PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181405
5,1 38 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

Moim zdaniem lepszy od jedynki,ale pod jednym względem tylko mi się niepodobał.
Więc ja myśle,że za mało było o robotach np.Ironhide czy Ratchet albo Jolt czy Sideswipe mówili za mało i za mało ich pokazywali.W pierwszej części cała 5 autobotów była pokazywana częściej niż w 2.Dużo było Optimusa i Megatrona ale np.Bumblebee też był moim zdaniem troche mało.
To samo tyczy się deceptów np.devastator mi się spodobał ale szybko zginął nie doszedł nikt ciekawy do deceptikonów.Tylko Starscream i Megatron byli częściej.Podsumowując:ocena 9/10.Miejmy nadzieję,że w 3 będzie mniej fabuły gadania bohaterów a więcej o robotach.I dojdą nowe,ciekawe transformery.Kto się ze mną zgadza to piszcie.Jestem ciekaw czy myślicie tak samo jak ja.
Na pożegnanie powiem jescze,że Ratchet to chyba tylko raz w tej części się odezwał.Czekam na odpowiedzi.
Pozdro dla fanów Transformersów :)

ocenił(a) film na 10
luki94

zapomniałem o czymś:dużo jest postaci i nie tylko robotów ale też ludzi (np.mogli by rozbudować role alice i tego żołnierz co grał go Mardsen czy bliżniaczek albo tego złego Audi w Szanghaju)którzy pojawiają się na kilka sekund bądź minut ale nic nie robią nic nie mówią.

ocenił(a) film na 10
luki94

rodzice sama mogli mieć troche mniejsze role kosztem większych ról robotów wtedy może było by okey.

ocenił(a) film na 10
luki94

myślałem też że optimus ożywi jakoś jazza na końcu 1 części wziął część wszechiskry z ciała megatrona.myślałęm że w 2 ożyje.później zobaczyłem że jest w obsadzie więc się ucieszyłem ale oglądając film nie widziałem go a wy widzieliście.jak nie to czemu jest w obsadzie.
następny minus to brak jazza.też mogli go dodać,może chociaż on by więcej był pokazywany i więcej by mówił

ocenił(a) film na 10
luki94

mogli jeszcze dać jakiś wątek z jorgem "figiem" figueorom.

ocenił(a) film na 8
luki94

Dobrze mówisz, choć moim zdaniem jedynka byla lepsza, ale moze tylko dla tego, ze pierwszy raz się spotkałem z transformersami w takiej skali. Swoją drogą przywódca deceptikonów na tej planecie - za mało jednak o nim było, a szybko zginął. Fajny był tez motyw z piramidą. A co do ludzi - takie baardziej prawdziwe podejście do relacji pomiędzy Mikaela'ą a Sam'em nie było takiego sztucznego "kocham cię" lub coś w tym stylu. to własnie takze zwrócciło moja uwagę. Bardzo dużo akcji, niekiedy humorystyczne akcenty, a i można wyłapać "moraliki" że tak nazwę. Ogólnie film mi się podobał i polecam innym. 8/10

użytkownik usunięty
szklanakot

Moim zdaniem film zarąbisty tylko widze trzy błędy:
- pierwszy to:autoboty i decepticony za mało pokazywane w filmie
- drugi to:jeżeli twórcy zdecydowali że będzie 46 robotów to jakoś tak rozplanować wątek dla nich a nie np:3 siostry miały 2 walki w filmie 30 sekundowe, Jolt był pokazany raz w formie auta , drugi kiedy przez pięć sekund mierzył w US ARMY z broni i trzeci , kiedy przez 15 sekund złanczał jetfirea z optimusem.
- trzeci:na końcu w egipcie jest pokazany DEWASTATOR który zostaje zniszczony przez marnarkę ale mam pytanie dlaczego kiedy dewastator demoluje to CONSTRUCTICONY (roboty z których on się składa) walczą?
ja rozumiem że po śmierci dewastatora to mogły one rozpaść się na constucticony ale tobyło trochę bez sensu.
Podsumowując 9/10 SUPER!!!!

ocenił(a) film na 10
luki94

dokładnie jolt był chyba z 3 razy ale nic nie mówił szkoda.ale inni też nie mówili za dużo

ocenił(a) film na 10
luki94

wejdźcie sobie w ciekawostki i tam pisze że był jeszcze jakiś autobot hound zmieniający się w jeepa.kolejne niedociągnięcie.bo ja oglądałem film w kinie i nie pamiętam że był jakiś hound.i jak kogoś pytam to wszyscy wymieniają wszystkie roboty występujące w filmie oprócz tego hounda.jeśli to jest prawda że on był to w tym wypadku na pewno nie powiedział ani słowa więc poco go dodawali skoro nikt go nie widział.
Acha na żadnych zdjęciach z filmu też go nie ma.Co myślicie