Ulubiony? Chyba widać po avatarze: Megatron:) Szkoda że w drugiej części
tak z deka lamił.

A autobot? Bumblebee, od pierwszej części go lubię:) A w drugiej odwrotnie
niż Megs; zaczął ostro wymiatać:)

ocenił(a) film na 6
Dorikin

No jasne że Optimus Prime - był tak dobry że, zabity i tak powrócił.
a Decept: The Fallen - nawet Megatron sie go cykał xD

ocenił(a) film na 10
primedivide

Magatrona też zabili a i tak powrócił:P Wiec jest tak dobry jak Optimus:P

ocenił(a) film na 6
Dorikin

ale jak Prime wrucił to sie wszyscy cieszyli, a jak Megatron to niezabardzo bo jest o wiele mniej lubiany niż Prime

ocenił(a) film na 10
primedivide

Ja tam się cieszyłem jak Megs wrócił xD

ocenił(a) film na 5
Dorikin

No jasne, w realnym świecie też na widok takiego gościa byś się śmiał ;P

ocenił(a) film na 10

W filmie ulubionymi robotami są:
- Bumblebee, po stronie autobotów (zręczny i dość szybki, dodatkowo fajne odzywki)
- Po stronie Deceptikonów: Upadły (fajnie się teleportuje)

W grze:
- Po stronie Autobotów: Ironhide (siła ognia wręcz powalająca)
- Po stronie Deceptikonów: Galvatron (mimo że ciężki w sterowaniu po transformacji w helikopter to jednak można nim zrobić niezłą rozwałkę)

dzieciol1992

Jak oglądałem kreskówkę to zawsze najbardziej lubiłem Megatona, ale Optimus Prime też był ciekawą postacią. A już sceny z nimi dwoma kompletnie wymiatały.

Ex_kalibur

A w filmie też byli okej. W pierwszej cześci, bo druga nawet pod tym względem leży (Megatron pojawił się, coś powiedział, zniknał, coś rozwalił potem znowu zniknąl i tak skończył sie jego czas ekranowy :

Ex_kalibur

Moimi ulubionymi to tak:
Autoboty:
-Bumblebee
-Optimus Prime

A po stronie Deceptikonów:
-Ten staruszek (nie pamietam jak się nazywał, ale był zajebisty. Miałem brechty z niego jak się obudził i nie wiedział co się dzieje xD i dobrze zrobił oddając swoją iskrę Optimusowi :) )
-To autko małe :D Najlepsze jak ruchał nogę Mikaeli hah :D "Chce być autobotem" hah :D

igor145

Ten staruszek to jetfire to raz a dwa to to że wcale nie oddał swej iskry optimusowi

ocenił(a) film na 10

Autoboty:
Bee
Prime
Hide
Decepty:
Megatron
Starscream
Upadły
(i ten odkurzacz co tak wsysał xd ) :D

ocenił(a) film na 10
Agostino

Devastator

użytkownik usunięty
Dorikin

zauwarzyliście pewnie że bumbelbee w 1 był przeciętnym wojownikiem a tu w 2 stał się po Optimusie najsilniejszym autobotem...
BEE na prezydenta... a właśnie jak myślicie kto został by przywódcą autobotów gdyby w 3 Optimus zginął??

ocenił(a) film na 7

Pewnie tak jak to miało miejsce w dwojce - Ironhide. Ratchet sie jego pytał w sprawie opuszczenia ziemi, mysle ze Ironhide bylby dowódcą po Optimusie.

ocenił(a) film na 10
Ade_Er

Autoboty to oczywiście Bee, od 1 jest moim faworytem, ze względu na jego głęboko zakorzenione człowieczeństwo i świetne teksty i klimat, jak by nie było jest robotem w kadrze tzn jedna z najważniejszych postaci. Bez niego by nie było 2 części TF. Scena przy ognisku 1h 12min wymiata. Wiecie ta the sacrefice was.... etc. po prostu bomba. Dla takich momentów warto iść na TF. No a drugi bocik to Optimus choćby za jego głos i co zrobił dla ludzkości.

