PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181346
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

Daję 10/10.
Mówi się, ze o gustach się nie dyskutuje. Szczerze to nie rozumiem po co się wykłócac o to? Wiadomo, ze nigdy nie jest tak, ze się dogodzi wszystkim.
Mi osobiście film się podobał. Bałam się tej części bo z reguły sequele są gorsze, ale tu jest inaczej. Śmiałam się z Wheeliego, z kopulujących piesków i mamuśki jedzącej ciasta z haszem. Wzruszyłam sie jak Optimus zginął i jak Sam poświęcił życie by go wskrzesic.
Sceny walki były przecudowne. Od pierwszej do ostatniej sekundy była akcja i to konkretna akcja. Jedynka miała długi wstęp i zanim była akcja to film się skończył. Tu było inaczej. Spokojnej akcji było kilka minut i to się ceni.
Bliźniacy byli fajni. Te ich żarty i bójki dodawały uroku. Pokazali, ze nawet wojownicy mogą byc niesforni i miec niezłe poczucie humoru. Jetfire był zabawny w tej swojej starości i tych gadkach.
Bay pokazał wszystko czego się oczekiwało.

ocenił(a) film na 6
tess_harding_2

podpisuję sie pod tym w 100%... a jutro drugi raz sie na ten film
wybieram :D

ocenił(a) film na 5
Kristofer

Ludzie, ale wy sobie żartujecie prawda? ;]

_dominic_

nie nie żartujemy sobie. oglądałam ten film z zapartym tchem i przyznam, ze dawno już nie oglądałam filmu, który przyciągnął moją uwagę na tyle by gapic się w ekran a nie rozglądac po sali i ziewac

_dominic_

nie oni mówią poważnie, nie potrafisz czytać,,,

ja już nie wytrzymuje, podobał im sie, tak wiem że trudno w to uwierzyć ale podobał im sie, mi też, może prześpij sie z tą myślą to może zrozumiesz,,,

nie wiem po jakim języku mam to napisać,,,

tess_harding_2

widać istnieją osoby którym film sie podobał,,, a już sie bałam, że tacy nie istnieją,,,

na forum cały czas są tematy w stylu "nieudolny syf" "ścierwo" "gniot" itd.

Ale wiesz zaraz zlecą sie znani krytycy filmowi którzy nie potrafią przyjąć do wiadomości że jednak komuś sie film podobał,,,
Ludzie pogódźcie sie z tym, są ludzi którym Transformers Revenge of Fallen sie podobał!!

Salvamee

własnie mnie to wkurza. Większośc z tych osób uważa sie właśnie za znawców kina a dają 10 za Kopciuszka czy Hannę Montanę

tess_harding_2

dokładnie tak jest, mnie już szlag trafia,,,

ocenił(a) film na 5
tess_harding_2

Nie widziałem nigdy Kopciuszka, Hanny Montany nie oglądam bo jestem na to za stary, za znawce filmów wielkiego się nie uważam, Transformers 1 wystawiłem ocene 9/10. Część 2 jest po prostu nie do zaakceptowania...

_dominic_

ok, ja rozumiem, ze komuś się nie spodobał ten film. Ale takie wypowiedzi z cyklu "gówno, szajs" itp obrażają innych. Poza tym jeśli ktoś się wypowiada pozytywnie na ten temat to inni go gnoją. Nie podobało się, ok, po co tu wchodzic i w kółko pisac takie rzeczy i się wykłócac?

ocenił(a) film na 6
Salvamee

"Ale wiesz zaraz zlecą sie znani krytycy filmowi którzy nie potrafią przyjąć do wiadomości że jednak komuś sie film podobał"

Zabawne bo kiedy piszę ze film jest tylko średni zaraz czytam że nie mam gustu, i jestem pseudokrytykiem.Zrozumcie może sa ludzie którym film się nie podobał.Jeśli coś mi się nie podoba to chyba mogę to napisać.Czy jeśli mam inne zdanie niż ty to od razu muszę być nibyznawcą kina

_GHOST_

tu mi się wydaje, ze jest mowa o tych co piszą posty typu "gniot, chłam, szajs" itp i nie dają innym powiedziec swojej POZYTYWNEJ opinii na ten temat.
Mi tez sie nie wszystkie filmy podobają, ale jeśli piszę, ze mi się film X nie podobał a ktoś napisze, że był arcydziełem to nie pisze, ze ta osoba nie ma gustu itp

_GHOST_

nie, nie, źle mnie zrozumiałeś, owszem wiem że są osoby którym sie nie podobało no i jest ok, nic do nich nie mam, ale pisząc "znani krytycy filmowi" miałam na myśli kogoś pokroju _dominic_ który na wieść że film sie komuś podobał odpowiada "Ludzie, ale wy sobie żartujecie prawda? ;] "

co świadczy o tym że do niego ta wiadomość nie dotarła, za pewne dlatego że ma odmienne zdanie,,,

i następnym razem jak kierujesz wypowiedź do mnie to daj odpowiedź pod moim postem bo nie bede skakać po całym temacie,,,

dziękuje

_GHOST_

zwracam honor, po prostu nie zauważyłam że odpisałeś na mój post, sorki