PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181336
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

Nominacja za najgorszy film roku...uwazacie ze saluzenie?

dominikp_imp

Oczywiście że nie ale wysoka pozycja w box officie sprawiła że niektórzy się uwzieli na ten film, nie było to oczywiście arcydzieło ale sam moge z 10 gorszych filmów z zeeszłego roku z pamięci wymienić.

ocenił(a) film na 7
rekoj

Popieram rekoja...

ocenił(a) film na 6
BubelCk

Film to majstersztyk jeśli chodzi o stronę techniczną. Fabuła jest strasznie durna, aktorstwo irytujące, jednak jest to lekcja jak się robi technicznie filmy w Hollywood. Zmiany osi kamery, steadicam, itd... Film mi się nie podobał, ale ogłoszenie go najgorszym filmem roku będzie kpiną.

ocenił(a) film na 3
dominikp_imp

Jak najbardziej. Film jest slaby. W sumie to dobrze jakby wygrał.

ocenił(a) film na 5
szczepan600

Byłem fanem pierwszej części, ale 2 nie wybaczam braku scenariusza. Gniot, zasłuzone nominacje!

ocenił(a) film na 8
_dominic_

Wezcie usuncie ten temat bo ktos tu se jaja robi!.Dac dzieciom cukierka to zjedza i pojda spac!.

ocenił(a) film na 5
lavrenzo84

Bardzo słusznie. Mam nadzieję że malinę zdobędzie .

dominikp_imp

Oj tam nie tylko za najgorszy film. Dostał przecież 7 nominacji ;)
Chociaż to zaginiony ląd powinien odebrać tę nagrodę.

ocenił(a) film na 5
dominikp_imp

załużenie. 7 niminacji i 7 Malin dla tego filmu.

użytkownik usunięty
dominikp_imp

Jak dla mnie - dobrze by było jakby ją dostał. Lubie pierwszy film, drugi żeby w miarę lubić musiałem przyciąć o 23 minuty i mam nadzieję, że trzeci będzie lepszy - w związku z tym przyda sie Bayowi ta malina żeby do niego dotarło (choć i tak wątpię że dotrze), że upośledzony typ typ humoru jaki prezentuje w swoich filmach ludziom się nie podoba tak jak jemu.

ocenił(a) film na 9

na pocieszenie transformers 2 dostał jedną nominację do oscara za montaż dzwięku, dziwne że nie za efekty specjalne

ocenił(a) film na 1
dominikp_imp

Absolutnie zasłużona nominacja.

Zresztą wystarczyło pójść do kina, żeby stwierdzić, że Transformers 2 są murowanym faworytem na najgorszy film roku.

ocenił(a) film na 9
wishram

to jest akurat kwestia indiwidualna, znacznie gorszy był np 2012, poza tym złot maliny właściwie nic nie znaczą, szczególnie jak film odnosi komercyjny sukces.

dominikp_imp

Jak najbardziej zasłużenie :D
Może i było coś gorszego, ale zniszczenia bajki mojego dzieciństwa nie podaruję xD

ocenił(a) film na 5
dominikp_imp

Jak dla mnie pierwsza część była troche gorsza. Niewątpliwie nie jest to jakiśrozwijający film, ale kutwa 7 nominacji? Troche przegięli, tym bardziej, że powstało mnóstwo jeszcze gorszych filmów. Moim faworytem nr 1 był Dragonball, ale 2012 za dobrego scenariusza też nie miał

moooras

w produkcji filmowej jest jak w polityce, wszystko zależy kto z kim i co robi, malo jest istotne czy faktycznie film jest dobry czy nie, wazne co mówią inni, no i ogladamy takich Transformerów z negatywnym nastawieniem że to bajki pierdoly no i tak też oceniamy, Ja ogądalem ten film z nastawieniem na dobrą zabawe i rozrywke dla oczu po przez efekty, udalo mi sie odebrać ten obraz rewelacyjnie (oczywiście w kinie, i drugi raz na pożądnym sprzecie domowym)
Nie jestem żadnym fanem Transformersów , nawet nie wiem o co tam do końca biega a film jak dla mnie REWELACJA, a to że ktoś w świecie filmów kogoś nie lubi i śa te nominacje to jest śmieszne....

ocenił(a) film na 9
ascorp

tak naprawdę tych nominacji (nagród) nikt nie powinien brać do siebie.
Transformers - super rozrywka - typowy film stworzony dla akcji i tak powinien zostać a to że ci ze złotej maliny tego nie rozumieją to ich problem.

Gorzej powinno intrygować to że TF2 dostał tylko jedną nominację do oscara z kategorii technicznych.
efekty specjalne - i tak zgarnie Avatar, ale co tam robi Star Trek??
dźwięk - tutaj nominacja ale też powinien być laureat Oscara :]

ocenił(a) film na 2
dominikp_imp

Zasłuzenie. Szczegolnie dla Megan Fox. Wkoncu dostanie jakąs nagrode ;)

Enemie

O jej to ja nie znoszę słyszałam nawet, że została wyrzucona z jakiegoś planu zdjęciowego bo kłóciła się z reżyserem a ten w końcu nie wytrzymał i dał kopa.

dominikp_imp

Nie mam pojęcia według mnie stanowczo lepsza była pierwsza część, druga już zrobiona gorzej ale żeby zaraz został najgorszym filmem, jest wiele innych które zasługują na tą nagrodę np: GI JOE- dla mnie film kompletna porażka, efekty specjalne koszmar, fabuła tak samo, szkoda pisać.

ocenił(a) film na 7
GarguSsi

Eee... no tam niebyło aż tak zle, dobrze że było tyle efektów specjalnych na naprawdę wysokim poziomie no i dobre akcje. Gdyby nie to, to może ze dwie nominacje: za aktorszczyznę i fabułę po niżej przeciętnej?

ocenił(a) film na 8
lordofthedead

Jeżeli złota malina za najgorszy film roku to jak dla mnie Kpina.
Jeżeli za największe rozczarowanie to mogę się trochę zastanowić.

Jak dla mnie wszystkim decyduje kasa i kto z kim sypia w Hollywood.
Avatar dostaje 9 Nominacji za słabą fabułę i efekty w 3D
Transformers dostaje 7 malin za słabą fabułę i brak efektów w 3D.

Żali mi od kilku lat tych Oscarów czy Malin...
Żaden wyznacznik dobrych czy złych filmów

Jeżeli AVATAR najlepszy a Transformers najgorszy to reszta filmów z 2009 pomiędzy nimi? Masakra...

użytkownik usunięty
dominikp_imp

Żal, Transformers może i nie były jakimś wybitnym dziełem ale gniotem też nie! nie powiem miło się oglądało. Nastawiłem się na efekciarskie kino i to dostałem, dużo akcji, mało ględzenia o bzdetach, rozrywka w najczystszym wydaniu. Fakt Transformers nie mają jakiejś wybitnej i inteligentnej fabuły ale żeby od razu malinę...nie rozumiem tego.

ocenił(a) film na 8
dominikp_imp

Szkoda,że Transformersy to nie film o żydowskich robotach walczacych z nazistami gdzie reżyserem byłby Tarantino, pewnie dostałby z 10 nominacji i 5 oskarów :)

ocenił(a) film na 1
parhelia_filmweb

tak szkoda, że Transformers 2 to nie zupełnie inny film, być może byłoby coś ciekawego, a tak - gniot! :(