PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181405
5,1 38 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

ja rozumiem że Rydzyk zrobił z was swoich popleczników i fundatorów i wszędzie szukacie głebokiego przeżycia i wogóle ale jeśli tak jest to po kiego grzyba chodzicie na tego typu filmy a potem wypisujecie w tego typu filmach swoje bzdury??
trzeba było przeczytać co pisze przy napisie gatunek. a co tam pisze??

Akcja, Sci-Fi

czyli widzimy że ten film z założenia ma być szybki z wieloma efektami. idąc tym tropem co robimy?? czytamy recenzje. a co tam pisze?? w dalszym ciągu stawiany jest nacisk na efekty. oj czyli film jednak nie dla mnie. nie ide na niego (co jest równoznaczne z niepisaniem zdur w komentarzach). hmm jakby tego było mało można też poczytać co twórcy filmu mówili przed poremierą. a co mówili?? że ten film będzie o wiele bardziej efektywny niż pierwsza część.

czyli proste i jasne że ten film nie jest dla was i nie ma sensu potem wypisywać że jest bes sensu i wogóle brak fabuły i głupie efekty i że ogólnie jest bleeee. ten film ocenia się w innych kategoriach z racji gatunku... mówicie że dzieci tylko oceniają go na 10. ja też oceniam go na dyche. według mnie to najlepszy film jaki kiedykolwiek widziałem. chciałem wiele efektów i batalistyki i ją miałem. po to poszedłem do kina. pod tym względem lepszego filmu chyba nie ma i długo nie będzie. nie doszukuje sie tam jakiejś fabuły bo po co?? przeczytałem jaki jest gatunek filmu i mi spasowało. jeśli wy drogą dedukcji nie potraficie dojść do celów stworzenia filmu to po co wogóle piszecie komentarze?? poszukajcie sobie filmy typu wyznania gejszy itp i tam komentujcie jak szukacie mocnych duchowych przeżyć...

powiecie że jestem gówniarz bez duszy i wogóle?? wasz problem. mam 20 lat i chce się odprężyć przy dobrym kinie akcji. nma takie oto filmy chodzę bo takie mnie kręcą i tkie oglądam i komentuje w odpowiednich kategoriach...

to że wy macie jakies tam problemy z dzieciństwa i wogóle potrzebujecie miłości no to mówie. zgłoście się do ojca rydzyka. on wam pomoże. a jak jesteście tacy dorośli to po co chodzicie do kina. jesteście pewnie tacy zajebiście dojrzali to najpierw praca a potem jak chcecie sie odprężyć to jazda do opery albo teatru. napewno zrobi to na was wielkie wrażenie. a tego typu kino zostawcie osobom które je lubią. a chcecie komentować i dawać oceny?? ok oceniajcie i piszcie komenty, oceniać możecie i na 1 ale nie piszcie bzdur w komentarzach że brak fabuły czy przeciętne efekty (jak ktośna tym forum napisał co mnie rozbawiło do łez. koleś chyba widział inny film) bo ten film był nagrany właśnie w takich kategoriach. żeby cieszyć oczy....

żegnam pionki

ocenił(a) film na 10
kurtis_w

acha mam pytanie. czy wy zdawaliście na maturze historie sztuki bądź wos??

ocenił(a) film na 10
kurtis_w

yeah. brawo. moj temat znowu zwyciezyl z emo nastolatkami

kurtis_w

eh, całkowicie się z Tobą zgadzam. Najgorsze jest to, że ludzie krytykujący TF zniechęcają tylko innych, którym, a nóż film by przypadł do gustu ^^ Osobiście byłam 4 razy na filmie, i wbrew temu co pisze na forum, nikt nie wyszedł. Powiem więcej, nawet na przedostatni seans bilety zostały wyprzedane na długo przed.
Do wszystkich tych, którzy po kilkadziesiąt, czy nawet kilkaset razy wypisuja na forum rzeczy typu: "BADZIEW! GNIOT! PORAŻKA!", jestem pewna, że gdyby Bay zmiejszył ilość efektów, wprowadził zawiłą fabułę i dodał kilka wątków żywcem z opery mydlanej, nigdy w życiu film nie osiągnął by takiego sukcesu. W końcu kto normalny (bez obrazy) po dniu ciężkiej pracy idzie do kina po to tylko żeby wysilać umysł przez 2h?! Istotą tego filmu jest żeby odpocząć przy nieco odmóżdżającej produkcji ;)
Szkoda tylko że pseudokrytycy i "znawcy kina" o tym zapominają, co forum nam dobitnie ukazuje ;(

