PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181336
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

Czy mi się wydaje, czy finałowa walka z Devastatorem (tak myślę, że to będzie w finale) odbędzie się w Japonii ??? Na końcu teasera, tuż przed tym jak rozwala wiadukt, widać, że na drogowskazach pisze po Japońsku, no i ten ruch lewostronny, a wątpię by taki kolos przemierzał pół planety, tylko po to, by dokończyć walkę w LA.

PS. Po wyskoczeniu Barricade'a przez ścianę, widać też neon w tym języku.
PS2. Sory, że zakładam nowy temat do tego, ale nie mogłem znaleźć innego pasującego.

UltRafaga

Teaser przedstawia pierwsze 20-30 minut filmu... A ten decepticon
niszczący wiadukt to nie Devastator tylko Scavenger który będzie jego
częścią. http://www.transformery.pl/news.php?readmore=926 XD

ocenił(a) film na 8
ViThElEtZ

Skąd wiesz, że pierwsze 20-30 minut, gdzie tak pisze ??? A co do Scavengera to wiem, po prostu nie dopisałem tej linijki.

UltRafaga

Nie wiem tego na 100% ale gdzieś tak wyczytałem. Jeśli ty byłbyś
producentem to opublikowałbyś finałową scene w 30 sekundowym teaserze?
Chyba nie. To jest tylko przedsmak tego co będziemy mieli przyjemność
zobaczyć już w czerwcu. Uwierz mi, finał będzie milion razy bardziej
widowiskowy bo pojawi się jeszcze Fallen.

ocenił(a) film na 8
ViThElEtZ

Czy opublikowałbym finałową scenę ??? Pewnie nie, ale to nie ja jestem producentem, a ci pokazali ostatnio, że nawet takie numery nie są im obce. Po prostu doszedłem do takiego wniosku dedukcją. Optimus jest w pełni sprawny, więc walka z Megatronem jeszcze się nie odbyła, a ta ma się odbyć pomiędzy Megsem i Devem po jednej, a Primem i Jetfirem po drugiej. Do tego walka ze Scavenger nie może się odbyć wcześniej, bo któryś z nich musiał by zostać zniszczony. Optimus odpada, bo nie mógłby walczyć z Megsem, więc padłoby na Scava, ale wtedy gdyby on został wyłączony z gry, to Dev nie mógłby zostać utworzony bo Scav stanowi jego korpus. Tak więc to musi się dziać na krótko przed walką Meg/Dev - Prime/Jet.

ocenił(a) film na 7
UltRafaga

a ja mysle ze walka z devastatorem odbedzie sie mniej wiecej w polowie filmu. ostatnia potyczka prawdopodobnie rozegra sie pomiedzy fallenem a polaczonymi silami autobotow i decepticonow. chwyt czesto stosowany w drugiej czesci trylogii - dawni wrogowie sprzymierzaja sie w obliczu wiekszego zagrozenia po to zeby pozniej w trzeciej czesci mogli znowu tluc sie miedzy soba. podejrzewam ze transformery nie beda wyjatkiem zwlaszcza ze michael bay przyznal ostatnio ze widzi siebie na stanowisku rezysera trzeciej czesci

UltRafaga

Wcale nie musi być tak, że jeden z nich w tej scenie zginie (czy jak kto woli zostanie zniszczony). Możliwe, że scav ma inne zadanie (np odnalezienie reszty constructiconow) i nie bedzie sie zajmował wykańczaniem Prima, bądź to Optimus jakoś go zatrzyma po czym olbrzym ucieknie. Walka nie musi oznaczać likwidacji jednej z postaci (np w "jedynce" Bumblebee chroniąc Sama i Mikaele pokonał Barricade nie zabijając go).Póki co można tylko gdybać. Myśle że finałowa scena prędzej działa by się w Egipcie z udziałem Fallena, ale inni mogą mieć inne pomysły.

ocenił(a) film na 10
Dzikopysk

Ja gdzieś czytałem, że film ma się dziac między innymi w Chinach. Nie wiem czy to prawda, ale Chiny są bardzo podobne do Japonii.

