PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181336
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

Jak widac sporo pojawilo sie głosów, że film beznadziejny i w ogole dno, ale rzecz jasna sie z tym nie zgadzam, chociaz fakt jest to kontynuacj slabsza od pierwowzoru ale duchem jak najbardziej dorownuje, nobo przeciez i efekty sa swietne i glowne postaci daja rade no i jest sporo humoru. A co z fabula? W takim kinie nie o fabule chodz, chociaz ta jesli o ten typ kina chodzi standardowa jest.
Moze moje zadowolenie z tego filmu wynika rowniez z milego zaskoczeia po tak wielu slabych ocenach, ale tak czy inaczej za milo spedzony czas daje 7/10 :)

icebergus

Ciężko się nie zgodzić z tą opinią. Ten film jest czysto rozrywkowy i jeśli ktoś szuka w nim jakiejś głębi czy super wyrazistych postaci to powinien trzymać się od niego z daleka bo tutaj tego nie znajdzie. Jeśli ktoś natomiast chce tylko rozrywki i efektów na najwyższym poziomie to na pewno będzie zadowolony z tego filmu. Bo ten film jest taki właśnie lekki i przyjemny :)

lucas86

Zgadzam się w 100%. Pamiętam idąc do kina jakiś czas po premierze, nastawiałem się na czystą rozrywkę. No i nie zawiodłem się. Jedno co naprawdę przypadło mi do gustu to walki pomiędzy robotami. Być może to tylko moje wyobrażenie ale w porównaniu do pierwszej części to tutaj walki wyglądały bardziej "realistycznie".
Co do gry aktorskiej... standard tego gatunku, czyli nie totalne dno ale za wysokich lotów to też nie jest.
Dużo akcji, trochę humoru (agent simmons hehe) no i wspaniały podkład muzyczny - to lubię.
M.Bay zapowiada że T3 będzie bardziej lecieć "w dramat". No, żeby tylko nie wyszło to na złe. Jak narazie, facet odwalił dwa pełne rozrywki filmy, życzę mu żeby kolejna część też była taka.

kamil_fw

hmm według mnie 2 czesc jest lepsza od 1, gra aktorska to to samo, humoru jest chyba wiecej, no i dużo wiecej efektów, walki itp. fabula to i tak jest na dalszym planie...mnie dzwiek i obraz wgniata w fotel na tym filmie :)