ocenił(a) film na 9
T_virus_2

no film - pierwszorzędy ;]
twoj tekst o poplecznikach - zawalisty
a najlepsze jest to ze nikt nie osmielil sie odpowiedziec (negatywnie) na twoj post

ocenił(a) film na 6
LadiesMan217

POWIEM TYLKO TYLE: ludzie któży namawiają innych by olać ten doskonały film mają o sobie zbyt duże mniemanie. A negatywnej odpowiedzi na ten artykół bo wykracza poza ich(pseudokrytyków) mozliwości inteektualne

ocenił(a) film na 1
kurtis_w

Poszedłem na Transformerów, doskonale wiedząc czego mogę się spodziewać. Poszedłem na film akcji. Poszedłem na film, który miał mi dostarczyć rozrywki i dobrej zabawy.

Co otrzymałem. Film, który nie zapewnił mi ani krztyny rozrywki. Film głupi, bzdurny, nudny, pełen bezsensownego hałasu. Film, na którym męczyłem się zamiast relaksować.

Nie próbuj usprawiedliwiać w ten sposób negatywnych komentarzy.
Transformers 2 to po prostu bardzo, ale to bardzo słaby film w swojej kategorii. Jestem fanem kina S-F, a oglądając "Zemstę Upadłych" nie mogłem uwierzyć, że ktoś był w stanie stworzyć taki gniot.

Transformers 2 nie spełnia się jako film Akcji, S-f, rozrywkowy.
I jako filmowi rozrywkowemu daję mu 1/10.

wishram

kurtis_w, ja rozumiem każde stanowisko, krytyk czy fan. Ale o ludziach, którzy nie szanują innych podczas dyskusji, a właściwie "dyskusji", mam wyrobione zdanie.

ocenił(a) film na 6
MR_ciachciach

a czy kiedykolwiek ktoś potraktuje serio osobe która ciągle tylko daje tylko opinie typu " gówno, chała, gniot, idiotyzm "

Ciągle tylko dodają próbują wmówić innym ludziom że taki czy owaki film jest bee, fujj..... i daje im to coś???

ocenił(a) film na 10
wishram

rozrywkowy 1? a gdzie ocena za s-f? gdzie ocena za całą oprawę?

Stary może Cię to nie rozbawiło dlatego że za dzieciaka miałeś przybite zabawki a rodzice Ci nie kupowali komiksów TF lub też po prostu nie miałeś odpowiednich kanałów aby oglądać kreskówkę z robotami.

Jak można dać 1/10 to jest absurd!

To jest tak samo jak doszukiwać się w ojcu chrzestnym sc-fi no bo przecież wy tez się doszukujecie w TF jakiś niestworzonych rzeczy.

Przemyśl to co napisałeś i swoją ocene bo chyba ktoś Ci ukradł dzieciństwo...

ocenił(a) film na 1
Mynx

czy to było do mnie? bo twoja wypowiedź nijak ma się do tego co napisałem

czemu absurd? to jeden z najgorszych filmów jakie widziałem i za CAŁOKSZTAŁT oceniam go na 1/10

ocenił(a) film na 10
kurtis_w

Zgadzam się , jak ktos chce ten film mieszac z blotem to niech sie zansatnowi. (pewnie taki niemysli)Moim zdaniem film "cieszy oko" i jest ok.

ocenił(a) film na 3
Agostino

A może ludzie po obejrzeniu Transformersów 1 oczekują po części drugiej czegoś więcej, niż cofnięcie się...o wiele. Część pierwsza była ekstra, a w drugiej próbuje się nam wcisnąć bezmózgie kino akcji, bez ładu i składu. Jeżeli ktoś próbuje mi wmówić, że poszedł na ten film dla efektów specjalnych, Megan Fox i muzyki to żal mi gustu tego człowieka. Efekty gorsze niż w jedynce ( zostałem wychowany na Transformersach i za ch..a nie wiem kto, z kim walczy w drugiej części ). Megan Fox jest śliczna ale aktorka z niej do dupy. A muzyki poza kawałkiem z Linkin Park nie pamiętam ( w przeciwieństwie do muzyki z np. Kruka czy Matrixa ). Oglądałem w tym roku zajebistych Watchmenów, KacVegas i Epokę 3. Ale T2 to lipa... A naiwni bronią tego filmu. Na IMDB 6,3/10 u nas prawie 8/10.

