PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181338
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

pytanie do tych którzy widzeili.. co oprócz efektóe ma ten film dobrego, na co zwróciliście uwagę? nie zrozumcie mnie zle - ide do kina po to żeby sie rozwerwać, nie szukam "głębogiego przekazu" i "uniwersalnego przesłania".. po prostu zastanawiam sie czy mozna sie spodziewac jeszcze czegos oprócz tych nieziemskich efektów :)

ocenił(a) film na 6
_morfeo_

hmmmmmm... no... pani Fox ;) oprócz tego to parę śmiesznych momentów, "gra aktorska" transformerów i nie wiem co jeszcze.

ocenił(a) film na 4
slavia9

widze że za dużo sie nie nazbierało ;)

ocenił(a) film na 7
_morfeo_

jak widzę wiare co się zastanawia iść czy nie iść pomocy ludzie to mi sie srać chce... ogladałeś jedynke to chyba wiesz czego można się po tym filmie spodziewać, a jeśli nie pasuje to nie idź i nie zawracaj dupy.

ocenił(a) film na 4
RhineHorn

a kto Ci powiedział że zastanwiam się czy iść czy nie iść..? Film zobacze na ekrani 14x10 metrów, wiem że efekty będą pierwsza klasa ale to za mało żebym utrzymać uwagę przez 2,5 godziny.. nie mówie że ma to być mistrzosstwo scenariusza dialogów i fabuły - pytam tylko czy to wszystko nie będzie na poziomie filmów ze Steven'em Segal'em kumasz? A Ty już się pompujesz... film ocenia się jako całość w kontekście jego gatunku.. a na gatunek Akcja - Sci-fi skłąda się jeszcze pare elemwntów oprócz efektów.. więc take it e-z ;)

ocenił(a) film na 5
_morfeo_

Niczego więcej nie można się spodziewać i było to jasne już pierwszego dnia po premierze pierwszej części - widzaąc jaki film robi wynik kasowy. Dwójka w tej samej konwencji, tylko oczywiście większa i głosśniejsza była już wtedy pewniakiem.

ocenił(a) film na 3
_morfeo_

Zabawne i śmieszne akcje z robotami,klimatyczne dialogi między robotami,Megan Fox,fantastyczne udźwiękowienie,fabuła.Bo jednak chcą nas czymś tam zaskoczyć w elemencie fabuły.W jedynce fabuła była minusem filmu,tutaj może być inaczej.Możemy jeszcze zobaczyć trochę dramatycznych akcji,na pewno film będzie sprawiał wrażenie mroczniejszego co nada mu odpowiedniego klimatu.Możesz jeszcze się spodziewać zaskakującego zakończenia i paru nowości.Słyszałem,że będzie powerlink optimusa Rrime'a.Ale w sumie takie rzeczy interesują tylko fanów transformers,wątpię aby ciebie to zaciekawiło aczkolwiek kto wie:)
Oczywiście tajemniczy The Fallen to największe zaciekawienie widzów i zagadka tego filmu :)
No i te niesamowite ujęcia.np piramidy,pustynie,walka w lesie albo na wieżowcach xDDD To wszystko robi wrażenie.
Więcej nie wycisnę bo nie widziałem filmu,jedynie to co oczekuję zobaczyć,a zobaczę znacznie więcej :D
Ładne samochody też zobaczymy :) Dodać do tego dawkę humoru i efekty specjalne i film spełnia oczekiwania widza :D

ocenił(a) film na 9
_morfeo_

Powiem krotko - naprawde nie ma zle :). Chodz fabula prosta to w zadnym momencie nie bedziecie zgrzytac zebami (Terminator 4 i przeszczep serca to najwieksza kpina w tym roku, a film mial byc ponoc fabularnie mocno do przodu wgledem Zemsty Upadlych). Naprawde - fabula jak na strukture filmu jest genialna :D

ocenił(a) film na 3
Shagohad

Tak jak napisałeś - 'fabuła jak na strukture filmu' dosyć sprytnie to wszystko łączy ze sobą i zamyka w jedną całość, ale genialna napewno jako taka nie jest. Niedorzeczności i głupot sporo, ale to film o robotach z kosmosu przecież więc take it easy;) Zwłaszcza po pierwszej części zgrzytać zębami raczej się nie będzie, ale niektóre motywy z kolegą sama z pokoju czy jego rodzicami uważam za niepotrzebne, wręcz irytujące momentami. Plusem za to jest dużo dobrego humoru. Podsumowując, film jest mega-super-zajebistym widowiskiem i szczerze polecam!

ocenił(a) film na 4
bob_Lazar

no właśnie - oby humor był na poziomie, a nie np. w stylu Jar Jar Binks'a ze SW.. bo to by była żenuła... ;)ale spodziewam sie że będzie dobrze :D

ocenił(a) film na 3
_morfeo_

O to sie na bój:) Nie wiem czy ci ludzie coś brali, ale u nas na sali wczoraj była taka beka momentami, że zagłuszała nagłośnienie :)

ocenił(a) film na 10
_morfeo_

Humor jest dużo lepszy niż w jedynce choćby dzięki relacjom Wheelie-go z Megan i bliźniakom:)