Przeważnie w filmach druga część prawie zawsze jest gorsza od poprzedniej części- prawie, ponieważ transformers: zemsta upadłych jest nieznacznie, ale lepsza od pierwszej części, która przecież też była znakomita. Efekty wgniatały w fotel i jeżeli w tym roku Transformerzy nie wygrają oscara za efekty specjalne to bojkotuję Oscary. Transformers 2 powinien też dostać oscara za montaż dźwięku, ale jeżeli w tej kategorii nie wygra moge to zdzierżyć. Gra aktorów też była dobra. Dałem filmowi 10/10, ponieważ choć fabuła nie była zbytnio wyrafinowana to przede wszystkim film miał bawić i zapierać dech w piersiach genialnymi efektami.
Zwracam się to wszystkich filmwebowców którym się film podobał, prosze podwyżcie swoje oceny o jedno oczko, by film był wyżej w rankingu, ponieważ nie rozumiem jak można dać mu ocene 1/10? Idąc do kina na film transformers trzeba spodziewać się przede wszystkim niesamowitych efektów specjalnych, a nie filmu z przekazem i zmuszających człowieka do głebokiej refleksji, to tak jakby porównywać Ferrari Enzo do ciągników Lamborghini.
Bo większości co daje mu ocenę 1/10 to co najwyżej oglądała Cama a nie film w kinie jeśli w ogóle oglądała ten film
No właśnie! żeby czerpać przyjemność z oglądania Transformerów trzeba koniecznie zobaczyć film w kinie, bo z Cama to nic nie widać, jakiś typek wsadzi łeb przed ekran. W ogóle nie rozumiem jak można oglądać filmy nagrane kamerą? no chyba, że jest jakaś super kopia to ewentualnie można obejrzeć, ale jak już wcześniej napisałem transformerów wypada obejrzeć albo w kinie, albo na 40 calowym telewizorze HD
Zgadzam się i nawet film w jakości DVDrip czy R5 na PC nie da tego efektu co ekran i dźwięk kinowy dlatego warto wybrac się na niego do kina, a co do filmu to oczywiscie 10/10 film jest zajedwabisty ;) polecam... ^^
Byłem w kinie i powiem że tylko efekty były dobre jak mówisz wizualne dzieło tylko pod względem efektów. Lecz reszta kicha jak mówiłem jedną rzeczy boskiego filmu nie zrobisz. Fabuła, gatunek(zrobili marną komedie z efektami specjalnymi które były przeładowane!) A co do oskaru za efekty może będzie lecz poczekajmy na film "2012"