użytkownik usunięty
Brynio79

film jest do dupy i nikomu na siłę nie każę myśleć tak jak ja, nawet Epoka Lodowcowa 3 była o wiele lepsza od tego...

ocenił(a) film na 10
Brynio79

KacVegas hahaha, stary to inny typ a muza z niego jest znana noworodkom wiec wiesz. Ja tytuły każdej muzyki użytej w tym filmie praktycznie od razu rozpoznałem. Po za wątkiem jak Sam jedzie z Deceptem i Bumblebee. Jedna to Superfreak a drugiej za chiny ludowe nie kojarzę.

Czytaj komentarze to zobaczysz ze dzięki nim ludzie sie zniechęcili. Na szczęście u nas na priemiery i przed premiery poszli fanatycy i oceny były na wysokości 9,3 przy 1000 oceniających i to mi wystarczy.

użytkownik usunięty
kurtis_w

w zyciu nie widzialam tak glupiego komentarza jak ten główny

Według mnie film jest denny. Efekty są spoko, ale nic poza tym. Nie rozumiem też, jak humor występujący w tym filmie może kogoś rozbawić. I nie mówcie mi, że nie mam poczucia humoru, bo sporo takich, że tak powiem, "głupkowatych" komedii zajebiście mnie rozbawiło (np. Straszny Film, Boski Żigolo itd.). Jednak w tym wypadku, byłem zdołowany. Zaraz pewnie ktoś odpisze: "wiedziałeś, że ten film taki będzie" i tutaj muszę was zaskoczyć: wiedziałem, że to będzie efekciarski film akcji, ale nie miałem pojęcia, że będzie tak debilny i zabraknie w nim jakielkowiek fabuły.

ocenił(a) film na 10
skurwol

powtarzasz stereotypy innych, przecież bez fabuły nie ma żadnego filmu, nie był by w stanie żaden film istnieć bez fabuły. Ale skoro twierdzisz że nie ma fabuły to może puścili Ci program awaryjny TVP1 śnieżący przez 2h na okrągło i może dla tego wyszedłeś zniesmaczony z kina.

Mynx

nie to był ten film po screenach poznałem :P

ocenił(a) film na 10
skurwol

wpisz sobie w encyklopedi fabuła i zobaczysz co to oznacza, bo jak słysze za przeproszeniem pierdolenie o braku fabuły w jakimś filmie to mi się nóż w kieszeni otwiera @#$%*^%& każdy film ma fabułę, może mieć pogmatwaną lub rewelacyjną. Zanim rodzi się film i scenariusz to najpierw w głowie scenarzystów rodzi się zalążek fabuł bo bez niej nie było by nic kapujesz? Nie można tak pieprzyć za przeproszeniem że brakuje fabuły, jak już możesz z niej być niezadowolony no ale ja Ci tłumaczenia fabularnego nie wyłożę bo tłumaczenie 2h filmu to zajęło by wieki.

Mynx

pierdol się, już cię nie lubię ;(

ocenił(a) film na 8
kurtis_w

Dlaczego wszyscy oceniają ludzi tak stereotypowo? Że słuchaczka Radia Maryja to od razu musi nie cierpieć kina Sci-fi i zaliczać w kinie wszystkie "Świadectwa" i "Karole"?! Na Moim seansie "Zemsty Upadłych" w fotelu, tuż pod moim nosem, zasiadła jakaś starsza pani w wieku ok 60 lat z kilkuletnim chłopcem. Zdenerwowany myślałem że będzie co chwilę biegać do toalety albo marudzić do swego towarzysza jaki głupi to film. Ale nie! Całe 150 min. wysiedziała grzecznie, a gdy światło się zapaliło nie kryła swego zachwytu nad filmem! Dodam że starszej pani film podobał się chyba bardziej niż mnie, bo muszę przyznać że nie należę do grona entuzjastów "Transformers".