Oczywiście że nie ale wysoka pozycja w box officie sprawiła że niektórzy się uwzieli na ten film, nie było to oczywiście arcydzieło ale sam moge z 10 gorszych filmów z zeeszłego roku z pamięci wymienić.
Film to majstersztyk jeśli chodzi o stronę techniczną. Fabuła jest strasznie durna, aktorstwo irytujące, jednak jest to lekcja jak się robi technicznie filmy w Hollywood. Zmiany osi kamery, steadicam, itd... Film mi się nie podobał, ale ogłoszenie go najgorszym filmem roku będzie kpiną.
Byłem fanem pierwszej części, ale 2 nie wybaczam braku scenariusza. Gniot, zasłuzone nominacje!
Wezcie usuncie ten temat bo ktos tu se jaja robi!.Dac dzieciom cukierka to zjedza i pojda spac!.
Oj tam nie tylko za najgorszy film. Dostał przecież 7 nominacji ;)
Chociaż to zaginiony ląd powinien odebrać tę nagrodę.
Jak dla mnie - dobrze by było jakby ją dostał. Lubie pierwszy film, drugi żeby w miarę lubić musiałem przyciąć o 23 minuty i mam nadzieję, że trzeci będzie lepszy - w związku z tym przyda sie Bayowi ta malina żeby do niego dotarło (choć i tak wątpię że dotrze), że upośledzony typ typ humoru jaki prezentuje w swoich filmach ludziom się nie podoba tak jak jemu.
na pocieszenie transformers 2 dostał jedną nominację do oscara za montaż dzwięku, dziwne że nie za efekty specjalne
Absolutnie zasłużona nominacja.
Zresztą wystarczyło pójść do kina, żeby stwierdzić, że Transformers 2 są murowanym faworytem na najgorszy film roku.
to jest akurat kwestia indiwidualna, znacznie gorszy był np 2012, poza tym złot maliny właściwie nic nie znaczą, szczególnie jak film odnosi komercyjny sukces.
Jak najbardziej zasłużenie :D
Może i było coś gorszego, ale zniszczenia bajki mojego dzieciństwa nie podaruję xD
Jak dla mnie pierwsza część była troche gorsza. Niewątpliwie nie jest to jakiśrozwijający film, ale kutwa 7 nominacji? Troche przegięli, tym bardziej, że powstało mnóstwo jeszcze gorszych filmów. Moim faworytem nr 1 był Dragonball, ale 2012 za dobrego scenariusza też nie miał
w produkcji filmowej jest jak w polityce, wszystko zależy kto z kim i co robi, malo jest istotne czy faktycznie film jest dobry czy nie, wazne co mówią inni, no i ogladamy takich Transformerów z negatywnym nastawieniem że to bajki pierdoly no i tak też oceniamy, Ja ogądalem ten film z nastawieniem na dobrą zabawe i rozrywke dla oczu po przez efekty, udalo mi sie odebrać ten obraz rewelacyjnie (oczywiście w kinie, i drugi raz na pożądnym sprzecie domowym)
Nie jestem żadnym fanem Transformersów , nawet nie wiem o co tam do końca biega a film jak dla mnie REWELACJA, a to że ktoś w świecie filmów kogoś nie lubi i śa te nominacje to jest śmieszne....
tak naprawdę tych nominacji (nagród) nikt nie powinien brać do siebie.
Transformers - super rozrywka - typowy film stworzony dla akcji i tak powinien zostać a to że ci ze złotej maliny tego nie rozumieją to ich problem.
Gorzej powinno intrygować to że TF2 dostał tylko jedną nominację do oscara z kategorii technicznych.
efekty specjalne - i tak zgarnie Avatar, ale co tam robi Star Trek??
dźwięk - tutaj nominacja ale też powinien być laureat Oscara :]
O jej to ja nie znoszę słyszałam nawet, że została wyrzucona z jakiegoś planu zdjęciowego bo kłóciła się z reżyserem a ten w końcu nie wytrzymał i dał kopa.
Nie mam pojęcia według mnie stanowczo lepsza była pierwsza część, druga już zrobiona gorzej ale żeby zaraz został najgorszym filmem, jest wiele innych które zasługują na tą nagrodę np: GI JOE- dla mnie film kompletna porażka, efekty specjalne koszmar, fabuła tak samo, szkoda pisać.
Eee... no tam niebyło aż tak zle, dobrze że było tyle efektów specjalnych na naprawdę wysokim poziomie no i dobre akcje. Gdyby nie to, to może ze dwie nominacje: za aktorszczyznę i fabułę po niżej przeciętnej?
Jeżeli złota malina za najgorszy film roku to jak dla mnie Kpina.
Jeżeli za największe rozczarowanie to mogę się trochę zastanowić.
Jak dla mnie wszystkim decyduje kasa i kto z kim sypia w Hollywood.
Avatar dostaje 9 Nominacji za słabą fabułę i efekty w 3D
Transformers dostaje 7 malin za słabą fabułę i brak efektów w 3D.
Żali mi od kilku lat tych Oscarów czy Malin...
Żaden wyznacznik dobrych czy złych filmów
Jeżeli AVATAR najlepszy a Transformers najgorszy to reszta filmów z 2009 pomiędzy nimi? Masakra...
Żal, Transformers może i nie były jakimś wybitnym dziełem ale gniotem też nie! nie powiem miło się oglądało. Nastawiłem się na efekciarskie kino i to dostałem, dużo akcji, mało ględzenia o bzdetach, rozrywka w najczystszym wydaniu. Fakt Transformers nie mają jakiejś wybitnej i inteligentnej fabuły ale żeby od razu malinę...nie rozumiem tego.
Szkoda,że Transformersy to nie film o żydowskich robotach walczacych z nazistami gdzie reżyserem byłby Tarantino, pewnie dostałby z 10 nominacji i 5 oskarów :)