miałem ochotę na niezobowiązujący zapychacz czasu i go dostałem. to nie jest dobre kino ale całkiem niezła rozrywka skierowana głównie do nastolatków, ale jak ktoś ma ochotę na regres to też jest ok.
plusy:
- odrobina dystansu twórców (gdyby to było serio nakręcone to by się nie dało oglądać)
- szybka akcja i niezła robota grafików
- ładne panie
- i najważniejszy plus - Torturro
minusy:
- natrętna obecność i nadmierne eksponowanie sponsora filmu - US Army
- średni aktorzy (za wyjątkiem Torturro)
- słaba końcówka
- schematyczny i bardzo przewidywalny scenariusz - przed seansem już wiadomo jak się zacznie i skończy
ale 5/10 spokojnie można dać.
jakbym miał powiedzmy 12 lat to by mi się bardziej podobało
polecam milusińskim :) reszta może spokojnie ominąć ten film
Po prostu nie lubisz Pan naszych robotow i nie potrzebnie wygniatasz proste percepcje. Ten film jak i część pierwsza to rozrywka na najwyższym w tych czasach poziomie. Film, jak zauważyłeś, skupia się na grafice i pokazaniu jak najwiekszej ilosci wybuchow, walk i strzelanin (zabawy). To film o Transformerach, kazdy fan bajki bedzie go bronil, lecz w tym wypadku jest to calkowicie prawdziwe, bo film jest baaardzo dobry (obie). Nie wiem jaką chcesz w tym filmie gre aktorow (Shia i John-dobrzy:-))Film jest o robotach a Oni-Wielcy, zagrali wspaniale :). W bajeczce bylo mnóstwo woja więc i tu nie brakuje. Buraczki które nie porównują nic z filmem animowanym, i narzekają nie wiadomo na co-jestescie PROSTE DUPKI. Widocznie lubicie same dramaty albo zeschizowane inne gowna i nie lubicie rozrywki-takie filmy tez powinno się doceniac. Sa po to by bawic i to w cale nie ukazuje przez to 12-latkow. Zachęcam nie OMIJAC porządnej zabawy!:)