PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181343
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

Film oceniam, jako dobry lecz szczerze mówiąc bylem wczoraj rozczarowany i nadal jestem.Dobry za efekty i ich obfitość lecz na tle pierwszej części 2ga wypada dość słabo jak dla mnie.(moja opinia)
Masa niedociągnięć i przedłożonych scen.Pierwsza cześć kończy się wygrana dobra lecz po ciężkiej walce. Pokazuje jak zacięcie walczyli ludzie i roboty bez pomocy której rasa ludzka nie miała szans.2ga cześć pokazuje jak cudownie silnia jest armia USA i oczywiście naj naj lepsza:-) zaś transformersi jakby byli niedołężni. Początek filmu ni z gruszki ni z pietruszki siły dobra są w posiadaniu aż 9 jednostek transformersow.Skąd???? skoro w pierwszej części było 5ciu a jeden został zniszczony i na koniec było tylko 4 lub (3.5) :-)
skąd motory?? jak się rozmnożyli?? jest wiele innych niedociagniec-jakich mogę opisywać ale szkoda czasu.
Zwrócicie uwagę na ostatnia akcje na pustyni jak siły zła ślamazarnie walczą z silami dobra :-) w pierwszej części niczego się nie bały podjazd i ognia a tu w przewadze i ostrożnie byle by lakieru nie zarysować sobie :-) a kobieta robot to wprost mnie zadziwiła. Pojawia sie ni z gruszki ni pietruszki :-)
Megan fox zmieniła kolor oczu z pierwszej części z zielonych na niebieskie jak bardzo niebieskie zobaczcie scenę jak przebrana jest w chuście za Egipcjanke.
ok wiem wiem marudzę ale po 1 czesci bylem oszolomiony i spodziewalem sie czegos podobnego. NIESTETY
Na temat niedociagniec filmu i nieudanych scen możemy podyskutować jak chcecie lub wymienić się naszymi opiniami przesyłając sobie je na e-maile.
Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego oglądania.
Zwrocie uwagę na ostatnia akcje na pustyni jak siły zła ślamazarnie walczą z silami dobra :-) choć są w przewadze.
Pozdrawiam wszystkich

ocenił(a) film na 10
kumi1980

z tym sie zgadzam ni z gruszki.....to prawda mogli to pokazac i rzeczywiscie zlo jest baaaardzo niedolezne i slabe,na jednego strzala tylko fallen jest siiilny.zgadzam sie z toba kolego ale ogladajac film masakruje iloscia akcji i efektow.moze za duzo tej akcji...dziwne co.ah niezle brutalne sa sceny to bylo niezle.pozdro dla ciebie.

kumi1980

Co do tych ni z gruszki ni z pietruszki Autobotow w wiekszej ilosci to jest to wyjasnione w scenie rozmowy Optimusa z tym facetem, chyba jakims sekretarzem prezydetna czy cos - mowi on, ze Autoboty "przywolaly" na Ziemie pozostalych (takim zreszta apelem konczy sie pierwsza czesc, Optimus wzywajacy niedobitkow Autobotow do przybycia). Jesli chodzi o slamazarne Deceptikony w walce finalowej, byc moze jakims wyjasnieniem jest to, ze walcza wlasnie w piachu. Mimo wszystko latwiej pewnie sie poruszac tonom stali po afalcie, niz po grzazkim gruncie.
Nie, zebym bronil niedociagniec, ja zauwazylem sporo innych. Zgadzam sie, ze sa, i ze jest ich sporo, ale akurat kwestie liczby Autobotow i slamazarnego ataku Deceptikonow da sie wytlumaczyc. Mnie bardziej nurtowalaby inna rzecz zwiazana z powyzszym - dlaczego w pierwszej czesci wojsko i inne Autoboty nieraz musza "nawalac" w jakiegos Deceptikona dlugie minuty, a tutaj bach dwa razy z czolgu i Deceptikon jest dead?:P

ocenił(a) film na 6
kumi1980

"Początek filmu ni z gruszki ni z pietruszki siły dobra są w posiadaniu aż 9 jednostek transformersow.Skąd???? skoro w pierwszej części było 5ciu a jeden został zniszczony i na koniec było tylko 4 lub (3.5)"

A wiesz może o czymś takim jak "Revenge of the Fallen Movie Prequel" o podtytułach "Alliance" i "Defiance" które odpowiadają na to co działo się pomiędzy "Transformers" i "Revenge of the Fallen".

ocenił(a) film na 10
Hellbound_

niema co tam sie dopatrywac jakichs niedopracowan ,kazdy film takie ma ,jak ogladalem np.piraci z karaibow to bardzo fajny film ale jak tam sie przyjrzysz to juz cos tam znajdziesz.chcieliscie miec akcje no to macie.za malo akcji zle za duzo akcji tez zle no to niewiem juz co chcecie,dla mnie jest absolutnym hitem i tyle,aha z tym wojskiem usa to tez mnie troche to wkurzylo.