Neo26

Wg mnie powinniśmy zaprzestać doszukiwać się elementów fabuły i postaci
jakie się pojawią, bo w ten sposób zepsujemy sobie zabawe i nie będzie
elementu zaskoczenia... Ale jednak z drugiej strony ciekawość robi
swoje, bo przecież czekać do końcówki czerwca na premiere to jednak
kawał czasu!

ocenił(a) film na 3
ViThElEtZ

Masz rację,ale my nie zdradzamy fabuły bo jak jest nam wiadome,Bay wypuszcza fake'owe info do sieci więc zaskoczenie może będzie na 100% :)
Co do głównej walki w T-2 wyobrażam sobie to tak:

Oczywiście wielka przewaga Deceptów nad Autobotami ilościowo i siłą.
Na początku toczy się oczywiście bitwa między autobotami i deceptami,constructiony Devastatora walczą z autobotami póki się nie połączą w jedno.Devastator złożony już walczy z Primem.
Jeżeli okaże się,że JetFire od razu będzie po stronie autobotów to będzie walczył z Megatronem,którego potem wskrzeszą.
Decepty ożywiają Megatrona,który chcę się połączyć z Fallenem,jednak tamten ma inny cel i pragnie zniszczyć i decepty i autoboty.Wielka platforma utworzona z lotniskowca tworzy z Megsem tzw.Galwantrona,który staję do nierównej walki z potężnym The fallenem.
Przegrywa i nie widzi szans,żeby pokonać fallena,postanawia się połączyć z Primem na ten czas,a tym samym Prime mógłbym połączyć się z JeFire'am i tworzyć JetOptimusa.
Lecz Starsream jak się okazuję zdradza Megatrona i służy Fallenowi,pomaga mu z dobyciu tajnych informacji :D
Co do Devastatora,staje on po stronie Deceptów,dajmy na to,że jest to stary przyjaciel Megatrona.
The fallen szukuję tajną broń albo armię i zaczyna się zabawa :D
Taki jest mój pomysł ^^

ocenił(a) film na 9
Ajinur

a mi sie wydaje ze bedzie tak ze walka bedzie w japonii poniewaz decepci gadaja po japonsku co bylo zauwazyc w pierwszej czesci.....a megatrona wogole niebedzie...takie sa tylko moje zalozenia....ale niemoge sie doczekac tego filmu!!!!!

Ajinur

Nie chce mówić że wymyśliłbym coś lepszego, ale uważam że takie snucie co to będzie nie ma sensu bo producenci i scenarzyści napewno kombinowali tak aby zaskoczyć.

ocenił(a) film na 9
LeeHarveyOswald1986

napewno czyms zaskocza nas.....caly film bedzie zaskoczeniem:))

pyrazginerz

zaskoczeniem będzie nawet to, że film jest o transformersach, mimo tytułu.

LeeHarveyOswald1986

Megatron będzie, bo być musi! Będzie przybierał postać cybertrońskiego
czołgu ale to już wszyscy wiedzą... Kiepskim pomysłem wydaje mi się
Ravage, ale zobaczymy. Miejmy nadzieje, że nie będzie sprawiał wrażenia
postaci wciśniętej na siłe do filmu, bo w końcu Bay mógł się skupić na
ważniejszych postaciach a nie tworzyć zupełnie (niepotrzebnie) nowe. Tak
myśle...

ocenił(a) film na 8
ViThElEtZ

Co ty pieprzy, gdzie Ravage jest nową postacią, jak on jeszcze od G1 istnieje http://tfwiki.net/wiki/Ravage_(G1) . Na siłę wciśnięty też nie będzie, bo skoro ma być Soundwave, to i Ravage musi być, tylko tym razem nie będzie się zamieniał w kasetę magnetofonową.

UltRafaga

Wiem że Ravage jest od dawna ale nie wiem czy się przyjmie w wersji
kinowej!!! O to mi chodzi i się tak nie bulwersuj... Czizas... No ciekaw
jestem w co się będzie zmieniał! hehehehe

ViThElEtZ

Czytałem że nie wszystkim się podoba Ravage zwłaszcza cyklop...

ViThElEtZ

Całość jest świetna ale to cyklopie oko jest denne :/

ocenił(a) film na 10
Matt_888

"Całość jest świetna ale to cyklopie oko jest denne :/"

Po długich przemyśleniach stwierdzam, że masz całkowitą rację.

Ale mam pomysł - jeśli Was wkurza to jedno oko, to sobie pomyślccie: 'Ravage ma jegno oko z przodu głowy' lub 'Ravage ma radar z przodu głowy'. Czy widzicie różnice? Jeśli potraktujemy to jak coś innego niż oko, to będzie mniej idiotyczne. Np. Ravage ma wizier z przodu pyska. W ten sposób łatwiej mi jest pogodzic się ze smutną prawdą.