Ulubione Decepty?
-brak informacji na ten temat ; )

ocenił(a) film na 10
Mynx

No nie mów że żaden Decept Ci nie przypasował:P Nawet jeden, jedyny malutki
Decepcikonik?:P

ocenił(a) film na 10
Dorikin

hmmm Jetfire lokuje w autobotach mimo że był na początku deceptem - spoko koleś ; )
A jeśli chodzi o decepta to dał bym głos na pierwszego ginacego co mówił o tym że updali powstana ; P

/bez odbioru

Ulubieni no cóż mam dylemat wszystkich transformerów lubię ale ok najbardziej lubię:
Autoboty:
Optimus prime
Optimus prime i Jetfire (kombinacja)
Bumblebee
Wheelie (ten mały co ruchał nogę michaeli)
Jetfire
Deceptikony:
Fallen
Megatron
Devastator
Starscream

ocenił(a) film na 10

mi najbardziej podobał się megatron- miał super alt/mode cybertroński czołg , fajny design,potężne działo.pozatym fajny był również starscream a także niezły był też soundvave to ten który przemieniał się w satelite, pozatym grindor też był dobry szkoda tylko że miał taką małą rolę.żaden autobot nie przypadł mi do gustu w ogóle wol decepticonów

ocenił(a) film na 2
godzilla5

Jeśli chodzi o Autoboty

Na pierwszym miejscu:
- Ironhide - za wygląd, poczucie humoru i działka, jako GMC 4500 prezentuje się znakomicie a jako robot jest jeszcze lepszy.
- Ratchet - ciekawie wygląda jako Hummwve. Uwarzam że to całkiem fajny gość jak na robota
- Bumblebee - za młodzieńcze zachowanie. "Oliwienie" Simmonsa albo początkowa scena w II. Ale jak trzeba ładuje działa i się nie cofa.
- Jetfire - jako krecha był całkiem fajny a w filmie też prezentował się całkiem nieźle, te przecieki i skrzypienia - szkoda tylko że nie napierdzielał ta lachą. Ale wiadomo emeryt.
- Arcee - chyba sentyment z dzieciństwa, pamiętam że fajnie działała w jednym komiksie.

Decepticony
Na pierwszym miejscu nie kto inny
- Starscream - pamiętam go z krechy, taki cwaniaczek który tylko czeka na okazję do przejęcia władzy. W filmach też był niezły te indywidualne malowania w II dodały mu indywidualnego wyglądu i dobrze.
- Megatron - wygląd jaki mu nadali w filmie według mnie na plus (gdyby się zmieniał w coś ziemskiego dużo by stracił).
- Soundwave - po prostu lubię tę postać
- Freenzy - taki trochę przygłup ale można się było pośmiać

ocenił(a) film na 10

bez wątpienia megatron - potężny , miał także super alt/mode cybertroński czołg, pozatym jego ręka zmieniała się w fajne działo ( jednym strzałem potężnie uszkodził optimusa )
fajny był także starscream - szybki i w miarę silny a także przebiegły
podobał mi się też soundvave- to ten który zmieniał się w sateltę
grindor- również mi się podobał szkoda tylko że zagrał tak małą rolę
wśród autobotów tak naprawdę żaden nie przypadł mi do gustu ( no może tylko trochę ironhide - ze względu na uzbrojenie) wogóle wolę decepticony

