Polska, polacy i ta zawiść, zadrość, i nieumiejętność cieszenia się z czegokolwiek,,,śmieszne...........
Ulala widze tutaj strasznie gleboka wypowiedz. Szykujasz jakis dluzszy referat na ten temat? Jaka zawisc? Jaka zazdrosc? A no tak jezdzimy po RFOTL bo film jest made in USA, bo amerykance nas wykorzystuja, bo maja czarnego prezydenta i nie dali nam wiz...
"nieumiejętność cieszenia się z czegokolwiek"
Z byle gowna sie nie ciesze.
zazdrość, zawiść? koleś zobacz jak jadą film amerykanie! widziałeś już średnie recenzji na metacritic?
http://www.metacritic.com/film/titles/transformers2?q=transformers%20revenge
proszę!
Dokładnie. To na FW średnia jest przerażająco wysoka.
Amerykańscy widzowie i krytycy nie zostawiają suchej nitki na najnowszym owocu radosnej (anty)twórczości Baya.
Na Rotten Tomatoes na przykład film ma pozytywnych opini... 19%. Tylko 19% opini jest na tak, reszta na nie. To chyba o czymś świadczy, nie?
i co z tego ze krytykuja jak film juz przekroczyl 600mln.nic im to niedalo doslownie nic,ludzie maja w dupie krytykow i poszli do kin tlumami.
I ja poszedłem. I Ci co krytykują poszli. I ja zapłaciłem te tam 15 zł. I co, z tego powodu film ma mi się podobać? Litości.
Mi też film się nie podobał co wcale nie oznacza, że jestem zawistny czy cały czas narzekam. Jednak o tym filmie pisałem już w swoim temacie więc nie będę się powtarzał.
wytlumaczcie mi panowie jak to sie dzieje ze jeden zarabia miliony a drugi totalna klapa,chyba wiarze sie musial podobac skoro juz ponad 600mln a inne kompletnie nic,nierozumiem ale chyba ta kasa z naszej kieszeni n o nie????jakby byla to klapa to zarobila by tyle co np.watchman,ktory takze byl rozglosniony i wogule,to chyba przypadek,a huj nakrecimy film ,moze zarobi 500mln a moze 20mln,na chybil trafil....nie tak nie jest,jak jest cos dobrego to wydaje sie na to kase a jak bieda to nikt nie idzie,zobacz taki terminator,taki sam budzet co trotf,film legenda i wogule a mimo to huja zarobil a nie kase.
@lukaslukaslukas210
Dobra, więc ja Ci wytłumaczę czemu:
A mianowicie, dlatego że film był bardzo dobrze rozreklamowany, miał efektywne trailery, był na podstawie znanego komiksu oraz miał całkiem fajną pierwszą część.
Dlatego zarobił 600mln $.
I uwaga numer dwa: najpierw wydajesz kasę na bilet, a później po oglądnięciu go oceniasz. Tak więc nawet jeśliby na świecie obejrzało ten film 90mln widzów i nikomu by się nie spodobał, to i tak by zarobił te kilkaset milionów.
wcale nie, film mógłby mieć rekordowe otwarcie, ale po fatalnych recenzjach, o tych widzów, że niby to jest aż taki beznadziejny film jakim co po niektórzy tutaj go określają, film notowałby ogromne spadki, a tak nie jest...
nie wierzę w sondaże, notowania itp., ale czytałem w internecie, że przeprowadzono sondaż w USA podczas weekend'u otwarcia i ok 90 proc. widzów w kinach jest zadowolonych z seansu.
notowania filmu takie jak na imdb.com, czy tu na filmweb.com, nic nie znaczą; głosów na imdb.com jest ok 45 tyś. - z całego świata! głosują tylko ci co są zajerestrowani i chcą głosować; to są wszystkie głosy (negatywne, średnie i pozytywne), ile jest tych negatywnych? ile jest osób na świecie, którzy obejrzeli film? jak jesteście tacy głupi to wierzcie dalej krytykom i rottentomatoes...
Panuj nad sobą!
Skoro jesteśmy tacy głupi, że ufaliśmy krytykom, to dla czego poszliśmy na ten film? Sam sobie przeczysz.
Ale co to zmienia? Słyszałem wiele opinii na temat filmu, złych opinii przedtem, ale głównie sugerowałem się PIERWSZĄ częścią! No i byłem. no i fajnie, z kumplami się spotkałem, takie tam. Do tego przynajmniej teraz moge ocenić ten film. Między 3 a 4/10.
Wszyscy poszli ze względu na pierwszą część...
Zrobiłem wyjątek wzgledem TF2 jeśli chodzi o opinie krytyków(jedynkę potraktowali zbyt ostro) i ich nie słuchałem - mój błąd... ;p
Teraz widać, że jedynka wcale nie była tak mocno zjechana przez krytyków. Ma te 60% pozytywnych opini, a powinna mieć więcej. Dopiero druga część pokazała, co to jest prawdziwe kasowe gówno - jak już ktoś napisał, na RT 19%, na metacritics też słabiutko, a co najlepsze, na imdb.com 6.4/10 (ostatnio było 6.6, czyli spada), a to dobrze świadczy o społeczeństwie... widać jak na tacy, że nie tylko krytycy jadą po tym filmie ;)
Oceny na Filmwebie to, krótko mówiąc, żenada. Chyba zebrały się tu gromady dzieciaków.
Kazioo ale nie mozemy wierzyc krytykom i opiniom ludzi bo bedziemy glupi jak tam ktos wyzej napisal.
"wcale nie, film mógłby mieć rekordowe otwarcie, ale po fatalnych recenzjach, o tych widzów, że niby to jest aż taki beznadziejny film jakim co po niektórzy tutaj go określają, film notowałby ogromne spadki, a tak nie jest..."
I to jest argument na to ze film jest zajebisty...