Wiem że to jest już troche przeginanie na granicy z "fan fiction", ale mnie takie myślenie pociesza.

ocenił(a) film na 3
Neo26

Już nie ma co dramatyzować,to oko nie jest takie koszmarne,w końcu improwizowali.Z resztą oni dali w trailerze takie ujęcie idealne na niego,a że tak to wygląda,a nie inaczej to już inna bajka.
W filmie nikt nie będzie zwracał uwagi na jego oko,akcja będzie toczyć się w zawrotnym tępię,a nawet jak zwolni i kamera przesunie się troszkę na Ravage to wcale nie muszą się idealnie skupiać na tym oku xDDD
Ludziska więcej optymizmu do takich błachostek.
Zapomnijcie o tym,że on ma takie oko i już,ja to jak patrzę na tych braci na żółto,te samochody,to po prostu śmiać mi się chce z ich wyglądu,twarze mają jakby chirurdzy w puzzle się bawili :D
A te stopy w porównaniu do tułowia to jak jakiś FLip i Flap wyglądają :D

Na razie The FAllen i Megatron stoją na wysokim poziomie pod względem wyglądu,devastator troszkę za kwadratowy,jakiś taki paker robot zbity :D
JetFire prezentuję się też świetnie.

Ajinur

Jak ktoś lubi symetrię to jedno oko może przeszkadzać, ale spójrzmy na to z tej strony Shockwave cały życie przełaził z jednym okiem/wizorem, nie wspominając o braku ust itp. ;)

Audi R8 - oficjalnie już Sideways ;)

ocenił(a) film na 8
chimerax

Skoro Sideways ma byż w dwójce, to daje czajnik że 3ce będzie Unicron. Cytuje z wiki: "In truth, this cunning and deadly warrior is an agent of the chaos-bringer, Unicron, and is charged with the task of appearing as both Autobot and Decepticon in order to cause confusion amongst both factions and prevent them from allying together against his planet-eating master.

UltRafaga

No tak, ale zwrócę uwagę, że Transformery dzielą się na różne uniwersa ;)

Sideways, o którym wspomniałeś był wysłannikiem Unicrona, ale w tzw. 'Unicron Trilogy'

My mamy doczynienia z tzw. 'movieverse', w której to występują pewne różnice od oryginalnej G1 (na której to miała być bazowana), np.:

1) Movieverse: Megatron i Optimus są braćmi i na początku razem rządzili Cybertronem;
G1: Megatron jest byłym gladiatorem, a Optimus (przed przyjęciem Matrix of Leadership - Orion Pax) pracował w dokach;

2) G1: Jedynymi bliźniakami w historii Transformerów, o których do tej pory było wiadomo byli Sideswipe & Sunstreaker.
Movieverse: jest Sideswipe, ale nie bliźniak oraz duet całkiem inych bliźniaków: Skids & Mudflap.
W Unicron Trilogy: (Armada) jest Sideswipe który to całkiem różni się od swoich imienników, poza tym w jednej z części występuje zdrajca(?) Mudflap.

To jest taki przykładowy zarys. Jeszcze jakieś pytania? ;)

ocenił(a) film na 8
chimerax

Nie. Ale jeśli Transformes będzie trylogią, jak zapowiadano, to muszą zakończyć ją z wykopem, a nie ma większego wykopa jak Unicron.

użytkownik usunięty
UltRafaga

Co to za jeden ten Fallen???
Przecież Fallen w tytule znaczy 'upadli', czyli przegrane Decepty. Skąd ten Fallen robot? Co to za jeden? Skąd się wziął? Z czym go się je?;)

Wyjaśni ktoś mi? Ciekawym po prostu.:)

Z tego co mi wiadomo to ma to być jeden z pierwszych 12 czy 13 transformerów (dokładnie nie pamiętam). Kim dokładnie jest, z kąd się wziął nie wiem, ale na zwiastunie widać jak pojawia się jakby z pioruna. no nie wiem jak to opisać, ale kto widział wie o co chodzi.

użytkownik usunięty
Dzikopysk

Czyli jak? Jedno z pierwszych 'dzieci' Primusa?

ocenił(a) film na 10

Nie, jest to dwunasty z 13 pierwszych transformerów, jakie powstały. Twórcy filmu porównóją tę trzynastkę do Apostołów. To właśnie on rozdzielił Autoboty i Depcyty.

użytkownik usunięty
Neo26

A z jedynki wynika że to przez Mega.;)
Te trzynaście mam nadzieję że od Primusa wyszło. Bo jak będzie Primus będzie i Unicron. A jak będzie Unicron to będzie coś czego jeszcze do tej pory w kinie nie było.;)

ocenił(a) film na 1
UltRafaga

Ludzie po co pisac co bedzie albo co jest niezdradzajcie fabuły :D:D

ocenił(a) film na 10
TicTac

Masz rację, ale fakty o Fallenie znane są już z kreskówek.