godzilla5

A u mnie
Autoboty:
Jolt-fajnie się preznentował szkoda że był pokazywany sekundowo w 3 części chciałbym żeby miał wienkszą rolę.
Optimus Prime-mój ulubiony ze względu na szlachetność,siłe,odwagę i fajny głos.
Bumblebee-za jego fajne teksty fajny wygląd ciekawe uzbrojenie i wogle za wszystko.
Sideswipe-fajne noże i super się prezentuje i ciekawie walczy.
Arcee,Chromia,Flareup-za fajne brnie i super wyglądy również jak w przypadku Jolta były strasznie mało pokazywane.
Wheelie-fajny humor i dobry w robieniu sobie jaj wogle jest super.
Decepticony:
Fallen-uzosobienie zła potrafi dać w kość jest mroczny i ciekawy.
Megatron:wygląd ma super uzbrojenie genialne siła super i zamienia sie w czołg.
Strascream-ciekawy,silny,umie walczyć ale i jest mądry.
Soundwave-super mroczny silny wogle w filmie odgrywa ciekawą rolę.
Ravage-ten kotek jest silny , uzbrojony i mega szybki za to go lubię.
Wszystkie Constructicony (Long Haul,Mixmaster,Rampage,Overload,Hightower,Scrapper,Scavenger) za ciekawy wygląd i super kolory oraz siłę.

ocenił(a) film na 10

bumbelbee i Optimus Prime moje ulubione jak dla mnie film jak i pierwsza cześć i druga jest bardzo dobra ! polecam :D 10/10 jestem fanem Transformersow

ocenił(a) film na 8
qlimaxqdance

ulubiony autobot hm raczej prime
deceptikon: zdecydowanie od zawsze najbardziej lubilem starscreama oraz soundwave zaluje ze tego drugiego nie uswiadczylem w walce. chcialbym jeszcze shockwave w deceptach moze w 3 czesci bedzie sapał do megatrona

riddick1981

Bubeblee i Optimus, a z Decepticonów ten na "S" Scream coś tam xD

Autoboty:

Sideswipe (Corvette Stingray Concept)
Jetfire (SR-71 Blackbird)

Decepticony:

Rampage (co tu napisać)

Robot mojego wymysłu:

Rampage (Dodge Viper) - działałby po stronie autobotów ;D

Dlaczego Rampage? Podoba mi się ta nazwa dla robota, dlaczego Viper? Kocham
to auto ;D to tyle

ocenił(a) film na 8

Najbardziej mi szkoda Jezz-a z pierwszej części ze taki smutny był jego epizod. Ale w końcu nie mogło być tak żeby prawie wszystkie Decepki padły i ani 1 Autobot.
A z innych robocików to:
Autoboty:
1. Bumblebee zdecydowanie taki z niego równy gość jednym słowem
2. Opitimus za świetny głos i jakby to najtrafniej ująć Matkowanie światu i innym robotom. W końcu szefu :)
3. Sideswipe szybki skubaniec i oryginalny styl walki :-)

Deceptikony:
1. Starscreem za zmiane w F-22 :-) i taki buntowniczy charakter
2. Soundwave jego głos w tych scenach w kosmosie na dobrych głośnikach sprawia że włosy stają dęba na głowie :-)
3. Ravage jedyny nie zmieniający się w pojazd. Takiego Kiciusia obronnego to bym chciał mieć:-)

ocenił(a) film na 10

Ulubiony Autobot:
Faktycznie trudny wybór, bo bardzo polubiłem wszystkie, ale jakbym miał wybrać dwa to byłby to Bumbelbee oraz Ironhade. Dalej Optimus, Ratchet no i Jez (z powodu krótgkego wątku w filmie)
Ulubiony Deceptikon:
Każdy Autobot wie, że najlepszy Decepticon to martwy Deceptikon, ale jakbym miał znowu wybierać to byłby to Starcsreem i Megatron.

wg mnie wymiata Optimus Prime dlatego ze koles podladajacy glos sie nie zmienil od pamietnych kreskowek z lat 80`. a decepticony to chyba starscream ..chocaiz barricade byl niezly

ocenił(a) film na 4

wśród autobotów moją uwagę zwróciły te motocyklowe laski. szkoda że tak mało je pokazywali.

wśród deceptikonów zaintrygował mnie ten transformers satelita.

te robociki kuchenne też były fajne:)

użytkownik usunięty

Decepticonka jest the best . Wszystko przebija , szkoda że ja przejechali takim paszczurem .