PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442795}

Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 181 tys. ocen
7,1 10 1 181343
5,2 36 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

horsePOWER

ocenił(a) film na 10

Witam wszystkich, jestem stałym użytkownikiem owego portalu, jednak nie miałem dotąd założonego konta, ot tak poprostu wchodziłem i przeglądałem zawartość portalu. WITAM jestem horsePOWER. Ale nie o tym mowa....

Transformers 1... hmmm film który obejżałem dopiero miesiąśc temu. Dlaczego miesiąc temu? Bo uważałem że film o robotach udających samochody jest beznadziejny i przeznaczony dla dzieci. Ale jednak coś skłoniło mnie do obejżenia tego filmu więc udałem się do empiku i dokonałem zakupu na BRD-Rom i odpaliłem go w domku. Wrażenia? Dla mnie BOMBA, TF1 ocena 10/10, bardzo fajny film który ogląda się poprostu przyjemnie. Początek troche dziwny, ot tak heli się zmienia w robota i destrukcja bazy wojskowej jednak później jak przedstawiony zostaje główny bohater Sam film nabiera fajnego rozpędu i przyjemnie się go ogląda mimo tej dziwnej otoczki że sam nie został ani razu postrzelony, zadrapany czy nie dostał uderzony kamieniem lub ewentualnie zgnieciony w uścisku Optimusa ;) to miał być film akcji i s-f i wg mojej opini to przedstawione zostało to w bardzo dobry sposób, mamy fajną, ciekawą lecz prostą fabułe, film urzeka efektami secjalnymi i humorem i o to chodziło.

Transformers:Zemsta Upadłych - po obejżeniu TF1 udałem ię natychmiast do kina na drugą część filmu. Ocena? 9/10 wg mojej opini. Jedna scena mi się nie spodobała w TF2, scena gdy optimus został zabity. Nikt tym faktem jakoś stanowczo się nie przejoł co dało do zrozumienia że w dalszej części filmu.... Kto oglądał ten wie:) Co mnie urzekło w TF2? To co z TF1, czyli prostota filmu która poporsu się nie nudzi, fabuła banalna ale wciąga i fajnie się ogląda. Widz chce wiedzieć co się dzieje dalej, jak potoczą się losy Sama i jego towarzyszki, co bedzię z Optimusem i pozostałymi Autobotami. To jest właśnie takie że tak to ujmę "lekkie kino" w którym nie czepiamy się szczegółów że Sam biegnąc przez pustynie ani razu nie został postrzelony ;) Pozatym TF i TF:ZU mają rewelacyjny OST który polecam wszystkim miłośnikom tego typu muzyki. Kawałki S. Jablonskiego takie jak AUTOBOTS, THE ALL SPARK CZYARRIVAL TO EARTH sa poprostu rewelacyjne.

Hmmm ale sie rozpisałem :)
Wyraziłem swoją opinie na temat TF i TF2, opinie którą ma prawo wyrazić każdy. Film nie każdemu przypadł do gustu, wiele osób uważa ten film za gniot, spoko - to jest ich opinia której nie podważam:) Bo jak wiadomo... każdy lubi co innego ;) pozdrawiam

horsePOWER

ocenił(a) film na 9
horsePOWER

No w końcu jakaś normalna opinia:)

Po wyjściu z kina miałem podobne wrażenia do Twoich i również oceniłem film 9/10. Później po przeczytaniu komentarzy uświadomiłem sobie, że film faktycznie ma trochę niespójności w fabule i obecnie byłaby to ocena 8/10:P

Kwestia podejścia przed wybraniem się do kina, poszedłem się zabawić przy lekkim efektownym filmie i mnie nie zawiódł, dlatego ocena była wysoka.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Tomcast85

Jeżeli chodzi o mnie to dostałem od tego filmu to co od niego wymagałem, mianowicie: więcej akcji, więcej robotów, więcej rozwałki, mało fabuły (od tego typu filmów nie powinno się wymagać fabuły). A większa część anty fanów właśnie oczekiwała od tego filmu mniej akcji, mniej rozwałki, więcej fabuły.
Dla mnie część pierwsza, jak i druga są rewelacyjne. Jeżeli miałaby powstać część trzecia (co jest pewne po wypowiedzi Megatrona pod koniec filmu) to oczekuję od niej jeszcze więcej akcji, więcej robotów (w tym również połączeń starych robotów) oraz nowych miejsc.

ocenił(a) film na 10
dzieciol1992

w filmie chodziło by podać dobre kino akcji/s-f połączone z lekką fabułą. Nie wiem jak Wy, ale ja wybrał bym się jeszcze raz na tf2 lub 1 ale w 3D :)

co do trzeciej części TF to jestem na tak, ale oby reżyserowie nie przesadzili w kwesti fabuły bo z tego co zostało pokazane w tf 1 i tf2 to w zupełności wystarcza do "zamknięci rozdziału" lub tf 3 będzie zakończeniem "kinowych" transformerów ale takim bez "happy endu" ;) np Sam poświęca się by ratować Michael, Rodziców czy Autoboty ;]

ocenił(a) film na 7
horsePOWER

Ostatnio "Sam" zapowiedział " Third movie will be darker" a następnie " Someone has to die" ciekawe o kogo chodzi? Sam? Megatron? ciekawe... ;]