Neo26

Walić fabułe i tak wiadomo o co chodzi! Ja postanawiam iż nie zobacze
już żadnego zwiastuna trotf!

ocenił(a) film na 1
ViThElEtZ

dobrze mowisz piroman ale i tak wiadomo co bedzie wielka rozpierducha i wiadomo ze dobro zawsze wygra ze złem :D:D trzeba isc to zobaczyc :D

TicTac

No to nie ulega wątpliwośći że zajże do kina na ten film bo się szykuje
niezła jazda! Ale ja jeszcze czekam na Avatar'a J.Camerona...

ocenił(a) film na 10
ViThElEtZ

a teaser gdzie jest do oglądnięcia? pod kto stonkę?

ocenił(a) film na 1
kwiatek_kwk

mozesz ewentualnie na youtube obaczyc
ciekawe jaki finał bedzie :D

kwiatek_kwk

Ziomek!!! Nie wyjeżdżaj z takimi tekstami bo znowu nam temat
zablokują... Który to już będzie??? Wolność słowa qrwa...

ocenił(a) film na 1
ViThElEtZ

spoksik nie martw sie o to...
nic sie nie stanie...:)złego

TicTac

Zaprawde powiadam Ci! Nie lekceważ potęgi mocy!

ocenił(a) film na 1
ViThElEtZ

Az strach sie bac :D:D:D
widzieliscie nowy zwiastun jest superrr:D

ocenił(a) film na 3
UltRafaga

Nikt prócz ekipy Baya nie wie nic o tytułowym Fallenie,który nie wiadomo jak zostanie przedstawiony w filmie.
Ja to widzę w taki sposób,że jest to po prostu jakiś legendarny,jakiś starożytny czy jak to inaczej nazwać Decepticon albo i coś z innej beczki.W stylu Unicrona,bardziej by mi pasowało jakby to był jakiś wróg Unicrona niż sprzymierzeniec,ale nie ulega wątpliwościom,że będzie potężny i jakiś powód znaczący musi być,że go tam wstawią,bo dla prostej rozwałki to nie byłoby znacznego sensu.Wystarczy spojrzeć dokładnie na tytuł,on jest tym jednym z upadłych,tym jednym jak tam nie którzy wspominali z 13 pierwszych autonomicznych robotów.Więc coś go zesłało na Ziemie,albo on już tam był wieki,ale jakoś powstał jako upadły i ma zamiar się zemścić,ale na kim i za co? Tego nie wiem i czy będzie sam się mścił tego też nie wiem,chodź tytuł nieco podpowiada.
Mniej więcej tak to widzę,ale na szczęście to tylko domysły,więc jeśli chodzi o fabułę liczę,że mnie wciągnie i zaskoczy.Jakoś ta armia trochę nie potrzebnie jest tam wepchnięta w film,ale zachowanie realizmu musi być,a kto wie,może to pójdzie na efektowność filmu,chociaż i tak będą tylko tłem wobec robotów :D

PS. Ciekawi mnie jedna akcja z trailera,jak Sam jak gdyby się chował przed jakimś robotem i trzymał coś w ręku,a potem nagle rozłączył to na dwie części,ciekawe co to było.
A może coś czego szuka the fallen albo coś co pragnie również zdobyć Stascream,który w tej akcji pasowałby mi najbardziej.
A ten błysk jakby błyskawicy w momencie kiedy pojawia się fallen też jest ciekawy :)

Ajinur

Sam trzyma insektobota, coś na kształt muchy i odrywa mu skrzydło, a to przy Falenie to nie coś "jakby błyskawica" tylko rzeczywiście błyskawica :P :)

Matt_888

Nigdzie nie jest powiedziane że Fallen będzie jedynym upadłym w tym
filmie i to może jest ta niespodzianka Bay'a? Tak mi coś przyszło do
głowy...

ViThElEtZ

http://images.google.com/imgres?imgurl=http://hellforleathermagazine.com/images/ Arcee_Buell_Transformer_2.jpg&imgrefurl=http://dcsportbikes.com/forums/p/105195/ 1147487.aspx&usg=__cF6yutiVEM68qg-381fz18DaLFI=&h=665&w=415&sz=215&hl=pl&start=4 7&um=1&tbnid=WlG3jopTzTqrtM:&tbnh=138&tbnw=86&prev=/images%3Fq%3DRavage%2B%2B%2B transformers%2B2%26start%3D42%26ndsp%3D21%26um%3D1%26hl%3Dpl%26rlz%3D1T4GGLG_en_ __PL255%26sa%3DN walka odbedzie sie w egipcie. swoja droga duzo fajnych zdjec w tym linku jest